به گزارش پایگاه 598 / حاج سعيد قاسمي، رزمنده واحد اطلاعات- عمليات دوران دفاع مقدس و جزو نيروهايي است كه در ماجراي حمله رژيم صهيونيستي به جنوب لبنان به سوريه اعزام و براي نبرد با صهيونيستها تا نزديكي آنها پيش رفت. قاسمي در سالهاي اخير به فعاليتهاي فرهنگي روي آورده و بخصوص در زمينه زنده كردن گفتمان حضرت روحالله تلاش جدي دارد. آنچه در پیش می آید گفتگوی روزنامه ایران با مهندس سعید قاسمی در آستانه روز قدس با موضوع كيفيت گفتمان امام خميني(ره) درخصوص مسئله رژيم صهيونيستي و فلسطين اشغالي است.
بنيانگذار كبير انقلاب در اوايل پيروزي انقلاب اسلامي، سخن از محو اسرائيل از صحنه روزگار به ميان آوردند. حال با توجه به گذشت بيش از 3 دهه از سخنان رهبر كبير انقلاب اسلامي و وقوع انقلابهاي منطقه و بيداري اسلامي، بفرماييد كه چه ميزان از بيانات حضرت امام خميني(ره) به وقوع پيوسته است؟
انقلاب اسلامي ما كه به دست بنيانگذار كبير آن، امام خميني(ره) رقم خورده، از همان ابتدا با مقوله نبرد با اسرائيليها و جنگ با اشقالاشقياي زمان و مقوله فلسطينيها به هم تنيده است و چيزي نيست كه در وسط راه تكميل شده يا به آن اضافه شده باشد. از قريب 40 سال پيش كه حضرت روحالله در تمام فرامين خود، خطر دولت غاصب اسرائيل و فتنههاي آن را گوشزد كردند. امام خميني(ره) در پيامي به دول و ملل اسلامي به مناسبت جنگ رمضان و اعراب و اسرائيل مستقيماً اشاره ميكنند كه: «اكنون كه دولت غاصب اسرائيل براي فتنهانگيزي بيشتر و تجاوز زيادتر به سرزمينهاي عربي و ادامه پست غاصبانه در قبال صاحبان حق به پا خاسته و آتش جنگ را براي چندمين بار شعلهور ساخته است و برادران مسلمان ما را در راه ريشهكن كردن اين ماده فساد و آزادي فلسطين جان بركف نهاده در جبهه نبرد و ميدان شرف به جنگ پرداختهاند بر عموم دولتهاي ممالك اسلامي و خصوصاً دول عربي لازم است كه با توكل به خداي متعال و با تكيه بر قدرت لايزال، همه قوا و نيروي خويش را بسيج ساخته به ياري مردمان فداكار كه در خط اول جبهه چشم اميد به ملت اسلام دوختهاند بشتابند و براي آزادي ملت فلسطين و احياي مجدد شرف و عظمت اسلامي در اين جهاد مقدس شركت كنند. از اختلافها و نفاقهاي خانمانسوز و ذلتبار دست برداشته، دست برادري به هم داده صفوف خود را فشرد و متشكل سازند.»
ما اين مقطع را با پيروزي انقلاب اسلامي پشت سر گذاشتيم و از همان روزهاي آغازين انقلاب، سازمان آزاديبخش فلسطين و شخص آقاي ياسر عرفات به ايران تشريف آوردند و امام خميني(ره) در ديدار با آنها توصيههاي مؤكدي كردند و درست در زمان وقوع جنگ تحميلي، مصر با قرارداد ننگين كمپ ديويد، ضربه محكمي به فلسطين وارد كرد. در آن مقطع زماني دو واقعه اتفاق افتاد كه چهره جهان عرب را خدشهدار كرد و لكه ننگي را بر چهره مصر و خط جهاد عليه اسرائيل ترسيم كرد و در واقع مردم مصر روحيه يأس و نااميدي كه سردمداران كشور نظير انورسادات و حسني مبارك بر آنها تحميل كردند، تا 22 بهمن سال 89 و خلع ديكتاتوري مبارك تحمل كردند.
