به گزارش
سرویس بین الملل پایگاه 598، انتشار سخنان عجیب محمدجواد ظریف در جمع دانشجویان مبنی بر زیر سوال بردن توان نظامی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران واکنش های متعددی را در پی داشت. اما طرفداران متعصب ایشان با دشمن-انگاری منتقدین مشفق، کلیت ماجرا را زیر سوال برده و مدعی شدند این سخنان تقطیع شده منتشر گشته اند، در حالیکه خبرگزاری فارس و بسیاری خبرگزاری ها و سایت های خبری دیگر متن کامل سخنان ایشان را پوشش داشده بودند.
حال که هواداران دکتر ظریف به سایت ها و خبرگزاری های داخلی اعتماد ندارند، آنها را به خبری که خبرگزاری سی بی اس نیوز منتشر کرده است ارجاع می دهیم:
پس از انتشار اظهارات وزیر امور خارجه ایران که امریکا را هراسناک از قدرت مردم و نه از قدرت نظامی معرفی کرده بود، چاک هاگل وزیر دفاع ایالات متحده در حالیکه در مکانی نظامی (120 کیلومتری ساحل ایران) حضور داشت با به رخ کشیدن توان نظامی امریکا اعلام کرد: ”صرف نظر از توافق شش ماهه ژنو به منظور فریز کردن برنامه هسته ای ایران، تهدید نیروی نظامی امریکا نیز همچنان برای جمهوری اسلامی وجود خواهد داشت."
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا توافق ژنو باعث تخفیف حفاظت نظامی امریکا در مواجهه با ایران خواهد شد یا خیر گفت: ”ما قصد نداریم در طول این شش ماه آرایش نظامی خود در این منطقه [غرب آسیا] را تغییر دهیم. ما تمام توان پیشین، مانورها، [همیاری] متحدین، و تمرکز بر منافع استراتژیکی که قبل از توافق شش ماهه داشتیم را حفظ خواهیم کرد."
این خبرگزاری در ادامه مطلب خود به نقل از دو افسر نظامی می نویسد ایران پس از توافق ژنو، آرایش نظامی خود در منطقه را حفظ کرده و حتی همان تعداد ناو را در خلیج فارس دارد که قبلا داشت!!
هاگل مدعی است اوباما به خوبی از ”خطرات فعلی و پیشین ایران" آگاه است اما راه مذاکره را پیش گرفته تا دیپلماسی را نیز امتحان کند. در همین حال، برخی سیاستمداران ارشد ایالات متحده معتقدند این قدرت نظامی امریکا و فشار تحریم ها بوده که دیپلماسی را به موفقیت رسانده است. بنابراین نباید این دو ابزار مهم را کنار گذاشت [حتی اگر متوسل شدن به آنها با ذات و مفهوم مذاکره منافات داشته باشد].
هاگل در مدتی که در بحرین به سر می برد بارها این جملات را تکرار کرده که ”امریکا آرایش و نحوه استقرار نیروهای خود و ارتباط با هیچکدام از متحدین منطقه ای خود را اغییر نخواهد داد."
یکی از مقامات ارشد دفاعی ایالات متحده هدف هاگل از سفر به منطقه خلیج فارس و دیدار با مقامات بحرین، عربستان سعودی و امارات را گفتگوی رو در رو با آنها عنوان کرده تا به متحدین منطقه ای خود اطمینان خاطر بدهد که توافق ژنو به هیچ عنوان نافی حمایت امریکا از این کشورها در مواجهه با خطر ایران نیست.
ناگفته نماند امریکا طی هفت سال گذشته بیش از 81 میلیارد دلار تسلیحات نظامی به کشورهای منطقه فروخته است.
حال روی سخن با افرادی است که نه تنها منتقدین سخنان دکتر ظریف را متهم به تفرقه افکنی و دروغگویی کردند بلکه به لطایف الحیل سعی نمودند اظهارات وی را توجیه کنند. سوال اولی که مطرح می شود این است که: آیا در مواجهه با کشوری که تهدید نظامی را در کنار تحریم ها عامل زانو زدن ایران معرفی می کند باید از موضع عجز و لابه سخن گفت؟ آیا این کار موجب انرژی گرفتن دشمن و حفظ فضای امنیتی و تهدیدآمیز منطقه نخواهد نشد؟
عقل حکم می کند حتی در صورت اینکه کشوری از لحاظ توان نظامی پایین تر و ضعیف تر از دشمن خود باشد با ارائه اطلاعات غلط باعث بر هم خوردن محاسبات آنان شده و حاشیه امنی برای خود مهیا سازد. وگرنه مانورهای نظامی گاه و بیگاه و رونمایی از محصولات نظامی و دفاعی پیشرفته بی معنا می بود. حتی در صورت حقیقت داشتن مدعای خلاف واقع وزیر امور خارجه کشورمان، انتظار می رفت چنین سیاستی پیش گرفته شود، که البته با خطای استراتژیک وزیر لبخند، خلاف این قاعده عقلی اتفاق افتاد.
اصرار مقامات نظامی و دفاعی ایالات متحده بر توان نظامی خود اگرچه حتی پیش از اظهارات دکتر ظریف نیز وجود داشته است اما شدت گرفتن آنها بعد از سخنان وی نشان از این دارد که امریکا و حتی اسرائیل در محاسبات خود تغییراتی به وجود خواهند آورد. البته آنها واقعیت توان نظامی ایران را بهتر از همه می دانند و هیچگاه با خطای سهوی اینچنینی –حتی اگر از زبان یک مقام ارشد ایرانی شنیده شود- تصمیم عجولانه ای (مثلا جنگ نظامی) نخواهند گرفت اما قطعا این مسئله حربه ای خواهد شد برای تحت تاثیر قرار دادن اذهان ایرانیان و القاء ترس از جنگی که با شلیک اولین بمب تمام توان نظامی ایران را از کار خواهد انداخت!!
بدین ترتیب علاوه بر فشارهای بین المللی، فشار خود ملت را نیز بر مقامات ایران به وجود خواهند آورد تا از ترس جنگ و برای فرار از آن، خواسته های غیرمنصفانه غرب را بپذیرند. ان شاء الله که ملت با هوشیاری همیشگی خود غرب را در رسیدن به این هدف شوم ناکام خواهند گذاشت.