مسعود امینی در گفتوگو با خبرنگار سرویس «جوانان» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،- منطقه خوزستان با اشاره به اینکه به استانها ابلاغ شده است تا آمار زوجین استان خود را جمعآوری و در پورتال قرار دهند، اظهارکرد: قرار است تا استانها مجموعهای برای ثبت شکایتها در پورتال خود قرار دهند که استان قم این طرح را به صورت پایلوت آغاز کرد.
وی افزود: استان خوزستان نیز جزو سه چهار استانی بود که در فهرست 12 استان اول در این زمینه وارد شد و این طرح را اجرایی کرد. علیرغم اینکه ما وظیفه مستقیم در اعطای وام ازدواج نداریم، ولی رسیدگی به شکایتها در این زمینه را باید در کمیته تخصصی بررسی و بر اساس آییننامهای که در وزارتخانه وجود دارد، تصمیمگیری شود.
نماینده وزرات ورزش و جوانان دربانک مرکزی بیان کرد: در 6 ماهه نخست امسال از میان حدود یک میلیون و 200 هزار مورد تقاضای وام ازدواج، به حدود 512 هزار مورد وام پرداخت شد.
وی با بیان اینکه سامانه تعریف شده برای پرداخت وام ازدواج دارای اشکالاتی است، گفت: نظر تخصصی وزارتخانه این است که باید دسترسی استانی به این سامانه ایجاد شود و مشکل اعتباری این مجموعه نیزحل شود، چرا که اعتبار این مجموعه متکی به سپردههای قرضالحسنه ازدواج است و باید صادقانه به جوانان گفت که ما اکنون ردیف اعتباری مشخص برای وام ازدواج جوانان نداریم.
امینی اظهار کرد: درباره اختصاص ردیف اعتباری مشخص برای وام ازدواج با نمایندگان مجلس و همچنین اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس صحبت شد که در این راستا 54 نماینده در قالب طرحی این موضوع را مطرح و امضا کردند که طرح دو فوریتی به صحن مجلس رفت و یک فوریت آن خرداد ماه سال جاری تصویب شد.
وی گفت: درکمیسیون اجتماعی مجلس نیز این موضوع به تصویب رسید و پیشنهاد ما این است که یک بانک فراگیرمتولی وام ازدواج باشد و نظر تخصصی ما نیز بانک ملی است تا جوانان سرگردان نشوند و ارزیابیها سادهتر انجام شود.
مدیرکل دفتر برنامهریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان، افزود: این نوعی بیانضباطی است که همه بانکها درگیرموضوع وام ازدواج شوند. اینگونه نمیتوان بانکها را رصد کرد و یک گزارش واقعبینانه سریع داشته باشیم، ضمن آنکه بر اساس رقابتی که بین بانکها ایجاد کردهایم، سال گذشته بانک ملی بیشترین پرداخت وام را داشت.