کد خبر: ۲۰۲۳۶
زمان انتشار: ۲۰:۱۴     ۲۳ شهريور ۱۳۹۰
توضیحاتی بر توجیهات جوابیه مدیرمسئول نشریه پیام دامپزشکان:
پیرو انتشار خبری مبنی بر " ترویج زندگی با حیوانات در یک نشریه!"، بیمارستان دامپزشکی تهران جوابیه ای را به پایگاه 598 ارسال نموده است که بیشتر شباهت به تاییدیه خبر مذکور دارد تا جوابیه ای در رد آن. امید داشتیم تا این موضوع تلنگری به مسئولین این نشریه باشد، اما از متن جوابیه پر واضح است که مدیر مسئول محترم این نشریه با جدل و مغالطه در مقام توجیه برآمده است.
پیرو انتشار خبری مبنی بر " ترویج زندگی با حیوانات در یک نشریه!"، بیمارستان دامپزشکی تهران جوابیه ای را به پایگاه 598 ارسال نموده است که بیشتر شباهت به تاییدیه خبر مذکور دارد تا جوابیه ای در رد آن، که در ادامه می آید:

سردبیر محترم پایگاه خبری تحلیلی 598

جوابیه بیمارستان دامپزشکی تهران
ورود ممیزی سیاسی به حوزه پزشکی خطرناک است

با سلام
در تاریخ 23 شهریور مطلبی با عنوان "ترویج زندگی با حیوانات در یک نشریه" در آن سایت وزین منتشر شده است. خواهشمند است بر اساس قانون مطبوعات، جوابیه ذیل به صورت کامل درج شود.
برخلاف آنچه در خبر آن رسانه محترم آمده است، نشریه پیام دامپزشکان( که از نام آن پیداست)، ودر شناسنامه آن نیز درج شده است، نشریه ای تخصصی و وابسته به بیمارستان دامپزشکی تهران است. نشریه ای که به لحاظ قانونی دارای مجوزبوده و امکان توزیع آن در کیوسکهای مطبوعاتی سراسر کشور وجود دارد.اما به فروش عمومی آن هم فکر نکرده و به عنوان نشریه بیمارستان صرفا جهت اطلاع رسانی بهداشتی،دامپزشکی، به صورت رایگان فقط در اختیار افراد یا ارگانهایی قرار می گیرد که قبلا به بیمارستان دامپزشکی تهران مراجعه کرده اند . برای تایید صحت مطالب می توانید در مناطق مختلف به کیوسکهای مطبوعاتی مراجعه کنید. حتی به عنوان رسانه ای که مطلب را برعلیه نشریه منتشر کرده اید، نسخه ای از آن را در اختیار ندارید که آن را مطالعه کنید، برای همین توصیه می کنیم برای مطالعه این نشریه تخصصی با بیمارستان دامپزشکی تهران تماس حاصل کنید.همچنین در صفحه 106 نشریه در مورد اشتراک توضیح داده شده است که این نشریه فقط برای مخاطبانی که هر شش ماه یکبار به بیمارستان دامپزشکی تهران مراجعه کنند،رایگان است و کسانی که به بیمارستانهای دیگر مراجعه می کنند با پرداخت 6 هزار تومان برای هر نشریه می توانند آن را فقط از بیمارستان دامپزشکی تهران تهیه کنند. اگر قصد بیمارستان ترویج و گسترش نگهداری حیوانات بود، اولا آن را در کیوسکهای مطبوعاتی به مردم عرضه می کرد، دوم مبلغ نشریه را که بالاترین رقم دربین مطبوعات ایران است را، به پایین ترین رقم تقلیل می داد و سوم اینکه نام 9 پزشک دامپزشک در شناسنامه یک نشریه چه معنایی دارد؟!
نکته دیگر آنکه به دلیل عدم دسترسی به نشریه و مطالعه نکردن آن،مطالب درج شده در خبر فقط حدس و گمان است.چرا که بخش قابل توجهی از نشریه مربوط به اسب، قاطر،الاغ ،دولفین ،میمون ،شیر، سگهای زندیاب زلزله بم، پرنده یا کریم،باغ وحش تهران و کلن، وسایل اصلی اسب سواری و... اختصاص یافته است. و اگر مطلبی در مورد سگ یا گربه در نشریه منتشر شده تخصصی و بهداشتی و پیشگیرانه است،و به هیچ عنوان مخاطب تشویق به نگهداری یا ترویج حیوانات نشده است.