بعد از ترور انور سادات توسط خالد اسلامبولي، حضرت امام خميني(ره) در پيامي به مردم مصر به آنها اعلام كردند كه شما بايستي از حيثيت و شرف خودتان دفاع كنيد و مبارزه را ادامه بدهيد والا بايستي 30 سال ديگر درجا بزنيد. عجيب اين كه پيشگويي حضرت امام خميني(ره) درست از آب درآمد و از واقعه دقيقاً 30 سال گذشت تا در 22 بهمن 89 سرنگوني حسني مبارك اتفاق افتاد. درخصوص فرامين حضرت امام خميني(ره) درباره مقوله فلسطين اين مورد را مؤكد داريم كه فلسطين عمق استراتژيك جمهوري اسلامي ايران محسوب ميشود و بحث فلسطين چيزي نيست كه در سياست خارجي بخواهيم با آن بازي كنيم يا آن را مورد ملعبه قرار داده باشيم.
چرا برخي جريانها در دوران فتنه و قبل و بعد از آن به دنبال تضعيف حمايت جمهوري اسلامي از فلسطين بوده و هستند؟
متأسفانه اين انحرافي كه تحت عنوان شعار «نه غزه نه لبنان» توسط نئوصهيونيسمهاي وطني سر داده شد، با ليدري سران فتنه سر باز كرد. اگرچه اين شعار خيلي كوچكتر از آن بود كه در مقابل موج ميليوني مردم شهيدپرور و مردمي كه به آرمان قدس و فلسطين براساس تفكرات بنيانگذار كبير انقلاب و حضرت آيتالله خامنهاي مقيد هستند، عرض اندام بكند.
بعد از رحلت امام خميني(ره)، قصد داشتند تفكرات حضرت روحالله را در مقوله فلسطين كمرنگ بكنند، از يك طرف موج فشار روي فلسطينيها مبني بر پذيرش سازش و قيموميت دولت اسرائيل و به رسميت شناختن آنها به راه افتاد. اين را هم بايد عرض بكنم كه بعد از اجلاس صلح اسلو، بسياري از چهرههاي داخلي هم تحت تأثير اين نكته كه حالا كه فلسطينيها خودشان ميخواهند سازش بكنند، پس چرا ما بايد به تعبيري كاسه داغتر از آش باشيم را مطرح ميكردند. سيدحسن نصرالله نقل ميكند كه بعد از ماجراي صلح اسلو خدمت مقام معظم رهبري رسيديم و از ايشان پرسيديم كه با توجه به صلح فلسطين و اعراب با اسرائيل در كنفرانس اسلو، ما هم بايد سلاح را زمين بگذاريم؟ آمال و هدف و قلب هدف رهايي فلسطين اشغالي است و لذا با توجه به اتفاق رخ داده ما هم بايد سلاحها را زمين بگذاريم؟ كه در آن جلسه مقام معظم رهبري فرمودند كه به هيچوجه چنين مطلبي نيست و شما به هيچوجه نگران اين قصه نباشيد. اين يك موجي است و ميآيد و رد ميشود و شما هم بايد با قدرت پرچم را برافراشته نگهداريد. خط را قوي نگهداريد، آموزشها را ادامه دهيد. آنها عنقريب سراغ شما هم خواهند آمد. متأسفانه در دولت خاتمي اعلام كردند كه سرنوشت اين مردم به دست خودشان است و ما با آنها كاري نداريم! حضرت امام خميني(ره) در جاي ديگري اشاره ميكنند كه فلسطين راه گم كرده خود را از راه برائت ما يافت. متأسفانه برخي مسئولان داخلي مثل آقايان هاشمي و خاتمي اعلام كردند كه سياست خارجي ما بر مبناي تنشزدايي است و ما نميخواهيم با اين كشورها تنش ايجاد كنيم و نشاندهنده اين است كه سياستمداران داخلي ما به حرف امام(ره) گوش نكردند.
امروز شاهد آن هستيم كه دچار شدن رژيم صهيونيستي به بحران اقتصادي و تورم، مردم ساكن اراضي اشغالي را به ستوه آورده و از طرفي وجود 450 هزار نفر سرباز آمادهباش، وضعيت امنيتي در داخل رژيم صهيونيستي را متشنج كرده، لذا امروز به حول و قوه الهي شاهد مقدمات فروپاشي رژيم صهيونيستي از داخل هستيم. در رابطه با انقلابهاي منطقه و بحث بيداري اسلامي به اين موضوع بايد توجه داشته باشيم كه اين فروپاشي دومينويي كه در كمتر از يك سال گذشته شاهد آن بوديم، بلاشك از پايداري حزبالله لبنان و جنبش شيعي نشأت گرفته است. در اين بين خيانت كشورهاي سعودي، مصر و اردن باعث تأسف است كه اگر اين خيانتها نبود، مقاومت چنان پوزه اسرائيل را به خاك ميماليدند كه در تاريخ ثبت ميشد.
