به گزارش 598 به نقل از خبرگزاری فارس، «سامانتا پاور» نماینده آمریکا در سازمان ملل در مصاحبه با شبکه «سی بی اس» آمریکا در ارتباط با گفتوگوهای هستهای میان ایران و 1+5 (آمریکا،انگلیس،فرانسه،روسیه،چین بعلاوه آلمان) تصریح کرد: هنوز بیاعتمادیهای زیادی به طور قطع وجود دارد که ما بعد از چندین نسل بدگمانی با خود به این مذاکرات آوردیم که این مسئله بر دو طرف موضوع تأثیر یکسانی دارد.
وی ادامه داد: با کاهش تحریمهای موقت، محدود و برگشتپذیر که ما متعهد به آن شدیم تا برنامه هستهای ایران را متوقف کنیم، آنها مقداری از اورانیوم با درصد غنای بالای خود را کاهش دهند و ما نظام نظارت بیشتر بر برنامه هستهای ایران را به وجود آوریم.
پاور تأکید کرد: فکر کردن به اینکه ما میتوانیم یک شنبه از صفر به ۶۰ برسیم و با یک توافق جامع به کنگره بیاییم و اینکه هریک از ما بتوانیم اعتماد کنیم، واقعبینانه نیست.
«باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا از کنگره درخواست کرد که تحریمهای جدیدی را علیه ایران تصویب نکند و گفت: اگر ما در خصوص دنبال کردن دیپلماسی جدی هستیم، نیازی نیست که تحریمهای جدیدی را به تحریمهای کنونی که تأثیرگذار بوده، اضافه کنیم و در وهله اول این تحریمها را روی میز بیاوریم.
نماینده آمریکا در سازمان ملل در خصوص موضع رژیم صهیونیستی درباره مذاکرات با ایران گفت: اسرائیل یکی از شرکای بزرگ ما در حین این فرایند بوده است. اهداف ما یکسان است و آن جلوگیری از تسلیحاتی شدن ایران است و ما به مشورت با آنها از نزدیک ادامه میدهیم. وقتی گفتوگوها از سرگرفته شود، امیدواریم که بتوانیم به توافقات موقتی برسیم که بسیار بهتر باشد و در پایان دوره ۶ ماهه به ما اعتماد بیشتری بدهد.
پاور اینگونه ادامه داد: نشانهای که این یک توافق خوب برای ایران نیست، این واقعیت است که آنها این توافقنامه که هماکنون روی میز است را نپذیرفتند.
وی تأکید کرد که آمریکا درباره عدم تحقق توافق موقت با ایران نگران است و گفت: ما نگرانیم که آنها (ایران) از طولانی شدن مذاکرات بهره ببرند. بنابراین، یک خصیصه این (توافق) بازرسی شدید است و گزارش روز گذشته آژانس بینالمللی انرژی اتمی که ما همچنان در حال بررسی آن هستیم، نشان میدهد از آن زمان که روحانی به قدرت آمده است، برنامه هستهای ایران، حداقل از چشمانداز آژانس بینالمللی انرژی اتمی، متوقف شده است.
پاور در خصوص موضوع سوریه نیز گفت که پیشرفتهای بسیار چشمگیری در مرحله اول خلع سلاح شیمیایی در این کشور صورت گرفته است و اشاره کرد که سامانههای پرتاب موشک در حال تخریب هستند.
وی ادامه داد: هماکنون ما در حال حرکت به سمت پرچالشترین مرحله هستیم و آن تخریب سلاحهای شیمیایی است، خواه در سوریه این سلاحها تخریب شود یا خواه این سلاح به خارج از این کشور ارسال شود که ما ترجیح میدهیم که اکثر این سلاحها را به خارج از کشور انتقال دهیم.
نماینده آمریکا در سازمان ملل در خصوص بعد سیاسی در سوریه گفت: از نظر سیاسی، امور به خوبی پیش نمیرود. ما به دنبال آن هستیم که طرفها را در این کشور هرچه سریعتر گردهم آوریم. مخالفان نشانههای دلگرمکنندهای را در روزهای اخیر فرستادهاند اما آنچه که لازم است به طور قطع یک دولت انتقالی است که مورد رضایت طرفین باشند.
پاور تأکید کرد که احزاب در سوریه همچنان اختلاف دارند و آمریکا و روسیه در تلاش هستند تا اقداماتی را در بعد سیاسی در سوریه انجام دهند، همانطور که اقداماتی را در بخش سلاحهای شیمیایی این کشور انجام دادیم.
وی در ارتباط با موضع آمریکا در سوریه گفت: موضع ما این است که بشار اسد نمیتواند بماند. این موضع ما است که بعد از اینکه بیش از یکهزار نفر را با گاز شیمیای مسموم کرده است، دیگر نمیتواند بماند.