به گزارش 598، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی، با ادامه ناآرامیهای سیاسی در اوکراین، پوتین اعلام کرد تا زمان تعیین تکلیف دولت آینده اوکراین، اعطای کمک 15 میلیارد دلاری برای حل بحران اقتصادی این کشور، معلق خواهد شد. در همین حال قانون عفو تظاهرکنندگان بازداشتی که به تصویب پارلمان رسید با مخالفت معترضان روبه رو شد.
رئیس جمهور روسیه پیشتر به اتحادیه اروپا، قول داده بود با وجود ادامه اعتراضها در اوکراین در کمک چند میلیارد دلاری روسیه به این کشور تجدید نظر نکند.
رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد که برای اجرایی کردن اعطای کمک 15 میلیارد دلاری، منتظر تشکیل دولت جدید اوکراین و تحولات سیاسی آتی در این کشور میماند.
در واقع اظهارنظر پوتین درباره توقف کمکهای مسکو تا زمان تشکیل دولت جدید اوکراین، به معنای فشار سیاسی بر این کشور است تا کیف همچنان تحت نفوذ سیاسی مسکو باقی بماند.
به گزارش بیبیسی معترضان اوکراینی همچنان در خیابانها ماندهاند و تاکید دارند تا رئیسجمهوری اوکراین کنارهگیری نکند، خیابانها را ترک نخواهند کرد.
معترضان که خواستار پیوستن به اتحادیه اروپا هستند، دو ماه پیش در اعتراض به خودداری رئیسجمهوری اوکراین از امضای پیمان تجارت آزاد با اتحادیه اروپا به خیابانها آمدند.
ویکتور یانوکوویچ، رئیسجمهوری اوکراین پیمان تجارت آزاد با اتحادیه اروپا را امضا نکرد و اعلام کرد قصد دارد روابط اقتصادی با روسیه را گسترش دهد که باعث گسترش اعتراضات شد.
مجلس اوکراین نیز طرح عفو معترضان را تصویب کرد اما ویکتور یانوکوویچ، رئیسجمهوری اوکراین گفته است بازداشتشدگان به شرطی آزاد میشوند که معترضان از ساختمانهای دولتی که اشغال کردهاند، بیرون روند و سنگرهای خیابانی را برچینند.
در همین حال باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان حمایت خود از تظاهراتکنندگان را اعلام کردهاند.
صدراعظم آلمان و کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای دیدار با رئیسجمهوری اوکراین و مخالفان به کییف، پایتخت اوکراین رفتند.
مرکل در این سفر گفت: باید به وضعیتی که کشورها مجبور میشوند بین اتحادیه اروپا و روسیه یکی را انتخاب کنند، پایان داد.
کاترین اشتون هم از تمام گروههای اوکراینی خواست "گفتوگوی واقعی" را شروع کنند.
در طول اعتراضها دستکم ۵ نفر کشته شده و شماری از ساختمانهای دولتی به اشغال مخالفان در آمده است و صدها نفر همچنان در خیابانها هستند.
بعضی ناظران امیدوار بودند با استعفای میکولا آزاروف، نخستوزیر اوکراین، کمی از خشم تظاهراتکنندگان کاسته شود اما آنان اکنون به دنبال برکناری رئیسجمهوری اوکراین هستند.
با پذیرش استعفای نخستوزیر، دولت منحل میشود؛ هر چند براساس قوانین اوکراین، دولت کنونی میتواند حداکثر به مدت ۶۰ روز و تا تشکیل دولت جدید اداره امور را در دست داشته باشد.