به اعتقاد بنده نوع بر خورد آن رسانه محترم برخورد حذفی با صورت مسئله ای است که واقعیت بیرونی دارد که با منتشر شدن یا نشدن این دست نشریات متوقف نخواهد شد. چه بیمارستان دامپزشکی تهران نزدیک به 30 هزار پرونده پزشکی و بیمار دارد. به این معنا که فقط یک بیمارستان در تهران به 30 هزار خانواده و ارگان خدمات دامپزشکی و بهداشتی ارائه می کند. هم اکنون در تهران حدود 120 کلینیک و بیمارستان دامپزشکی وجود دارد و 800 دامپزشک نیز به صورت سیار خدمات دامپزشکی ارائه می کنند. هر کدام از این 120 مرکز اگر چندین هزار مشترک داشته باشند،متوجه می شوید که در حال حاضر چند صد هزار خانواده فقط در شهر تهران در خانه هایشان حیوان خانگی یا نگهبان دارند که اگر این افراد نسبت به نکات بهداشتی،دامپزشکی و تربیتی حیوانات اگاهی پیدا نکنند، چه فاجعه ای در انتظار شهروندان است.که نمونه آن بیماری خطرناک مشمشه در باغ وحش تهران بود. آیا آموزش اینکه چگونه سگتان را تربیت کنید که صدای پارس آن مزاحم همسایه ها نشود و یا چرا باید حیوان آزمایش خون انجام دهد تا بیماری مشترک انسان و حیوان بوجود نیاید. ترویج زندگی با حیوانات است! آیا چشم بستن برچند صد هزار حیوان که در خانه های تهران نگهداری می شوند و بیماری های مشترک انسان و حیوان که اگر اطلاع رسانی نشود، می تواند جامعه و حتی بهداشت خانواده شما را نیز تهدید کند، کار اشتباهی است و در شگفتم درحالی که در دین مبین اسلام نظافت نشانه ایمان است به صراحت اظهار تاسف کرده اید که در این نشریه نکات بهداشتی آموزش داده شده است.
نکته پایانی اینکه به قول مرحوم علی شریعتی دفاع بد از یک حقیقت، خطرناک تر از حمله کردن خوب به آن است، استفاده ابزاری از بیانات مقام معظم رهبری و تنزل دادن سخنان گوهر بار و پر مغز ایشان به این دست موضوعات ، مصداق بارز سخن شریعتی و ظلم به مقام معظم رهبری است. اگر 120 صفحه نشریه پیام دامپزشکان را ورق بزنید از میان دهها حدیث ائمه معصومین (ع) که در باب حقوق و رفتار با حیوانات آمده است، یک نمونه از این فرمایشات در نشریه وجود ندارد چرا که هر گز به دنبال این نبودیم که با توجیهات شرعی و استفاده ابزاری از این بیانات، به ترویج و نگهداری از حیوانات بپردازیم. احادیثی که دسترسی به آنها با وجود اینترنت بسیار آسان است.
نکته آخر ورود سیاست و نگرش و ممیزی سیاسی به نشریات تخصصی که مروج نکات پزشکی،بهداشتی و ایمنی هستند،و در خواست برای توقیف یا برخورد با نشریات تخصصی پزشکی، برای جامعه بسیار خطرناک است. آیا اگر مجله ای در باب سرطان پستان منتشر شود، از منظر شما ترویج سکس و بی بندباری در جامعه است؟! آیا این تفکر ادامه همان تفکر و مقاله نشریه ای نیست که برج میلاد و تونل توحید را نماد سکشوال وآشپزخانه اوپن را نشان روسپیگری می دانست؟
دکتر پیام محبی رئیس بیمارستان دامپزشکی تهران و مدیرمسئول نشریه پیام دامپزشکان

توضیحات پایگاه 598:

در جوابیه مدیر مسئول محترم "مجله پت" به مواردی از خبر پایگاه 598  اشاره گردیده است که اساساً اشتباه بوده و نیاز به توضیحاتی مختصر دارد، که به آن به صورت خلاصه اشاره می گردد:

1- خبر مذکور بر اساس توضیحات و توصیفات منتشر شده ای از ناشر مجله ی پت می باشد که در سایت خبری عصر ایران و خبرگزاری میراث فرهنگی منتشر گردیده است. ضمناً در حال حاضر نسخه ای از نشریه مذکور در اختیار این پایگاه قرار دارد که من باب اطلاع جناب مدیر مسئول، از داروخانه ای در منطقه نیاوران خریداری گردیده است!

2- اگر جناب رئیس بیمارستان دامپزشکی تهران، نسبت به اشاعه بیماری از حیوانات به انسان دغدغه مند هستند، بجای آموزشِ نگهداری و تربیت و بهداشت حیواناتی که غالباً نجس و منشاء بیماری های سخت انسانی هستند، به آموزش عوارض و آسیب های ناشی از این موضوع و تشویق به عدم نگهداری از حیوانات در منزل بپردازید.(که اساساً جای انسان در خانه است و نه حیوان!) که البته از منش فکری مدیر مسئول این نشریه به گواه برنامه تلویزیونی وی و خواهر دامپزشکش(پگاه محبی)، این موضوع بعید به نظر می رسد. اما اصرار بر اشاعه و رواج ضد فرهنگ نگهداری از حیوانات در منازل این موضوع را به ذهن متبار می سازد که گردانندگان نشریه مذکور از گسترش نگهداری از حیوانات در منازل ذی نفع خواهند بود.

3- جناب مدیر مسئول پت، در صورتی دَم از دین مبین زدید و نظافت را از ایمان دانستید، اما عنایتی بجایگاه نجاست در دین مبین اسلام نداشتید. چطور می توان در خانه ای که سگ یا حیوانات دیگری مانند خوکچه های هندی، سنجاب و ... - که این روزها بسیار دیده می شود - نگهداری کرد، نماز خواند و عبادت خداوند کرد؟

4- اشاعه و ترویج فرهنگ نگهداری از حیوانات را می توان از ماجرای همسر مقام آلمانی است که عاشق یک الاغ ایرانی می شود یا داستان زن جوانی که مثل خونه مادر بزرگه قصه ها، توی تهران یک خانه پر از حیوان دارد و همچنین گفتگو با هانیه توسلی، هنرپیشه ای که عاشق کمک به گربه های خیاباني است و نوع انتخاب گزارشات و مصاحبه ها دریافت و در نهایت تاثیر روانی و ترغیب خواننده به ادامه نگهداری از حیوانات در منزل را به دنبال دارد و این موضوع با درک ساده ای قابل فهم می باشد.

5- در باب نجاست سگ هم که اخیراً برخی از دامپزشکان و حامیان حقوق حیوانت در ایران در نجاست آن تشکیک ایجاد کردند و استنباط شخصی و سلیقه ای در این باب نمودند و حکم عقلی به طهارت سگ داند عرض می شود که به کتب وسایل الشیعه و بحارالنوار باب «بَابُ نَجَاسَة سُؤْرِ الْکَلْبِ وَ الْخِنْزِیرِ» و فتوای مراجع معظم تقلید مراجعه نمائید که در ایجا فرصت پرداختن به آن نمی باشد.

عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ(ع): قَالَ یُکْرَهُ أَنْ یَکُونَ فِی دَارِ الرَّجُلِ الْمُسْلِمِ الْکَلْبُ.(74)
امام صادق(ع) فرمود: ناپسند است در خانه مرد مسلمان سگ باشد .(بحار الأنوار، ج‏62، ص50 ـ  وسائل‏الشیعة، ج 11 ،ص530.)

6- آقای محبی در جوابیه خود درباره استفاده ابزاری از بیانات گهربار مقام معظم رهبری از این خبر انتقاد نمودند، لازم به ذکر است که نویسندگان و تحریریه این پایگاه بر خود لازم می داند و مفتخر است که در اکثر تحلیل ها و موضوعات درج شده دراین پایگاه بیانات و مطالبات رهبر معظم انقلاب استفاده می شود، چرا که بیانات ایشان الگو و مسیر راه انقلاب اسلامی در راه رسیدن به تمدن نوین اسلامی می باشد، همان موضوعی که در نشریه و جوابیه مدیر مسئولش دیده نمی شود.

7- جناب پزشک دام، در مورد مسئله برخود سیاسی با این موضوع به اطلاع می رساند که واکاوی این موضوع صرفاً با دید فرهنگی انجام گرفته است و اساساً اعتقاد تحریریه 598 بر این است که این دسته ناهنجاریها، محصول هجوم فرهنگی غرب بوده است که متاسفانه آثارش را در امثال مجله پت و برخی مدیران و اساتید دانشگاه شاهد هستیم. در گزارش این پایگاه به بُعد فرهنگی این مسئله به صورت تفصیلی پرداخته شده است که این موضوع ناهنجار در کنار دیگر ناهنجاری های فرهنگی، در راستای ترویج سبک زندگی غربی می باشد که مقابله با این هجمه فرهنگی بارها مورد تاکید مقام معظم رهبری و مراجع تقلید و نخبگان دینی قرار گرفته است. همان موضوعِ مغفولی که جناب مدیر مسئول مجله پت در جوابیه خود و مشی مدیریتی اش از آن غافل مانده است.

در پایان...

امید داشتیم تا این موضوع تلنگری به مسئولین این نشریه باشد، اما از متن جوابیه پر واضح است که مدیر مسئول محترم این نشریه با جدل و مغالطه در مقام توجیه برآمده است. در اینجا از باب تذکر و ضرورت توجه به مسائل فرهنگی که در ابلاغ مقام معظم رهبری در فرمان پیوست فرهنگی، به شورای عالی انقلاب فرهنگی، به ریاست سازمان نظام دامپزشکی کشور عرض می نمائیم که؛

جناب آقای دکتر سید محمد آقامیری؛

با توجه به سوابق مدیریتی درخشان و انقلابی حضرتعالی، و توجه به مطالبات رهبری در راستای پیشبرد اهداف والای نظام اسلامی، ضرورت توجه و نظارت هرچه بیشتر بر نهادهای خصوصی زیر مجموعه سازمان نظام دامپزشکی مشخص می باشد.

حل فرهنگی مسئله ترویج فرهنگ غلط نگهداری از حیوانات در خانه و همزیست سازی انسان با حیوان که ناشی از انحطاط کانون خانواده و بی نیاز سازی انسان از مصاحبت و همزیستی با هم نوعان خود در جوامع غربی بوده است، مساعدت ویژه جنابعالی و همکاران گرامیتان در آن سازمان و صد البته دیگر نهاد های فرهنگی کشور را می طلبد، که یقیناً در مقابله با فرهنگ غلط غربی است که مورد تاکید مقام معظم رهبری می باشد.

