بنا به گزارش يك روزنامه پرتيراژ انگليسي، هماكنون در ميان كشورهاي غرب اروپا، انگليس در بدترين وضعيت مسكن بسر ميبرد و ازدحام خيابانخوابها تهديدي جدي براي جامعه اين كشور محسوب ميشود.
به گزارش 598 به نقل از فارس، روزنامه انگليسي "ايندپندنت" امروز در گزارشي نوشت: دولت انگليس با توجه به بحران مسكن، با كارشكني در بخش خدمات پزشكي و عمومي، ساليانه 7 ميليارد پوند براي مردم خود هزينه به بار ميآورد.
"شوراي كارشناسان مسكن" معتقد است كه سياستهاي اصلاحي دولت ائتلافي و اختصاص بودجه اندك به تسهيلات خريد مسكن موجب شكلگيري بحران در اين زمينه شده است.
بنا بر اعلام اين روزنامه انگليسي، با توجه به افزايش اجاره مسكن، مستأجرين قادر به پرداخت اجاره بهاي خانه خود نبوده و صاحبخانهها اثاثيه آنها را به بيرون از خانه انتقال ميدهند.
بر اساس اين گزارش، هماكنون قريب به 4 هزار نفر در خيابانهاي لندن ميخوابند كه اين رقم نسبت به سال قبل 8 درصد افزايش داشته است.
اين در حاليست كه "بوريس جانسن" شهردار لندن هم برخلاف وعدههاي مختلف هنوز اقدام قابل توجهي از خود نشان نداده است.
بنا بر اعلام اين روزنامه انگليسي، "شوراي كارشناسان مسكن" نيز در راستاي همين اوضاع در هشداري در خصوص عواقب ناشي از سياستهاي دولت ائتلافي انگليس اعلام كرده است كه دولت بايد سياست اعطاي تسهيلات خريد مسكن را به جريان بيندازد، چرا كه در صورت تداوم شرايط كنوني، جامعه انگليس شاهد عوارض رواني و جسماني ناشي از فقر، بيكاري و ازدحام جمعيت خيابانخواب خواهد بود.
هم اكنون حاميان طرح حمايت از اين افراد خواستار ساخت 500 هزار دستگاه خانه موسوم به "خانه سبز" براي بيخانمانها تحت عنوان پروژه "كمربند سبز" ميباشند.
طبق گزارش كارشناسان، دولت انگليس اعلام كرده است براي پيشرفت اقتصادي در تلاش است اما فعلا تصميمي مبني بر حمايت از مستأجرين نگرفته است.
عدم سياستگذاري متمركز بر بخش مسكن طي 30 سال گذشته موجب افزايش چشمگير قيمت مسكن در انگليس شده است.
انتظار ميرود كه تا 25 سال آينده، هر سال 30 الي 34 هزار خانواده به جمعيت پايتخت انگليس افزوده شود.
تعداد خانوادههاي لندني كه در ليست انتظار براي خانهدار شدن وجود دارند، تا سال 2010 به 362 هزار مورد رسيده است كه اين رقم تقريبا دو برابر آمار سال 1997 و يك پنجم ليست كنوني كل كشور است.
در حال حاضر حدود شش هزار خانه خالي نيازمند تعمير و دو هزار و 300 خانواده بيخانمان در لندن وجود دارند.
بنا بر اعلام رئیس بانک مرکزی انگلیس، تحولات اقتصادي جهان تأثیر منفی زیادی بر بازار مسکن در انگلیس گذاشته است.
افزایش شدید قیمت نفت، مواد غذایی و ادامه بحران بدهی و کسری بودجه منطقه یورو نيز تأثیر منفی زیادی بر بازار مسکن انگلیس داشته است.