به گزارش فارس، شبکه تلویزیونی المنار در گزارشی درباره تحولات بحرین از موافقت پادشاه این کشور با ایجاد اتحادیه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در سایه اعتراضات و تظاهرات روزمره انقلابیون این کشور و فراخوان مخالفان منامه برای بزرگداشت «عید شهدا» خبر داد و افزود: پادشاه بحرین طی سخنانی به مناسبت سالروز «عید شهدا» آمادگی کشورش برای ایجاد این اتحادیه را رسما اعلام کرد.
این گزارش حاکی است که منامه در حالی موافقت خود با تشکیل اتحادیه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را تاکید و یادآوری میکند که این طرح حتی قبل از برگزاری اجلاس اخیر سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در کویت، با مخالفت قاطع سلطان نشین عمان مواجه شده است.
بر اساس این گزارش، مخالفت عمان باعث شد که این طرح در دستور کار جلسه سران شورای همکاری خلیج فارس قرار نگیرد.
این گزارش، با یادآوری حمایتهای مالی و نظامی ریاض از منامه، بحرین را موافق سرسخت تشکیل اتحادیه مذکور برشمرد و افزود: این مواضع در حالی بیان میشود که تحرکات مردمی اعتراض آمیز ملت بحرین از فوریه 2011 آغاز شده و کماکان ادامه دارد.
انقلابیون بحرینی در ادامه روند انقلابی خود علیه آل خلیفه در دهها شهر و روستای این کشور کوچک خلیج فارس تظاهرات برگزار کردند که توسط نیروهای امنیتی منامه با حمایت اشغالگران سعودی قلمع و قمع شد. نظامیان آل خلیفه از گازهای سمی و سلاح شوزن برای متفرق کردن تظاهرات کنندگان استفاده کرده و تعدادی از آنها را تا کوچههای شهر و روستاهای محل سکونتشان تحت تعقیب قرار دادند.
مخالفان بحرینی در فراخوانهای جداگانهای ملت این کشور را به حضور گسترده در تظاهرات سه شنبه به مناسبت سالروز «عید شهدا» دعوت کردند.
این گزارش حاکی است که سازمان عفو بینالملل اقدام منامه در شکنجه چند کودک را محکوم کرده و اعلام کرد که کودکانی که در بحرین به گمان شرکت در اعتراضات شیعیان بازداشت میشوند مرتباً هدف بازداشتهای خودسرانه، بدرفتاری و شکنجه قرار میگیرند.
این سازمان آورده است که در طول دو سال گذشته شمار زیادی کودک در این کشور که برخیشان تنها 13 سال دارند، با دستان و چشمان بسته بازداشت شده و در طول حبس هدف ضرب و شتم و بدرفتاری قرار گرفتهاند.
عفو بینالملل هشدار داد که مقامات بحرین با دستگیری افراد کم و سن و سال و حبس آنها نشان میدهد که هیچ تمایلی برای عمل به تعهدات بینالمللیاش مبنی بر رعایت قوانین حقوق بشری ندارند و به آن معتقد نیستند.
سازمان عفو بینالملل در ادامه تاکید کرد که اطلاعاتی در مورد بازداشت دست کم 110 کودک بحرینی دارد که در رده سنی 16 تا 18 سال قرار دارند و همگی در زندان هایی جای داده شده اند که مخصوص بزرگسالان هستند و برخی از آن ها بدون حضور وکلای شان مورد بازجویی قرار گرفتند.
عفو بینالملل در پایان از دولت بحرین خواست تا قوانین خود از جمله قوانین جزایی و قانون کودکان را مورد بازبینی قرار دهد.