به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دمشق، به نظر میرسد، ارتش سوریه با وجود آغاز به کار کنفرانس ژنو 2 همچنان به مبارزه خود با گروههای تروریستی در این کشور ادامه میدهد و تاکتیک خود در قطع ارتباط مناطقی که تروریستها بر آن تسلط دارد و قطع راههای کمکهای امدادی آنها را پیاده میکند.
زمانی که «بان کیمون» دبیرکل سازمان ملل متحد در سخنانی از آغاز کنفرانس ژنو 2 برای حل بحران سوریه از راههای مسالمتآمیز خبر میداد، در سوریه اولین هواپیمای غیرنظامی پس از یک سال و نیم در فرودگاه بین المللی حلب بر زمین نشست، آن هم به خاطر موفقیتها و پیروزیهایی بود که طی چند هفته مانده به آغاز کنفرانس ژنو 2 ارتش سوریه در ریف شرقی حلب محقق کرده و توانسته بودند، امنیت مناطق اطراف فرودگاه بین المللی حلب را با بیرون راندن گروههای مسلح از آن به ویژه در مناطق «السفیره» و «الشیخ نجار» محقق کنند.
پیشروی ارتش سوریه پیش از برگزاری ژنو 2 و همزمان با آن با حمایت مسکو از دمشق ادامه یافت، کمکهایی که در ارسال تجهیزات جنگی و نظامی جدید از سوی مسکو به دمشق مانند زرهپوشها و هواپیماهای بدون سرنشین، از جمله آنتونوف 124 و زرهپوشهای اطلاعاتی از نون «یو ای» و دستگاههای کنترل و نظارت و سیستمهای جنگ الکترونیکی و تجهیزات یدکی بالگردها و انواع سلاح نمود پیدا میکرد.
بنابراین روسیه همچنان به حمایتهای لجستیکی خود از دمشق و ارتش سوریه برای مقابله با گروههای تروریستی و ارزیابی توانمندیهای آنها جهت انجام حملات دقیق هوایی و توپخانهای ادامه میدهد.
در حالی که همپیمانان سوریه از جمله مسکو و تهران و حزب الله به حمایت خود از دمشق ادامه میدهند، دشمنان آن در شرایط دیگری به سر میبرند، درگیری میان گروههای مسلح یعنی «جبهه اسلامی» و «داعش» در عرصه میدانی هم در حالی ادامه دارد که گروههای مسلح هنوز موضع نهایی و قاطعی در قبال کنفرانس اتخاذ نکرده و در حالی که گروههای تروریستی موسوم به «ارتش مجاهدین» و «جبهه انقلاب سوریه» که ائتلاف معارضان نماینده آنها به شمار میآید، از شرکت در ژنو 2 حمایت کردهاند، دیگر گروههای مسلح تروریستی آن را رد میکنند.
درگیری میان داعش و جبهه اسلامی همچنان ادامه دارد و هر روز بر دامنه درگیری میان آنها و میزان کشتهها از ۲ طرف افزوده میشود، به گونهای که آمارها نشان میدهد، ظرف 20 روز 1400 نفر از ۲ طرف کشته شدهاند و چه بسا میزان آمارها بیشتر از این باشد.
استراتژی که ارتش سوریه دنبال میکند، بدون تردید بازتابهای خود را بر نتایج کنفرانس ژنو 2 به ویژه در بندهای مربوط به مبارزه با تروریسم خواهد گذاشت، به ویژه در کنار حمایتهای روسیه از این قضیه موجب خواهد شد تا مبارزه ارتش سوریه با گروههای تروریستی مشروعیت بینالمللی پیدا کند.
«حسام الدین قلا» تحلیلگر سوری امور سیاسی بر این باور است که اقدام روسیه به ارسال تجهیزات نظامی برای ارتش سوریه آن هم چند روز مانده به برگزاری ژنو 2 در بطن خود 2 پیام اساسی را در بر دارد:
- ارسال این تجهیزات نشان داد که قراردادهای تسلیحاتی میان دمشق و مسکو همچنان به قوت خود برقرار است و تنها تعدیلاتی در آنها صورت گرفته تا متناسب با جنگ ارتش سوریه با گروههای تروریستی مسلح باشد.
- بعد تبلیغاتی ارسال این کمکها آن هم همزمان با آغاز کنفرانس ژنو 2 تا نشان دهد، روند عملیات ارتش سوریه با وجود آغاز به کار کنفرانس ژنو 2 همچنان ادامه دارد و این اهرم فشاری بر گروههای متزلزل معارض چه در عرصه میدانی و چه در عرصه سیاسی میگذارد.
در همین راستا طرح «ولید المعلم» وزیر خارجه سوریه درباره اتخاذ ترتیبات امنیتی جدید درباره حلب از جمله فراهم کردن زمینه برقراری آتش بس در این شهر بیانگر پیروزی خواست و اراده نظام سوریه نه تنها بر معارضان بلکه بر تمام عرصه بینالمللی از جمله آمریکاست که مهمترین طرف در بحران سوریه به شمار میآید.