وی همچنین خواستار کمکهای انسانی برای همه سوریها شده خاطرنشان کرد که شرایط در سوریه یک فاجعه است.
"محمدجواد ظریف" همزمان از مخالفان سوری و حمایت کنندگان خارجی آنها انتقاد کرده اظهار داشت: "این توهم و خیال باطل که ما میتوانیم بدون اسد به راهحلی در سوریه دست یابیم باید به دست فراموشی سپرده شود. ما اینجا از تعدادی گروهها و انسانها سخن میگوییم که دستشان به خون آلوده شده است، از پول و تسلیحاتی سخن میگوییم که از کشورهای بیگانه وارد میشوند. هیچکس نمیتواند درباره سرنوشت دیگران تصمیم بگیرد. این حق بیگانگان نیست که در این باره تصمیم بگیرند که چهکسی باید در سوریه حکومت کند".
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین درباره افزایش افراط گرایی در سوریه هشدار داده اظهار داشت که این مسئله نهتنها خطری برای منطقه است بلکه میتواند به خیابانهای اروپا هم برسد.
وی درباره مسئله یک همکاری تنگاتنگ ایران با غرب در مبارزه با این افراط گرایی اسلامی نیز خاطرنشان کرد: "بنابراین باید آنهایی که از یک طرف خود را بهعنوان مبارز علیه تروریسم قلمداد میکنند و از طرف دیگر از گروههای تروریست خطرناک حمایت میکنند حواسشان را جمع کنند، اعتماد یک خیابان یکطرفه نیست".
وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از این گفتوگو همچنین از اراده و اطمینان بالای تهران برای پیشبرد مذاکرات هستهای آینده با غرب خبر داده در عین حال تأکید کرد که ایران حاضر نیست از غنیسازی اورانیوم عقبنشینی کند.
وی افزود: "ما بسیار در این باره با غرب بحث و مذاکره کردهایم. زمانی که ما یک دستور کار مشترک داریم خیلی دشوار نیست که در این باره به توافق برسیم و هیچ توهمی در این باره وجود ندارد".
وی افزود: "هدف مشترک ما این است که برنامه اتمی ایران صلحآمیز باقی بماند، راهحل این مسئله آسان نیست".
ظریف همچنین در کنفرانس امنیتی مونیخ این مسئله را آشکار کرد: ما نمیتوانیم این موضوع را بهراحتی تاب بیاوریم که کسی به ما بگوید: شما اجازه ندارید این تکنولوژی را داشته باشید.