به گزارش 598 به نقل از خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، حجتالاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه پارلمان)، در اخطاری قانونی با استناد به اصول 77 و 125 قانون اساسی، خطاب به حجتالاسلام ابوترابیفرد نائب رئیس مجلس که ریاست جلسه را برعهده داشت، گفت: طبق کدام ماده آئیننامه داخلی مجلس، اگر نمایندهای اخطار یا تذکر دارد، باید در ابتدا بیاید جایگاه هیئت رئیسه و به شما بگوید، شما پاسخ آقای دستغیب را دادید ولی ما اصلا نمیدانیم که سخن آقای دستغیب چه بود، هیچ کجای آئیننامه چنین حقی را برای رئیس جلسه قائل نشده است.
وی افزود: امروز در صحن علنی در مورد نظارت مجلس صحبت کردیم و میخواستیم بحث کنیم که آیا ما میتوانیم برای یک هیئتی مانند حوادث غیرمترقبه ناظر داشته باشیم یا نداشته باشیم.
رسایی همچنین گفت: اصل 125 قانون اساسی تأکید میکند که امضای عهدنامهها، موافقتنامهها، قراردادهای دولت ایران با سایر دولتها و همچنین امضای پیمانهای مربوط به اتحادیههای بینالمللی پس از تصویب مجلس شورای اسلامی قابل اجرا است، اصل 77 قانون اساسی هم روی این موضوع تأکید دارد.
وی خاطر نشان کرد: سؤال این است که در حال حاضر یک توافقنامهای در مذاکرات هستهای بین جمهوری اسلامی ایران و 1+5 انجام شده که وزیر خارجه ایران یک چیز میگوید، نماینده آمریکا مطلب دیگری بیان میکند، رئیسجمهور آمریکا چیز دیگری میگوید و خود تلویزیون ایران هم ضد و نقیض بودن این سخنان را اعلام میکند.
رسایی در ادامه در واکنش به « 2-2 » نمایندگان مجلس، گفت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری، هیئت رئیسه مجلس موظف است اسامی افرادی را که « 2 - 2» میکنند، از آنجایی که شأن مجلس را رعایت نمیکنند، اعلام کند اما چون معمولا این افراد هماهنگ هستند، هیئت رئیسه اسامی آنها را اعلام نمیکند.
رسایی در بخش دیگری از سخنانش خاطر نشان کرد: سؤال این است که نمایندگان مردم در مجلس هنوز در جریان توافقنامه بین ایران و 1+5 نیستند و من تعجب میکنم آقای ابوترابیفرد صبح امروز چه چیزی را تبریک گفت، ما اصلا نمیدانیم چه چیزی بین ایران و 1+5 توافق شده است.
این نماینده مجلس خاطر نشان کرد: طبق اصول 77 و 125 قانون اساسی، اگر این توافق و اقدام درست است که ما هم میگوییم اعتماد و اطمینان داریم و میخواهیم کمک کنیم، ولی باید این توافقنامه بین ایران و 1+5 درباره موضوعات هستهای کشورمان در ابتدا به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد، ما میخواهیم به دولت کمک کنیم، مجلس منطقی است و وقتی میشنود کاری خوب است، آن را تصویب میکند.
رسایی در پایان با تأکید بر اینکه قانون اساسی در تنظیم این توافقنامه بین ایران و 1+5 رعایت نشده است، گفت: رئیس جمهور طبق اصل 121 قانون اساسی سوگند یاد کرده که پاسدار قانون اساسی باشد، طبق اصول قانون اساسی موافقتنامهها باید به تصویب مجلس برسد ولی ما حتی از جزئیات این موافقتنامه خبری نداریم، آیا این درست است؟ آن وقت ما اینجا بحث میکنیم که یک نماینده مجلس در یک هیئت عضو ناظر باشد یا نباشد، موضوع به این مهمی اتفاق افتاده ولی ما از آن اطلاعی نداریم.