کد خبر: ۱۸۶۷۳۱
زمان انتشار: ۰۹:۰۰     ۱۴ آذر ۱۳۹۲
«مناظره، محاکمه، سران فتنه ۸۸»عنوان سرمقاله روزنامه سیاست روز به قلم محمد صفری است که در آن می خوانید؛ محمود احمدی نژاد چرا در چنین موقعیتی درخواست مناظره به رئیس جمهور را داده است؟

پس از آن که رئیس جمهور سابق به حسن روحانی نامه نوشت و درخواست مناظره کرد، چه فضایی در سپهر سیاست ایران شکل گرفت؟

واکنش هایی که به درخواست احمدی نژاد شد، آیا منطقی، و اصولی بود؟ رسانه ها چه تحلیل ها و گزارش هایی به این نامه داشتند؟

۱ـ روز گذشته اکثر روزنامه ها به این موضوع پرداخته بودند. شیوه گزارش، جهت و تیترهایی که به این موضوع اختصاص داشت جالب توجه بود.

روزنامه های اصلاح طلب در یک هماهنگی کامل، اکثریت این تیتر را انتخاب کرده بودند، «محاکمه به جای مناظره»، هدف این روزنامه ها در واکنش به نامه احمدی نژاد به روحانی برای مناظره، خنثی سازی آن و تغییر جهت اصل موضوع است. در کنار این هدف، این اقدام احمدی نژاد فرار از محاکمه تعبیر شده است. یعنی احمدی نژاد به این خاطر این درخواست را مطرح کرده است که به خاطر برخی تخلفات اقتصادی در زمان ریاست جمهوری قصد دارد از این اتهامات تبری بجوید.
این روزنامه ها تاکنون و پس از انتخابات سال ۸۸ هیچگاه گزارش و مقاله درباره این موضوع که فتنه گران در آن زمان باعث چه اتفاقات ناگواری برای کشور شدند، در آرشیو خود ندارند. حتی سعی کرده اند تا سران فتنه را تبرئه کنند. اما اکنون به خاطر این نامه، موضوع محاکمه احمدی نژاد را بزرگ می کنند تا افکار عمومی هم با آنها همراه شود.

البته اگر دولت احمدی نژاد تخلفی انجام داده است هیچ تردیدی وجود ندارد که باید مراجع قضایی براساس قانون به آن رسیدگی کنند. اما این فشار رسانه ای از سوی دیگر برای فرار از محاکمه بزرگتری است که باید گریبان سران فتنه را بگیرد.

۲ـ احمدی نژاد چرا در چنین موقعیتی درخواست مناظره را مطرح کرد؟
احمدی نژاد که پس از پایان ریاست جمهوری خود سعی کرده است، سکوت اختیار کند، باید به همین سیاست خود ادامه می داد. این درخواست زمانی مطرح شد که گزارش تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در صحن علنی مجلس خوانده شد. او به عنوان رئیس جمهور باید در قبال اتفاقاتی که در این سازمان افتاده است، پاسخگو باشد. گزارشی که روز گذشته در مجلس خوانده شد، گزارشی بود که نشان می داد تخلفات گسترده ای در این سازمان و شرکت های زیر مجموعه آن صورت گرفته است. اکنون این شائبه ایجاد می شود که او هم برای خنثی کردن تبعات این تحقیق و تفحص اقدام به چنین درخواستی برای مناظره با رئیس جمهوری کرده است.

۳ـ آیا رئیس جمهور به این مناظره تن می دهد؟
به طور قطع برگزاری چنین مناظره ای نه برای نظام مناسب خواهد بود نه برای رئیس جمهور کشورمان و نه خود احمدی نژاد، قطعا آقای روحانی هم دست به چنین اقدامی نخواهد زد. او مصالح کشور را به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران به خوبی می داند. آنهایی که از این مناظره استقبال کرده اند، خواهان شکل گیری فضای چالشی و تشنج در افکار عمومی و سیاسی کشور هستند.

ایران اکنون در حال سپری کردن روزهای حساسی است. موضوع هسته ای و به عنوان مهمترین موضوع دولت تدبیر و امید پیگیری می شود، این که گفته می شود اگر آقای روحانی درخواست آقای احمدی نژاد را نپذیرد پیروزی برای احمدی نژاد خواهد بود، تحلیل غلطی است. این مناظره هیچ پیروزی نخواهد داشت، حتی بهتر و حرفه ای تر هم بود که هیچ یک از مسئولان دولتی پاسخی به این نامه نمی دادند و از کنار آن می گذشتند. حتی پاسخ هایی هم که به درخواست احمدی نژاد داده شد، پاسخ هایی از جنس منطق نبود، همین پاسخ ها باعث شده است تا طرف مقابل به خاطر همین پاسخ های تند برخواسته خود بیشتر اصرار کند و خود را پیروز این درخواست بداند.

مشغول شدن دولت به اینگونه مسائل، باعث می شود، حاشیه کم ارزش وارد معرکه شود. باز هم می گوییم آنهایی که از هر دو طرف خواهان برگزاری چنین مناظره ای هستند، هدفشان این است که فضای کشور به سمت دو قطبی برود و دعواهای اینچنینی جامعه را به فرسایش بکشاند.

پاسخ مثبت و منفی روحانی به این درخواست هر دو پیامدهایی برای کشور خواهد داشت. پیامد پاسخ مثبت به مناظره بسیار بیشتر از پاسخ منفی خواهد بود. نتیجه این مناظره مهم است، تکلیفی در این خواسته وجود ندارد. تنها نتیجه است که باید به آن توجه داشت. نتیجه این مناظره هیچ سودی نخواهد داشت دود آتش مناظره به چشم مردم و نظام خواهد رفت.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۲
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها