به گزارش 598 به نقل از سرویس ورزشی جام نیوز، تیم پرسپولیس در دهه 50 بازیکنی به نام محمدرضا خلعتبری در ترکیب خود داشت که بر خلاف خلعتبری دوم بازیکن دفاعی بود اما نکته جالب اینکه هر دو خلعتبری پرسپولیس اهل رامسر بوده اند.
خلعتبری اول متولد 1328 و امروز حدود 64 ساله است که بعد از خداحافظی از فوتبال مشغول زندگی خود در شمال است و کمتر در میادین فوتبالی دیده شده است. خلعتبری دوم هم متولد 1362 است و همچنان دارد فوتبال بازی می کند.
ایستاده از راست: محمد مایلی کهن، صفر ایرانپاک، جمشید رشیدی ... نشسته محمدرضا خلعتبری
***
ایستاده از چپ: بهروز سلطانی، محمد دادگان، امیر مرزوقی، علیرضا فیروزی، محمد پنجعلی و ضیاء عربشاهی ... نشسته از چپ: محمد مایلی کهن، حمید درخشان، عباس کارگر، ناصر محمدخانی و مهدی دینورزاده (کاپیتان).
این تیمی است که در بازی های آسیایی ۱۹۸۲ دهلی نو شرکت کرد. در این مسابقات که در آذر ماه ۱۳۶۱ برگزار شد، تیم ملی ایران با شكست مقابل كویت از صعود به مراحل بعدی رقابت ها باز ماند.
در پایان این بازی برخی از بازیکنان ایران با داور هندی مسابقه به علت اعلام خطایی که منجر به گل کویت شد، درگیر شدند و محمد مایلی کهن سیلی به گوش داور زد. کنفدراسیون فوتبال آسیا نیز در واکنش به این درگیری، مایلی کهن، عباس کارگر و بهروز سلطانی را یک سال و ضیا عربشاهی و علی فیروزی را از 3 بازی محروم کرد.
***
ایستاده از راست: احمد سجادی، مرتضی فنونی زاده، کریم باوی، حمید درخشان، محمد پنجعلی، حسین مسگرساروی ... نشسته از راست: عبدالعلی چنگیز، مرحوم سیروس قایقران، شاهرخ بیانی، شاهین بیانی، ناصر محمدخانی
این همان تیمی است که استعفای دسته جمعی بازیکنان و محرومیت آنان مربوط به آن است. حضور ایران در بازیهای آسیایی ۱۹۸۶سئول (شهریور – مهر ۱۳۶۵) با بحران مواجه شد.
۱۴ تن از بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران در راه بازگشت به تهران در داخل هواپیما در اعتراض به کادر مربیگری تیم نامهای نوشته و از تیم ملی استعفا دادند. دلیل استعفای آنان مخالفت با مدیر تیم ملی پرویز دهداری یکی از خوشنامترین چهرههای فوتبال ایران و دستیاران او بود.
دهداری یکی از مربیان سختگیر به لحاظ اخلاقی بود و پیشتر تفکرات خود را در پایهریزی تیمهای موفق و خوشنام گارد و هما نشان داده بود. دهداری که میانه خوشی با پنجعلی کاپیتان تیم نداشت در دو بازی با ژاپن و بنگلادش وی را نیمکت نشین کرد. برخورد غیرمنطقی و مستبدانه رضا وطنخواه و بهمن صالحنیا با عبدالعلی چنگیز و مهدی ابطحی باعث به وجود آمدن فضای منفی علیه کادر فنی شد؛ شکست از کره جنوبی در ضربات پنالتی موقعیتی را به وجود آورد تا بازیکنان تیم ملی تصمیم به برکناری کادر فنی بگیرند. استعفا دهندگان عبارت بودند از:
محمد پنجعلی، سیدمهدی ابطحی، مرتضی فنونیزاده، ناصر محمدخانی، ضیاء عربشاهی احمد سجادی، اصغر حاجیلو، شاهرخ بیانی، حمید درخشان، عبدالعلی چنگیز، غلامرضا فتحآبادی، شاهین بیانی، مرتضی یکه و فرشاد پیوس.
برخلاف انتظار بازیکنان، مسئولان انضباطی ورزش تشکیل جلسه داده و چنگیز را به مدت ۹ ماه، پنجعلی و حاجیلو را به مدت شش ماه و حمید درخشان را سه ماه از حضور در میادین فوتبال محروم کردند. شاهرخ و شاهین بیانی، ناصر محمدخانی، عبدالعلی چنگیز و حمید درخشان به قطر رفتند و بقیه دوران فوتبال خود را در این کشور ادامه دادند. و پنجعلی هم دو سالی را در الاتحاد گذراند.
غلامرضا فتح آبادی، ضیاء عربشاهی، مرتضی فنونی زاده با پس گرفتن امضایشان در سالهای بعد به تیم ملی بازگشتند اما درخششی نداشتند. پیوس (در دوران دهداری) و شاهرخ بیانی و پنجعلی هم پس از برکناری دهداری و دستیارانش دوباره به تیم ملی فراخوانده شدند.