در ابتدای این جلسه دکتر عراقچی ضمن شرح کوتاهی از روند پرونده هسته ای ایران از سال 1384 تا به امروز اشاره نمود که و اظهار داشت: رفع تعلیق غنی سازی در سال 1384 به درخواست رهبر معظم انقلاب بود که با روی کار آمدن دولت آقای دکتر احمدی نژاد شتاب و سرعت بیشتری به خود گرفت.
دکتر عراقچی در رابطه با حق غنی سازی ایران در مذاکرات هسته ای ژنو، گفت: ما هیچ وقت نخواستیم حق غنی سازی ما را بپذیرند ما حق غنی سازی هسته ای خود را طبق NPT داشتیم. ما از آنها خواستیم با اجرای حق خود، مخالفت نکنند و تحریم ها را بردارند.
دکتر عراقچی مذاکره کننده ارشد تیم هستهای در توضیح گام میانی که از ایران خواسته شده بود به قطعنامه های شورای امنیت عمل کند، چنین اظهار داشت: در گام میانی آمده است که به قطعنامه های شورای امنیت می پردازیم، نه اینکه اجرا می کنیم . این یک دستاورد است که به قطعنامه ها پرداخته شود نه عمل! این درحالیست که امکان دارد از گام اول به گام نهایی برویم و ما از اول به آنها گفته بودیم که باید از قطعنامه ها بگذریم.
وی در بخشی از سخنانش مورد ایرادات توافق نامه ژنو در گام نهایی گفت: حتما کلی ایراد خواهید گرفت که در توافق برای برنامه هسته ای ایران اما و اگرهای زیادی آمده است، نکته اش اینجاست که وقتی 1+5 پذیرفت که ایران غنی سازی هسته ای داشته باشه باید منطقی داشته باشه که باعث ایجاد نگرانی آن ها نشود و قرار گردید بر اساس نیاز عملی باشد .ما هم این اصل را قبول داریم که باید بر اساس نیازمان باشد و دعوا اینجاست که چه کسی تعریف کند که نیاز های ایران چقدر است ؟ نتیجه بر این شد که بطور مشترک تعریف کنیم می دانم این مورد رضایت ما نیست اما زمین در دست ماست و غنی سازی را ادامه می دهیم.
- اولین سوال در مورد پذیرفتن حق غنی سازی ایران از سوی گروه پنج به علاوه یک بود که شما فرمودید که پذیرفتن حق ما از سوی آنها یک توهین است در صورتی که مقام معظم رهبری در فروردین امسال به این موضوع اذعان داشت و فرمودند ( ایران در مسئله غنی سازی می خواهد که حق غنی سازی از سوی آن ها به رسمیت شناخته شود و ... ) همچنین رئیس جمهور هم در نامه ای که به رهبر انقلاب نوشتند بر پذیرفته شدن حق غنی سازی هسته ای از سوی کشورهای ابر قدرت پذیرفته شود . (اشاره به نامه) و همچنین هم آقای ظریف نیز همین حرف را زد که حق غنی سازی از سوی 5+1 شناخته شد. این درحالیست که با گفته های شما متناقض است.
- دومین سوال در مورد پرداختن به قطعنامه های شورای امنیت بود که پرداختن به قطعنامه ها هم هدف دارد آنهم ذکر شده است که بگونه ای که رضایت بخش باشد یعنی باید برای قطعنامه ها هم مذاکره کنیم و رضایت آن ها را جلب کنیم و همچنین در هیچ کجای این توافق نامه نیامده است که می توان از گام ابتدایی به گام نهایی رفت.