کد خبر: ۱۹۹۷۰۹
زمان انتشار: ۱۴:۵۱     ۰۳ بهمن ۱۳۹۲
استاد سوری حقوق بین الملل با اشاره به اینکه غرب با دعوت از ایران برای حضور در کنفرانس ژنو 2 درصدد گرفتن امتیازات سیاسی از تهران بود، گفت: رد هرگونه پیش شرط برای حضور در ژنو، در واقع پاسخ تهران به این امتیازگیری‌ها بود.
به گزارش پایگاه 598، استاد سوری حقوق بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در دمشق درباره کنفرانس ژنو 2 اظهار داشت: این کنفرانس نباید به تجمعی برای ایراد سخنرانی‌ها و گفت‌وگوهای بیهوده تبدیل شود، بلکه باید بر حقایق و واقعیت‌های جاری تکیه کرد.

وی درباره موضع کشورها و طرف‌های شرکت کننده در ژنو 2 گفت: هر طرف و هر کشوری با توجه به برگه برنده‌هایی که در اختیار دارد، به موضع گیری در قبال مسائلی خواهد پرداخت که در این کنفرانس مطرح خواهد شد و در این میان ارتش سوریه با پیروزی‌هایی که به دست آورده، موجب شده تا نظام سوریه با دستی پر در این کنفرانس حضور یابد.

این استاد حقوق بین الملل تاکید کرد که نظام سوریه در این کنفرانس بر دو پرونده بیش از پرونده‌های دیگر تمرکز خواهد کرد که اولین آن پرونده تروریسم است و طی آن دمشق تلاش می‌کند، بر توافقی بین المللی درباره مبارزه با تروریسم از طریق همکاری بین المللی دست یابد.

وی درباره پرونده دوم گفت: اما دومین قضیه مربوط به تحریم‌ها و مجازات‌های اعمال شده بر مردم سوریه است که موجب آشفتگی وضعیت اقتصادی و تشدید اوضاع معیشتی مردم سوریه شده است.

عزوز درباره پس گرفتن دعوت ایران جهت حضور در کنفرانس ژنو 2 گفت: آنچه در خصوص دعوت ایران و پس گرفتن این دعوت صورت گرفت، در واقع تلاشی از سوی غرب برای دریافت موضع و دیدگاه ایران و انعقاد قراردادهایی با تهران پیش از برگزاری ژنو 2 بود، موضوعی که دیپلماسی ایران از طریق مطالعه درست و دقیق از اوضاع میدانی آن را نقش بر آب ساخت.

وی با بیان اینکه ایران هرگونه پیش شرط برای مشارکت در کنفرانس ژنو 2 را رد کرد، گفت: غرب تلاش داشت، با مشارکت دادن ایران در این کنفرانس از ایران امتیازات سیاسی بگیرد و ایران با رد این باج خواهی ترجیح داد، خارج از چارچوب کنفرانس باقی بماند.

عزوز تاکید کرد: ایران به خوبی می‌داند که یک قدرت نه تنها در منطقه‌ خاورمیانه بلکه در عرصه بین‌الملل است و در طول بحران سوریه ترجیح داد، همواره در کنار مردم و نظام سوریه باشد، به همین دلیل تهران هیچ‌گاه اقدام به انعقاد قرارداد و یا دستیابی به توافقی به زیان سوریه نمی‌کند و همین بهای لغو حضور آن در ژنو است.

این استاد حقوق بین الملل در پایان گفت که ایران اصراری بر حضور در ژنو نداشت، چون به خوبی می‌دانست موضع برخی از طرف‌ها از زمان ژنو 1 تاکنون در قبال سوریه هیچ تغییری نکرده و این کنفرانس نمی‌تواند، چندان برای بحران سوریه سودمند نشان دهد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها