به گزارش
پایگاه 598، صبح امروز شبکه خبر در گفتگوی زنده ای با فضل الرحمن اوریا، روزنامه نگار افغانی که بارها نوک پیکان تهاجمات خود را بر ضد مواضع دیپلماتیک جمهوری اسلامی وارد کرد، به تحلیل اوضاع افغانستان پرداخت.
فضل الرحمان اوریا در این برنامه زنده تلویزیونی با بی شرمی تمام در رسانه ملی مواضع ضد ایرانی خود را بار دیگر تکرار کرد و سخنانی را مبنی بر انزوای کامل ایران در جهان بیان نمود.
این کارشناس افغانی در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اثر گذاری ایران در منطقه نیز گفت که در حال حاظر ایران تنها کشور دنیا است که در انزوای کامل به سر می برد و با هیچ یک از همسایگان خود رابطه دوستانه ندارد!
وی همچنین در بخش دیگری در پاسخ به این سوال که دلیل ناکامی قدرت های غربی و ناتو برای ایجاد امنیت در افغانستان چه بوده است، با بیان مواردی غیر واقعی و همسو با منافع بیگانگان، عامل اصلی این وضعیت را مداخله کشورهای همسایه ما از جمله ایران و پاکستان و موجودیت مدیریت ضعیف افغانستان دانست.
چندی پیش نیز فضل الرحمن اوریا در مصاحبه ای با آژانس خبری روز گفته بود که نظام فعلی ایران تلاش می کند تا امنیت کشورهای همسایه ومنطقه راتهدید نماید وازاین طریق می خواهد نیروی خود را تقویت ببخشد.
اوریا تصریح نمود که: ایران نه تنها نایجیریا (نیجیریه) را بلکه ازآن طریق یمن، اردن،عربستان سعودی، لبنان، امریکای لاتین ودرمجموع کشورهای عربی را تهدید میکند.
وی چندی پیش نیز در مصاحبه ای ابراز داشته بود، که نقش ایران در سی سال گذشته در امور داخلی افغانستان منفی و مخرب بوده است و فعلاً این پروسه با شدت خود ادامه دارد. او می افزاید:"حال که کشور های غربی میخواهند برای حل بحران افغانستان به ایران سهم دهند، هدف شان کاهش تخریب و عنصر مداخلاتی ایران در امور داخلی افغانستان است. در طول سی سال گذشته ایران هم مداخله مستقیم در افغانستان داشته است و هم و از تعدادی باند های جنایتکار و اوباش، گروه ها و سازمانهایی حمایت کرده که همین گروه ها و سازمانها در افغانستان همیشه بحران آفرین بوده اند و به شیوه های مختلف بی ثباتی را در کشور ایجاد کرده و گسترش بخشیده اند.
جای سوال است که مسئولان رسانه ملی با چه توجیهی اقدام به دعوت از فردی با چنین پیشینه می کنند در حالی که برای دعوت از یک کارشناس داخلی چندین فیلتر وجود دارد و هر کسی نمی تواند در رسانه ملی، حتی با سوابق دانشگاهی و انقلابی و جهادی، حضور یابد. برای آشنایی جزئی به مواضع و تحلیل های این روزنامه نگار افغانی ، فقط کافی بود لحظه ای در اینترنت نام ایشان را جستجو می نمودند. درست است که رسانه باید انعکاس دهنده ی تحلیل های مختلف باشد ولی این گونه تحلیل های تک بعدی و تنگ نظرانه و همسو با اهداف مستکبران جهانی ، در رسانه ملی آن هم از سوی چنین افرادی، واقعا جای تاسف دارد.