با اين تفاصيل چرا برخي سياسيون در داخل كشور نسبت به تحولات منطقه بيتفاوت هستند و دائماً به اختلافات دامن ميزنند؟
برخلاف جوسازيهاي موجود انحراف از تفكر مقاومت و فلسطين، مربوط به جريان به اصطلاح انحرافي و اطرافيان رئيس جمهور نيست. اين انحراف بعد از رحلت حضرت امام خميني(ره) در سياستهاي اعلامي نظير «ما نميخواهيم پنجه در پنجه اسرائيل بيفكنيم» و «اين مردم سرنوشت خودشان را مشخص ميكنند» بهوجود آمد. اگرچه اين انحراف را درخصوص معارضه با كشورهاي معاند اروپايي و امريكا شاهد بوديم كه ريشه اين اظهارات در وزارت امور خارجه و رياست جمهوريهاي وقت ما وجود داشته است. بعد از آمدن احمدينژاد و احياي تفكر مبارزه با هولوكاست و مطرح كردن آن در شعارهاي ايشان و در سخنرانيهاي سازمان ملل و... ديديد كه يك موج جديدي از شور و شعف در كل كشورهاي عربي و خاصه در لبنان و فلسطين اتفاق افتاد. در جريان سفر سال گذشته آقاي احمدينژاد به لبنان واقعهاي اتفاق افتاد كه نمونه آن حتي در تاريخ لبنان نيز وجود ندارد. مردم بعد از نماز صبح در خيابان فرودگاه بيروت براي زيارت آقاي احمدينژاد، 4 الي 5 ساعت سرپا ايستادند. متأسفانه اگر جبهه مقاومت كمي سرد شد، نتيجه خيانت عوامل با جيره مواجب و بيجيره مواجب كه در سيستم داخلي و مراكز مختلف نفوذ و سعي كردهاند كه در 20 سال گذشته سياست خارجي ما را منحرف كنند بوده است. در بحث هستهاي هم ديديد كه آنها سعي ميكردند در مقابل فزونخواهي كشورهاي اروپايي و غربي، كرنش نشان دهند كه با پايداري مردم و مسئولين ايران، مشخص شد كه امروز آنها در كجا قرار دارند و ما در كجا قرار گرفتهايم. هر جا ما در مقابل فزونخواهي غرب ايستاديم، آنها عقبنشيني كردند. امروزه برخي از مسئولان معتقدند كه به ما چه ربطي دارد كه وارد مسائل كشورهاي بحرين و ليبي و... بشويم. اين نظر يك جريان انحرافي است كه در ذات آنها نهفته است، چون آنها خوب ميدانند كه اگر به تفكر امام خميني(ره) كه منبعث از همان ديدگاههاي اصلي انقلاب است، پايبند باشيم، بايد تا آخر برويم. امام خميني(ره) در تاريخ پانزدهم خرداد سال 61 طي سخناني در جمع دبيركل و مسئولين دفاتر حزب جمهوري اسلامي ميفرمايند: «من به دولتهاي عربي منطقه هشدار ميدهم كه با تسليم شدن در مقابل اينگونه طرحها علاوه بر قبول اسارت خويش به دست امريكا و از آن ننگينتر اسرائيل، دشمني ملت، دولت و قواي مسلح نيرومند ايراني را براي هميشه بهدست ميآورند. اگر امروز به دامن اسلام برنگرديد، فردا دير است. شما را فريبكاري امريكا و رجزخوانيهاي حسنيمبارك، حسن مراكشي، حسين اردني و قابوس كه حقاً احتياج به قيم دارند و سفيهانه جوانان كشورهاي خود و اسلحه و مهمات ارتش خويش را كه بايد در راه نجاتشان از چنگال اسرائيل بهكار برند گول نزنند و با يك كشور اسلامي كه شاه معدوم را با آن قدرت شيطاني و حمايت شيطانهاي بزرگ و كوچك و صدام جنايتكار از را به جهنم فرستاد به ستيز نپردازند.»