سردبیری پایگاه 598

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۶
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۸:۰۳ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۰
۳
۰
بنظرم خیلی از مسایلی که اینجا گفته شده نیازی به گفتن نداشته، چشم ها زا باید شست.
هر کس هرطور بخواهد زندگی میکند. اینجا یکی مدافع حقوق اسلامی شهروندان شده و دیگری مدافع حقوق شهروندانی که حیوان دارند! نحوه زندگی انسهانها به خودشان مربوط است، اینکه سگ داشته باشند و نماز چطور بخوانند که غیر ممکن نیست. 598 بهتر است به مسایل مهمتری بپردازد.
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۰:۰۰ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۰
۰
۱۹
جنگ نرم غرب علیه اسلام از طریق رواج سبک زندگی غربی صورت میگیرد ایامسئول بیمارستان دامپزشکی این کلام رهبری فهم نکرده ا ند که هر کاری که انجام میدهید یک نوع کار فرهنگی است اقای دکتر تفاوت است بین نحوه کار علمی با کار تبلیغیی اتفاقا سوال ما از شما این است چرا کار به اصلاح علمی شما جنبه تبلیغاتی اش غلیظ بود وبه نفع سبک زندگی غربی غش کردی
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۱۰ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۰
۱۱
۰
سلام
همانطور كه مستحضريد بعد از مرگ حضرت علي و با فاصله از دوران زندگي امامان حديث ها و بيناتي به نقل از ائمه در دين اسلام راه پيدا كرد كه هيچ گونه منبع معتبري ندارد. با توجه به اينكه منبع همه ما قرآن كريم مي باشد و در هيچ آيه اي اشاره به عدم نگهداري سگ در منزل و يا نجس بودن آن نشده پس اين نظر كه سگ نجس مي باشد و درصورت حضور در منزل نماز نمي شود خواند يك نظر از ديدگاه اهل سنت و پيروان عمر مي باشد چون در تاريخ اسلام و ايران علت ناپسند بودن سگ از نظر عمر آمده است.
هم اكنون سال 2011 هستيم و علم ثابت كرده كه نگهداري از حيوانات اهلي در منزل به لحاظ رواني مفيد مي باشد.
مگر مي شود كه همه كشورهاي پيشرفته اشتباه كنند و فقط افراطيون ما درست بگويند.
پاسخ
...
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۱:۱۰ - ۲۸ شهريور ۱۳۹۰
برادر عزیز؛
ظاهرا از مسائل دینی و منابع استنباط احکام فقهی کاملاً بی اطلاع هستید. و این موضوع از استدلال عُمریتان بشدت محسوس می باشد. در مین سال 2011 و در همین غربی که شما را شیفته خود کرده، آسیب های روحی و بهداشتی از همزیستی با حیوانات در کتب، مقالات و همایشهای متعدد بارها بررسی و تذکر داده شده است.
افراطی تر از غربی ها شما هستید.
فرید
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۱:۱۵ - ۲۸ شهريور ۱۳۹۰
۰
۲۹
بابا این آقای دکتر حیوانات و احشام(پیام محبی) در برنامه شوک ویژه حیوانات خانگی، بشدت برای خودش تبلیغات کرد، توی یه برنامه دیگه هم از شبکه دو با خواهرش (پگاه) که اونم دکتره سگ و گربه ست، از عشق و علاقه به حیوانات از بچگی تا کنون گفتند و برای حقوق و مسائل حیوانات سنگ تموم گذاشتن.
ای داد از این صدا و سیما و بیداد از دغدغه این خواهر و برادر.
دنیا زیر و رو شده و معادلات سیاسی در حال تغییرات بزرگی است و اینها را خواب خرگوشی و گربه ای و ... برده است.
وای بر ما مردم دارای تمدن چند هزار ساله
پاسخ
پارسیان
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۰:۳۳ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۲
نگهداری سگ، فرهنگی ایرانی است
همگی می‌دانیم نگهداری حیوان خانگی در دنیای امروزی رواج بیشتری یافته است. در سال‌های نه چندان دور نگهداری حیوانات اهلی در تمام کشورها حتی ایران مرسوم بوده است و قدمت این نگهداری حتی به زمان باستان نیز بر می‌گردد. بر خلاف تفکرات نادرست، ایرانیان باستان نخستین افرادی بودند که حیوانات اهلی را نگهداری می‌کردند اما غربی‌ها از خلا یا بهتر بگویم عدم آگاهی ما، فرهنگ و تمدن‌ ما را رنگ و لعابی زدند و جای تمدن خود عرضه کردند و حالا هم برای تمدن ما فیلم‌های مانند سیصد، بدون دخترم هرگز و ... را می‌سازند.
در بخشی از این خبر آمده است:" تعداد اندکی از افراد شمال تهران از حیوان خانگی نگهداری نمی‌کنند." این خبر بسیار جالب و سوال برانگیز بود. خبرنگار این مطلب را به صورتی القا می‌کند که گویا تفاوت شمال تهران با غرب، شرق و جنوب بسیار است و افرادی که در شمال تهران زندگی می‌کنند جزو مرفهین بی‌درد هستند!؟ البته شاید از لحاظ قیمت مسکن تفاوت‌های در شمال تا جنوب باشد اما نگارنده خبر فراموش کرده که بسیاری از شرکت‌ها و اداره‌های دولتی که قبلا در جنوب و مرکز شهر بودند به سمت شمال تهران مهاجرت کردند و بسیاری از افرادی که در نقاط مختلف شهر زندگی می‌کنند در نقاط دیگر شهر شاغل هستند. همچنین آمارهایی که توسط سازمان دامپزشکی و شبکه دامپزشکی شهر تهران ارائه شده است دلالت بر این می‌کند که ساکنین مرکز شهر بیشتر حیوان خانگی نگهداری می‌کنند. حتی نویسنده خبر ناخواسته اشاره به پارکی در ایرانشهر می‌کند...
نکته دیگری که مرا بسیار شگفت زده کرد؛ خبر هزینه یک میلیون تومان در ماه برای سگ است. یک سگ هر روز در حدود یک پانزدهم وزن بدنش نیاز به غذا دارد. اگر خریدار غذای مخصوص سگ باشید، قیمت هر کیلو از این غذا 10 تا 25 هزار تومان است. فرض کنید، سگ شما 30 کیلو وزن داشته باشد و اگر میانگین قیمت هر کیلو غذا را 15 هزار تومان در نظر بگیریم، این سگ برای هر 30 کیلو وزن نیاز به 450 گرم غذا در روز دارد که هزینه ماهانه آن 195 هزار تومان می‌شود. البته این‌ها در صورتی است، شما سگی بزرگ و خانه ویلایی که مناسب نگهداری آن باشد، داشته باشید و فقط غذای مخصوص به آن بدهید. در صورتی که پسمانده‌های سفره غذای خود را به سگ‌تان بدهید پرداخت چنین هزینه‌هایی منتفی خواهد بود. جالب است بدانید یکی از بیماری‌های که در مطب‌های دامپزشکی با آن مواجه هستیم سوءهاضمه ناشی از تغذیه نامناسب است. به جرات می توان گفت 95 درصد حیوانات خانگی یکبار در طول عمر خود دچار سوء هاضمه می‌شوند و دلیل آن تنها تغذیه بیش از اندازه با غذا‌های مانده و فاسد شده است. من هم وقتی با چنین بیمارانی روبه‌رو می‌شوم از صاحبان آنها نوع تغذیه را می‌پرسم و بسیاری از آنها می‌گویند مرغ بریان و گوشت استیک می‌دهند!! اما نشان‌های بالینی بیمار نشان از نادرست بودن گفته‌های صاحب دام دارد!
این خبر بی‌اساس که باز پیکان آن به سمت دامپزشکان است، تعرفه‌های بالای خدمات دامپزشکی است. برنامه واکسینایون یک سگ یا گربه‌ای که بالغ شده است سالی یکبار انجام می‌شود. میانگین قیمت واکسن از 25‌تا‌50 هزار تومان است، پس چگونه گزارشگر از هزینه واکسیناسیون ماهانه 300 تا400 هزار تومانی خبر می‌دهد؟ کوتاه کردن ناخن هر سگ ماهی یکبار تا سالی یکبار انجام می‌شود و هزینه آن حدود پنج هزار تومان است. ما دامپزشکان به افراد توصیه می‌کنیم که حتما حیوان را حداکثر سه ماه یکبار برای گرفتن ناخن بیاورند اما متاسفانه گوش شنوایی وجود ندارد! امیدورایم خبرگزاری فارس با نوشتن چنین خبرهایی سبب شود تا دارندگان حیوان خانگی به فکر حیوان خود بیافتند و همکاران دامپزشک هم با پخش چنین اخباری کسب و کارشان رونق بگیرد تا بتوانند بدهی‌های خود را پرداخت کنند و ما هر ماه شاهد تعطیل شدن حداقل یک کلینیک دامپزشکی در شهر تهران و دیگر شهرهای کشور به دلیل ورشکستگی نباشیم.
اما مطلبی که از آن نمی‌توان گذشت جهل در احادیث و تفسیر نادرست قرآن است. در قرآن در سوره مائده آیه 4 خداوند می‌فرماید:" به شما آموختیم که به سگ‌های خود بیاموزدید که چگونه شکار کنند و آن شکار را بر شما مباح کردیم." سگ باید با دندان‌های خود شکار را بگیرید و از آنجا که سگ در زیر پوست غدد عرق ندارد برای خنک کردن خود نیاز به له‌له زدن و ترشح بیش از اندازه بزاق و تبخیر آن دارد. بنابراین سگ هر گونه که شکار کند گوشت شکار با بزاقش آغشته خواهد شد. همچنین در ((ترک الاطناب ابن القضاعی)) (متوفی 454 ق) آمده است؛ "پیامبر (ص) روزی فرمود، در میان بنی اسرائیل مردی سیه دل، بر سگ شفقت آورد، درون چاه رفت و کوزه‌‌ خود را پر آب کرد و به سگ داد. خدای بزرگ به پیامبر زمان وحی کرد، به آن عاصی بگو که به این شفقت، هر چه کردی تو را بخشیدم ."
شکی نیست که کاهش عواطف انسانی، عدم تحمل همنوعان خود، اضطراب و ناهنجاری‌های رفتاری انسان‌ها سبب روی آوردن برخی از افراد به سمت موجودات دیگر می شود. حتی پت تراپی یکی از شیوه‌های درمانی رایج در دنیا شده است. برای خارج شدن از این بحران‌ها رسانه‌ها باید فرهنگ‌سازی کنند نه اینکه هر اتفاق یا ناهنجاری در جامعه ایجاد شود تیغ اتهام را بر گلوی حیوانات بی‌زبان بگذارند.
در مورد بیماری‌های مشترک انسان و دام هم بارها گفته شده، واکسیناسیون که برخی بیماری‌ها را پوشش می‌دهد در کنار آن درمان انگلی، معاینات منظم دوره‌ای و رعایت اصول بهداشتی از گسترش بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری می‌کند. شاید زمانی طاعون و سل تلفات به بار می‌آورد اما رعایت اصول بهداشتی میزان شیوع این بیماری‌ها را محدود کرده و تحت کنترل در آورده است.
جدیدترین اخبار پربازدید ها