به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس؛ مدتی پیش «علی دارابی» در حاشیه مراسم افتتاح سومین جشنواره تلویزیونی جامجم گفت: «در تلویزیون هیچکس ممنوعالکار نیست.» دارابی که در جمع خبرنگاران حاضر شده بود، در پاسخ به پرسشی مبنی بر برگرداندن افرادی که بهخاطر گلهمندیهای پیشآمده از تلویزیون کنارهگیری کردند، گفت: «من پیش از این هم اعلام کردم که در تلویزیون هیچکس ممنوعالکار نیست و بهنوعی همه جای کار دارند. طبیعتا این بحثها و گفتوگوها هم از ناحیه تلویزیون و هنرمندان در حال انجام است و صورت میگیرد. من امیدوارم تمام افرادی که توانایی تولید برنامههای خوب دارند خودشان را در تلویزیون ببینند و این وظیفه ماست که شرایط را برای حضورشان فراهم کنیم که این زمان دور از دسترس نیست.»
این سخنان بازتاب گستردهای در رسانههای مجازی و مکتوب داشت و گزارشهای بسیاری تهیهشد که در آنها نام افراد مختلفی به عنوان ممنوعالتصویر برده شده بود. حتی یکی از مجریان تلویزیون در دهه ۷۰ نیز گفتوگویی با یکی از روزنامههای صبح انجام داده بود و در آن اعلام کرده بود که «این رسانه به پرداختن به شایعات عادت کرده است. متاسفانه سازمان صداوسیما تقاضای واقعبینانه مخاطبان را نمیبیند. گفتن این حرف از معاون صداوسیما نیز درست نیست چون در جشن رمضان امسال برای حضور من در این برنامه حتی مکاتباتی با وزارتخانههای دیگر مانند وزارت اطلاعات انجام شد تا مشکل من برطرف شود اما موضوع، در حراست صداوسیما مختومه ماند و آقای کریمیان، مدیر گروه اجتماعی شبکه تهران هم پیگیر این نامهها بود. بنابراین آقای دارابی نمیتواند بگوید ممنوعالکار نداریم چون خودشان در جریان این موضوع بودهاند.»
ماجرا به همینجا ختم نشد و حتی ضرغامی هم در حاشیه اختتامیه سومین جشنواره بینالمللی جام جم بر این موضوع تاکید کرد و گفت: «صدا و سیما با گستره وسیعی از هنرمندان کار میکند و دهها هزار مجری، تهیهکننده و عوامل تولید در سطح شبکههای تهران و استانها و برون مرزی با ما همکاری میکنند. ممکن است هنرمندی در مقطعی پر کار یا کم کار باشد یا نوع همکاری خود را تغییر دهد. با توجه به نیازها و اولویتها ممکن است نوع استفاده از افراد متفاوت باشد همانطور که معاون سیما گفته است ما ممنوع التصویر نداریم. در ضمن ممنوع الکار هم غلط است زیرا به کلمه عربی کلمه فارسی اضافه نمیشود.»
پس از همه اتفاقاتی که افتاد، خبرنگار رادیو و تلویزیون فارس، از علی دارابی خواست تا توضیح بیشتری در رابطه با ممنوعالتصویری در تلویزیون بدهد، و اگر کسی در تلویزیون ممنوعالفعالیت نیست، پس اسامی منتشر شده چه میگویند؟. دارابی نیز در این باره تصریح کرد: افراد مختلفی هستند و کسانی که به دلیلی یا کارشناس هستند، یا برنامهساز یا صاحب نظر هستند و فکر میکنند که جایشان در تلویزیون است، اگر این طور باشد که ما ۷۵ میلیون نفر آدم در مملکت داریم که همه میتوانند بیایند و در تلویزیون اظهارنظر کنند و حرف بزنند که این موضوع اصلا امکان ندارد.
وی ادامه داد: بعضی از دوستان هم که خودشانمصاحبه کرده و گفتهاند که مشکل حراست و گزینش داشتهاند که آن هم به ما ارتباطی ندارد. این افراد باید از صافیهای مختلف بگذرند و اگر صلاحیت کار داشته باشند، ما حتما از این افراد استفاده میکنیم. دارابی تاکید کرد: معنا و مفهوم صحبت قبلی من کاملا روشن بود که چه چیزی را بیان کردم.
معاون سیما در پاسخ به این پرسش فارس که با توجه به سخنان شما، صداوسیما به طور مستقل نمیتواند درباره حضور یا عدم حضور اشخاص تصمیم بگیرد و همه این اتفاقات و تصمیمگیریها توسط حراست سازمان انجاممیشود؟ گفت: بله. ما مرجع این کار نیستیم. اگر کسی بیاید و در رسانه همکاری کند، صلاحیتهای متعددی از او باید بررسی شود. صلاحیتهای اعتقادی، اخلاقی و همه اینها جزو مواردی است که باید بررسی شود.
دارابی تاکید کرد: این موارد ایستگاههایی است که ربطی به ما ندارد و کاملا هم روشن است. ما در بحث ممنوعالتصویری این موارد را مفروض گرفتهایم. اگر کسی در ایستگاههایی که کسان دیگری مسئول آن هستند، با مشکل روبرو شده، به ما ربطی ندارد. ما در تلویزیون به دنبال سلیقهها و نیروهای مختلف هستیم. بعضی دوستان سالهاست که برنامهای درتلویزیون ندارند و کسی هم منتظر برنامههای آنها نیست. ما امروز نیروهای خوب، جوان و با انگیزه داریم.
معاون سیما همچنین در پاسخ به این سوال که اگر شما در حین همکاری با شخصی متوجه ممنوعالفعالیت شدن او شوید، اقدامی در جهت حل موضوع به وجود آمده خواهید کرد یا خیر؟ اظهارداشت:
بله. ما موارد مختلفی بوده که پیگیری کردهایم. مثلا یکی از مجریان تلویزیون به دلیل اینکه خدمت سربازیاش را انجام نداده بود، از اداره نظام وظیفه آمده بودند بعد از برنامه ببرندش. ما پیگیری کردیم و ممانعت کردیم. با دوستان ناجا هم گفتوگو کردیم و مهلت گرفتیم و کارش را حل کردیم. الان هم در ناجا و رسانه مشغول به خدمت است. اما ما نیازی نمیبینیم که تک به تک همه این موارد را بازخوانی کنیم.