به گزارش 598 به نقل از فارس، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما حضور یافت و درباره تحولات اخیر سیاست خارجی کشورمان صحبت کرد.
وی گفت: در صد روز گذشته در سطح بینالمللی دستاورد عمدهای که در حوزه سیاست خارجی که به دلیل مقاومت مردم شاهد آن بودیم شکستن تصویری بود که برای خدشه دار کردن چهره جمهوری اسلامی بدخواهان ایران تدارک دیده بودند است.
ظریف تاکید کرد: نگرانیهایی در سطح منطقه درباره نحوه تعامل و برخورد با ایران وجود دارد.
وزیر خارجه کشورمان درباره دستاورهای مهم صد روز اول دستگاه سیاست خارجی در دولت یازدهم گفت: بزرگرترین دستاورد این است که تلاش های اسرائیل در ضربه زدن به ایران در حال فروپاشی و بهم ریختن است و یکی از نمایههای این موفقیت در قالب یک اقدام مشترک در ژنو شکل گرفت.
وی در خصوص برداشت متفاوت دو طرف از توافق ژنو گفت: در آمریکا بسیاری از نگرانی های داخلی هستند که سیاست را شکل میدهند. بیشتر نگرانی های آمریکا پاسخگویی به فشارهای داخلی است. البته این به این مفهوم نیست که مردم آمریکا این فشارها را وارد میکنند.
ظریف ادامه داد: متاسفانه دولتمردان آمریکا با این اظهارات به گروههای لابی فشار قدرتمند پاسخ میدهند.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: براساس نظرسنجیها، 50 درصد مردم آمریکا تا 5 ماه پیش معتقدبودند مشکل ایران تنها ازطریق نظامی حل میشوداما الان 70 درصدآنها معتقدند ازطریق مذاکره قابل حل است.
وی گفت: گفتمانی که در آمریکا شکل میگیرد هنوز از توهم ناشی میشود و آن توهمی است که آمریکا میتواند با تهدید و ارعاب برنامه خود را به پیش ببرد.
وزیر خارجه ایران در واکنش به اقدام اخیر آمریکا در افزودن چند شرکت و فرد به لیست سیاه تحریمها افزود: تحریمهای افراد جدید نقض توافقنامه ژنو نیست و تحریمهایی هستند که قبلا وجود داشتند، اما این اقدامات کمکی به ایجاد اعتماد نمیکند.
ظریف ادامه داد: من یقین دارم با ایستادگی بر مسیر تعامل سازنده که گفتمان اصیل انقلاب هم همین است، ما میتوانیم به نتیجه برسیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران گفت: اقدامات ایران و 1+5 مورد ارزیابی و راستیآزمایی قرار خواهد گرفت. آنها موظف هستند که به تعهدات خود پایبند باشند.
وی همچنین افزود: مکانیزم ارزیابی اقدامات ما آژانس بینالمللی انرژی اتمی است، و مکانیزم اقدامات طرف مقابل کمیسیون مشترک است.
ظریف همچنین گفت: هدف در این برنامه که گام به گام هست، مشخص شده که دو نکته حتما باشد، یکی غنیسازی در ایران و دیگری رفع تحریمهای شورای امنیت و تحریمهای یکجانبه، دوجانبه یا چندجانبه هست.
وی درباره دور بعدی گفتوگوها افزود: مذاکرات دور بعد بسیار دشوار خواهد بود. اما این دوره دوره مدتداری خواهد بود و پس از این مدت برنامه هستهای ایران مثل برنامه ژاپن خواهد بود.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: هنوز معلوم نیست که ما چه محدودیتها و سازوکارهایی را بپذیریم. ولی آنچه که برای ما مسلم است این است که غنیسازی در خاک ما ادامه پیدا خواهد کرد.
ظریف تصریح کرد: نه دین، نه اخلاق، نه امنیت، هیچکدام اقتضا نمیکند که ما بمب اتمی داشته باشیم.
وی گفت: آنچه که بیشتر از تحریم بر مردم ما فشار میآورد، فضای روانی تحریمهاست. این فضا پس از توافق شکست.
ظریف همچنین ادامه داد: چند روز آینده به ترکیه و پاکستان سفر خواهم کرد. نه نگاه به شرق داریم، نه نگاه به غرب. منافع ملی مبنای ماست. روابط ما با عراق، لبنان، سوریه و سایر کشورهای اسلامی مستحکم است.
وزیر خارجه ایران تصریح کرد: دنیا الان قانع شده که موضوعات منطقه مثل افغانستان بدون ایران قابل حل نیست.
وی همچنین گفت: درباره دیپلمات مفقود شده خودمان در یمن با وزیر خارجه این کشور گفتوگوی تلفنی داشتم.
ظریف همچنین از تماس تلفنی بان کی مون دبیر کل سازمان ملل در چند ساعت اخیر خبر داد و گفت: دبیر کل سازمان ملل به من زنگ زد و گفت که حضور ایران در ژنو 2 برای آینده سوریه ضروری است.