کد خبر: ۱۸۵۸۶۶
زمان انتشار: ۱۹:۳۲     ۱۰ آذر ۱۳۹۲
پهن کردن فرش قرمز برای استقبال از مقامات، مساله‌ای است که معمولا برای مسئولان خارجی صورت می‌گیرد و مقامات داخلی از این گونه تشریفات برای سفرهای خود استفاده نمی‌کنند اما به نظر می‌رسد دولت یازدهم برنامه مدون و مشخصی برای بازگشت به دوران پیش از دولت نهم و احیای پروتکل تشریفات برای مسئولین دولت دارد.

به گزارش پایگاه 598 به نقل از رجانیوز، «ساده‌زیستی» از جمله نقاط قوت دولت نهم و دهم بود که از شعار به عمل تبدیل شد و زمینه را برای مدیریت کشور با هزینه پایین و جلوگیری از خرج‌های گسترده و بی‌دلیل توسط مسئولان، فراهم کرد. این منش و روش حكمراني كه ریشه در آرمان‌های انقلاب اسلامی و از آن مهمتر، از رفتارها و سبک حكومت پیامبر اسلام(ص) و امیرالمومنین(ع) داشت، ارزش غيرقابل خدشه از سوي مردم و مسئولين شناخته مي‌شد اما با آغاز دهه 70 و شروع دولت سازندگی، به تدريج دولتمردان دولت هاشمي رفسنجاني بر اثر تهاجم فرهنگی غرب و سستي در پايبندي به ارزش‌هاي انقلاب اسلامي، ترجیح دادند نوع سلوک اجتماعی و سياسي خودشان را از  تقيد به ساده زیستی به اشرافی‌گری و تجمل گرايي تغییر دهند.
 
با این حال، دولت نهم تلاش کرد تا این سنت غلط را پایان دهد و اتفاقا این مساله را از خود دولتمردان شروع کرد. ترویج اشرافی‌گری و تحمیل هزینه‌های زیاد و سنگین به بیت‌المال از جمله رویکردهایی بود که پس از روی کار آمدن دولت نهم به طور کامل مطرود شد و محمود احمدی‌نژاد توانست فضا را تغییر دهد. نوع رفت و آمد‌ها، خودروهای دولتی، نحوه سفرهای استانی و میزان تشریفات در مجموعه نهاد ریاست جمهوری از جمله موضوعاتی بودند که به طور کامل دستخوش تغییرات گسترده شدند و در مسیر احیای ساده‌زیستی مسئولان کشور قرار گرفتند. 
 
حذف پروتکل تشریفات در فرودگاه‌های کشور در زمینه استقبال از مسئولین نیز از جمله اقدامات موثر دولت بود که سبب شد تا نیازی به حضور مقامات ارشد استان برای استقبال از مقامات دولت نباشد و همچنین برگزاری مراسمات پرهزینه و نمادین مانند پهن کردن فرش قرمز نیز به طور کامل برچیده شود.
 
 
 
 
 
با این حال، نگاهی به رویکرد دولت جدید در این زمینه نشان می‌دهد که گویا دستورالعمل جدیدی در این زمینه تهیه و تدوین شده است؛ تا جایی که حتی سفر وزرای کابینه به استان‌ها هم با تشریفات کامل و حتی پهن شدن فرش قرمز برای آقای وزیر انجام می‌شود.
 
همچنین در تمام این سفرها باید استاندار به عنوان ارشدترین مقام نظامی منطقه به استقبال وزیر بیاید و مراسم تشریفات نیز به طور کامل و تام و تمام انجام شود؛ مساله‌ای که در تضاد با ساده‌زیستی مسئولان اجرایی کشور است. حضور نیروهای نظامی و سان دیدن مقامات هم از جمله اقداماتی است که علاوه بر هزینه‌ها فراوان، دلیل مشخصی هم برای برگزاری و اجرای آن، به خصوص برای وزرا و دولتمردان درجه دوم وجود ندارد.
 
 
 
 
گفتنی است تحقق شعار «مردی از جنس مردم»، یکی از خواسته‌های اصلی افکار عمومی از حسن روحانی است و او باید ضمن پیگیری مشی ساده‌زیستی در مجموعه هیات دولت و رفتارهای شخصی خود، وزیران و نیروهایی را برای همکاری برگزیند که این صفت و ویژگی مثبت و عالیه را داشته باشند و ضمن پرهیز از احیای اشرافی‌گری دوران سازندگی و اصلاحات، خودشان مروج ساده‌زیستی در عرصه‌های مختلف باشند.
 
 با توجه به اینکه بدنه رای حسن روحانی، روستاییانی هستند که به دلیل مشکلات معیشتی به وی رای دادند، کف انتظار آنها اتخاذ رویکرد انقلابی و اسلامی در زمینه ساده‌زیستی از سوی رئیس‌جمهور منتخب است. در واقع مردم علاوه بر رايي كه به شعارهاي وي براي حل مشكلات معيشتي دادند، ادامه روند ارزشي و ساده زيستي دولت پيشين را هم مطالبه مي‌كنند.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۷
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها