کد خبر: ۱۹۸۵۹۵
زمان انتشار: ۲۲:۳۹     ۲۸ دی ۱۳۹۲
پیش از این نیز اظهارات آقای روحانی درباره حماسه تاریخی 9 دی و تاکید رییس جمهور بر واکنش مردم نسبت به مداخالات بیگانگان در سال 88 با واکنش های متعدد افراطیون مواجه شده بود که این روزها بیش از هر زمان دیگر میان خود و دولت تدبیر و امید احساس شکاف کرده و در عین حال در پی فشار به دولت جدید برای پیشبرد مطالبات سیاسی خود هستند.
روزهای گذشته برای حامیان افراطی دولت جدید روزهای سختی بوده است، چه نخستین سفر استانی رییس جمهور به خوزستان که به گفته صادق زیباکلام اقدامات پوپولیستی در آن دیده می شد و برخی رسانه های حامی دولت نیز اذعان کردند این اقدام روحانی به مذاق آنها خوش نیامده است و چه اظهارات برخی مقامات ارشد دولت تدبیر و امید درباره حصر سران فتنه که بیش از پیش منجر به ناامیدی و واکنش های منفی افراطیون نسبت به دولت جدید شده است.

به گزارش رجانیوز، در همین راستا سید محمود علوی وزیر اطلاعات روز پنج شنبه در گفتگو با روزنامه اصلاح طلب شرق پاسخ های معناداری به خبرنگار این روزنامه داده است که همین مساله منجر به واکنش فتنه گران به این مساله شده است.
 
علوی که بسیاری از اصلاح طلبان تصور می کردند با آمدنش به وزارت اطلاعات زمینه بسیاری از اقدامات ضد امنیتی آنها محیا خواهد شد و ضد انقلاب های فراری سال 88 به راحتی می توانند به کشور بازگردند، آنچنان سخنانش به مذاق افراطی ها تلخ آمده است که سایت کلمه در این باره نوشته است: «علوی در پاسخ به پرسش هایی درباره موضوعات امنیتی که طبعا باید مرتبط با وزارت اطلاعات باشد، به پاسخ هایی آنچنان کلی اکتفا کرد که تقریبا می شود آنها را جاخالی دادن وزیر با پاسخ هایی تهی به پرسش هایی مورد توجه جامعه خواند. وزیری که پیش از این برای یکی از مهم ترین وعده های دولت برای جمع کردن فضای امنیتی، امیدهای زیادی برانگیخته بود. اینکه وزیر اطلاعات و عضو شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به پرسشی پیرامون حصر بگوید که بی خبر است و آن را به وزیر دادگستری حواله بدهد، نشانه خوبی نیست.»
 
وزیر اطلاعات در بخشی از سخنانش گفته است:
 
«گفتند یک عده می‌ترسند بازگردند گفتم اگر کسی مرتکب خلاف نشده چرا باید بترسد؟ اگر کسی جرمی داشته باشد، جرمش بررسی می‌شود، اگر متهم به خلافی باشد طبیعی است که دستگاه قضایی کشور او را احضار می‌کند. تفهیم اتهام می‌شود و بعد از خودش دفاع می‌کند. وقتی مشخص شود مرتکب خلافی نشده کسی نمی‌تواند متعرض او بشود. بنابراین او را آزاد می‌کنند...  هر کسی اگر چنانچه منتسب بشود و قوه‌قضاییه به او دسترسی داشته باشد او را احضار و تفهیم اتهام می‌کند. اگر اتهامش به اثبات رسید چوب خلاف خود را می‌خورد. چنانچه اتهامی به اثبات نرسید حکم بر برائت او صادر می‌شود و به عنوان یک شهروند عادی زندگی خودش را ادامه می‌دهد.»
 
وی در بخش دیگری از اظهاراتش نیز با تاکید بر اینکه وزارت اطلاعات نقشی در پرونده های قضایی ندارد و مسئول بررسی این پرونده ها قوه قضاییه است، درباره رفع حصر سران فتنه نیز آب سردی بر پیکر افراطی ها ریخته و می گوید:
 
«من در مورد حصر نگفتم خبرهای خوشی در راه است. در واقع من گفتم درباره همه زندانیان و آزادی آنها خبرهای خوبی در راه است! حتی اشاره‌ای به زندانیان سیاسی یا غیرسیاسی هم نکردم. من به‌صورت‌کلی گفتم. چون تعدادی از زندانیان به مناسبت ولادت امام رضا علیه السلام آزاد شده بودند صحبت شد و من گفتم این نخستین‌باری نیست که بالاخره نسیم رافت و رحمت از سمت رهبری وزیده می‌شود و بالاخره یک عده دوباره در جمع خانواده زندگی خود را دنبال می‌کنند.»
 
‌علوی در ادامه بار دیگر تاکید می کند که در درباره پرونده حصر اطلاعات جدیدی ندارد و آقای پورمحمدی (وزیر دادگستری) بیشتر در جریان این موضوع می باشد.
 
اما به فاصله چند ساعت پس از مصاحبه وزیر اطلاعات با شرق، این بار نوبت مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری دولت تدبیر و امید بود که در سخنان خود در همایش «بزم اندیشه» در مشهد، آب پاکی را درباره رفع حصر سران فتنه بر پیکر تندروها بریزد.
 
وی در بخشی از سخنانش با اشاره به گزارشهای سیاسی احمد شهید در پوشش حقوق بشر علیه جمهوری اسلامی گفت: «احمد شهید به عنوان یک حقوقدان شروع به کار نکرد بلکه وی یک عمله سیاسی بود و از روز اول فعالیت خود شروع به صدور بیانیه‌های خلاف واقعیت داد. با این حال بنا نیست که ما از خود ضعف نشان داده و باید جایگاه باصلابت جمهوری اسلامی ایران را حفظ کنیم.»
 
 پورمحمدی در بخش دیگری از سخنانش نیز با اشاره به مجرم بودن سران فتنه از «اعمال نشدن مجازات سران فتنه» سخن گفته و می گوید: «مطمئنا اگر در این زمینه دادگاهی برگزار می‌شد دوباره شاهد کشمکش‌ها، درگیری‌ها و راهپیمایی‌ها می‌بودیم و در حال حاضر نظام تشخیص داده تا این افراد در محدودیت باشند.  مصلحت کشور اقتضا نمی‌کرد که مجازات این افراد اعمال شود چرا که ممکن بود باعث زندانی و یا کشته شدن و همچنین راهپیمایی‌ها و کشمکش‌های جدیدی می‌بودیم. مهم آن است که کشور ما توانست با تدبیری مناسب از این فتنه‌ها عبور کند با این حال باید توجه داشت که تاریخ و مردم در این رابطه قضاوت خواهند کرد.»
 
این اظهارات وزیر دادگستری دولت روحانی نیز بلافاصله با واکنش های برخی از حامیان دولت و فتنه گران مواجه شد بگونه ای که باز هم سایت کلمه که طی سالهای اخیر از تریبون های اصلی بیان مطالبات تندروها بوده است با مطلبی تحت عنوان «تناقض گویی های ناتمام، نشانه ای بر غیرقابل دفاع بودن حصر» به سخنان پورمحمدی واکنش نشان داد.
 
گفتنی است پیش از این نیز اظهارات آقای روحانی درباره حماسه تاریخی 9 دی و تاکید رییس جمهور بر واکنش مردم نسبت به مداخالات بیگانگان در سال 88 با واکنش های متعدد افراطیون مواجه شده بود که این روزها بیش از هر زمان دیگر میان خود و دولت تدبیر و امید احساس شکاف کرده و در عین حال در پی فشار به دولت جدید برای پیشبرد مطالبات سیاسی خود هستند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۲
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها