به گزارش 598، «هادی محمدی» کارشناس مسائل خاورمیانه درگفتوگو با خبرنگار بینالملل فارس، با اشاره به اینکه ماجدالماجد توسط افراد نفوذی مرتبط با آمریکا کشته شد، گفت: باید این سؤال را مطرح کرد که چنین فردی که تحت پیگرد دستگاههای امنیتی آمریکا و دیگر کشورهای غربی قرار داشت، چرا اینگونه به قتل رسید.
محمدی با اشاره به اینکه برای تحلیل قتل مشکوک ماجدالماجد باید به گزارشهای ارتش لبنان طی روزهای اخیر درباره دستگیری و نگهداری از وی در بیمارستان توجه کرد، افزود: بنابر گزارشات، وی پس از بهبود قصد بازگشت به عرسال را داشت که این نشان میدهد وضعیت وی خوب بوده که آمادگی بازگشت به موقعیت عملیاتی را داشته است. ماجدالماجد در زمان دستگیری نیز در شرایط وخیمی نبوده و بدون هیچ مشکلی ویژه به مراکز پزشکی-امنیتی ارتش لبنان انتقال یافته است.
این کارشناس مسائل بینالمللی در ادامه با اشاره به اینکه سعودیها پس از دستگیری ماجدالماجد تحرکات گستردهای را برای استرداد فوری وی آغاز کردند، تصریح کرد که ماجدالماجد یکی از حلقههای مهم ارتباطی دستگاه اطلاعات عربستان سعودی با تروریستها در عراق، سوریه و لبنان بود و در پروندهاش اقدامات جنایتکارانه متعددی را داشت.
وی با بیان اینکه ماجدالماجد دارای شبکهای ارتباطی با تروریستی در پاکستان و افغانستان بود، ابراز داشت که این تروریست سعودی یکی از سرپُلهای ارتباطی با تروریستها در جنوب شرق ایران بود که توسط ریاض مستقیماً مدیریت میشد.
محمدی با بیان اینکه علاوه بر جنوب شرق ایران ماجدالماجد یکی از سرپُلهای فعال در انتقال تروریستها از افغانستان و پاکستان به سوریه بود تأکید کرد که وی دستور داشت که منافع ایران و اشخاص نزدیک به جمهوری اسلامی و حزبالله در هر جایی از منطقه حمله کند.
وی با اشاره به فعالیت ماجدالماجد در عراق علیه دولت نوری مالکی اظهار داشت که این تروریست در صحرای سینا هم فعالیتهایی داشت که همین مسئله باعث شد تا آمریکاییها وی را در لیست تروریستی خود قرار دهند.
محمدی با بیان اینکه CIA به دنبال این بود تا شبکه ماجدالماجد را در عراق و دیگر کشورها شناسایی کند، افزود: عربستان برای خروج از رسوایی اخیر در پی دستگیری ماجدالماجد دست به دامن آمریکاییها شد.
وی با اشاره به نفوذ آمریکاییها در ارتش لبنان تأکید کرد که عربستان سعودی در این نهاد امنیتی نفوذ چندانی ندارد و حتی نگران بود که کمک 3میلیارد دلاریاش به ارتش لبنان توسط کاخ سفید وتو شود.
هادی محمدی با بیان اینکه عربستانیها پس از دستگیری ماجدالماجد هیئت سیاسی بلندپایهای را به آمریکا میفرستند، گفت که این هیئت به آمریکا رفت تا تعهدات جدیدی را نسبت به همکاریهای سیاسی-امنیتی بین ریاض و کاخ سفید ارائه دهد و در مقابل طرف آمریکایی هم وعده میدهد که مسئله دستگیری الماجد را به گونهای فیصله دهد که ابعاد جدیدی پیدا نکند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه در ادامه گفتوگو دلیل همکاری آمریکا با عربستان در پرونده الماجد را نگرانی واشنگتن از پاسخ احتمالی ایران به اقدامات ضد امنیتی سعودیها دانست و تصریح کرد که آمریکاییها انتظار دارند که ایران به عربستان پاسخ جدی دهد و از آنجا که هرگونه تزلزل در نظام پادشاهی آل سعود را بر ضد منافع خود در منطقه میدانند ، علیرغم انتقادات به ریاض، رسوایی دستگیری الماجد را فیصله دادند.