کد خبر: ۱۸۶۵۰۰
زمان انتشار: ۱۱:۰۳     ۱۳ آذر ۱۳۹۲
رئیس مرکز مطالعاتی «دین، حقوق و سیاست» قرقیزستان:
کارشناس مسائل منطقه‌ای تأکید کرد ایستادگی ایران در بحث هسته‌ای برابر غرب برای سایر کشورها به‌ الگوی رفتاری تبدیل خواهد شد.

«قادر ملک‌اف» مدیر مرکز مطالعاتی «دین، سیاست و حقوق» در قرقیزستان در گفت‌وگو با خبرنگار دفتر منطقه‌ای فارس در دوشنبه، نتایج مذاکرات ایران با ۱+۵ را برای کشورهای منطقه مهم خواند و گفت: به‌ اعتقاد من مذاکرات ژنو، جمهوری اسلامی را که دارای جایگاه مهمی در عرصه روابط بین‌المللی بوده و آن را نه‌ تنها بازیگران منطقه‌ای (عربستان سعودی، مصر، ترکیه) بلکه بازیگران بزرگ بین‌المللی (آمریکا، چین، روسیه) نیز به ناگزیر قبول داشتند، وارد مرحله جدیدی کرد.

وی با بیان اینکه ایران در ایجاد توازن سیستم امنیت منطقه‌ای نقش بارزی دارد، تصریح کرد: تحولات اخیر خاور نزدیک و میانه (سوریه، لبنان، بحرین، مصر، فلسطین) حاکی از نقش و نفوذ ایران در بسیاری از فرآیندها می‌باشد. اینکه امروز جمهوری اسلامی به‌ یک قدرت منطقه‌ای تبدیل شده، واقعیت غیرقابل انکار دانسته می‌شود.

ملک‌اف با اشاره به‌ شرایط حاکم در برخی از کشورهای منطقه، یادآور شد: جالب این‌جاست که در متن نزول روزافزون اعتبار نخبگان حاکم در بسیاری از کشورهای عربی دارای نظام پادشاهی، جمهوری اسلامی ایران نه ‌تنها در سطح منطقه‌ای بلکه در سطح جهان اسلام نیز در موقعیت پیشگامی و دفاع از منافع جامع امت قرار گرفته است.

وی گفت که نتایج مذاکرات ژنو این واقعیت را برجسته کرد که از راه تهدید و فشار در برابر ایران نمی‌توان به‌ نتیجه رسید.

نظم نوین جهانی آمریکا شکست خورده است

این کارشناس مسائل سیاسی و مذهبی منطقه در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با فارس، خاطرنشان کرد: البته تحولات اخیر کشورهای عربی و به‌ خصوص سوریه نشان می‌دهد که غرب دیگر از ظرفیت‌های برخوردار نیست که هر کاری را که در هر منطقه‌ای از دنیا بخواهد، انجام بدهد. من قبل از همه بحث اعتماد به ‌غرب را در نظر دارم.

سیاست دوگانه، ریاکاری، خشونت، بی‌عدالتی در برابر کشورهای ثالث، سیاست نو استعماری پنهان، مداخله تهاجمی در امور منطقه و کشورهای مستقل تحت پوشش دموکراسی و حقوق بشر منجر به‌ بحران کنونی سیستم روابط بین‌المللی و نظم جهانی دارای مبانی آمریکایی شده است.

وی در ادامه گفت: همان‌گونه که رهبر جمهوری اسلامی ایران تأکید کردند که وضعیت آمریکا را می‌توان این‌طور توصیف کرد که از این پس دوستانش برایش احترامی قائل نیستند و دشمنانش نیز ترسی از آن ندارند.

وی افزود: نکته دیگر اینکه تاریخ تکرار می‌شود و واقعیات خاور نزدیک و میانه، فرآیندهای مرتبط با بحث رها شدن از زیر سلطه استعمار، بحران سوریه و آینده افغانستان می‌باشد که آمریکا و متحدانش قادر به‌ تأمین صلح و ثبات نیستند. این در حالی است که دقیقا کشورهای غربی و متحدان آنان در برابر آنچه امروز در این کشورها می‌گذرد، مسئولیت دارند.

مدیر مرکز مطالعاتی «دین، سیاست و حقوق» در ادامه این بحث، یادآور شد: بدون شرکت و کمک جمهوری اسلامی ایران نمی‌توان از ایجاد سیستم جدید امنیت منطقه‌ای و حل و فصل مشکلات کشورهای یادشده صحبت کرد چرا که جمهوری اسلامی بازیگر کلیدی منطقه است که قادر به‌ تحقق سیاست خارجی خود با هدف تقویت اعتماد و همبستگی بین کشورهای منطقه و مخالفت با دخالت مخرب نظامی و سیاسی خارجی در امور منطقه و جلوگیری از افزایش کانون‌های تنش‌های نظامی و سیاسی در منطقه می‌باشد. فکر می‌کنم که در این عرصه‌ها اقدامات بسیار ارزشمندی باید صورت بپذیرد. 

ملک‌اف ضمن اشاره به‌ صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران، گفت: در صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی شک و تردیدی وجود ندارد، زیرا اگر چنین نبود تهران نمی‌توانست از موضع خود برای استفاده صلح‌آمیز اتم دفاع کند.

این صاحب‌نظر مسائل منطقه، افزود: حتی اقدامات تروریستی سرویس‌های اطلاعاتی برخی از کشورها نظیر قتل دانشمندان و متخصصان عرصه انرژی هسته‌ای، حمایت از مخالفان تندرو و... نمی‌توانند روی انتخاب و اراده ملت ایران برای حق استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای تأثیری بگذارد.

وی در بخش پایانی گفت‌وگوی خود با فارس، گفت: به‌ نظر من روند مذاکرات مسیر مناسبتری است تا به دنیا نشان داده شود که جمهوری اسلامی ایران آماده گفت‌وگو با شرایط و حقوق یکسان، شفاف‌سازی روند و تحکیم روح اعتماد می‌باشد.

وی افزود: همچنین باید به‌ این نکته توجه داشته باشیم که جمهوری اسلامی ایران ضمن دفاع از منافع ملی در این مذاکرات، عملا از مواضع اصولی خود هیچ نوع عقب‌نشینی نکرد که پیام و الگوی بسیار مهمی برای کشورهایی می‌باشد که در آینده با غرب مذاکرات خواهند کرد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها