کد خبر: ۱۸۱۲۸۴
زمان انتشار: ۱۴:۳۰     ۲۰ آبان ۱۳۹۲
فرمانده پیشین ستاد ارتش آمریکا:

به گزارش 598، ˈلری ویلکرسنˈ فرمانده پیشین ستاد ارتش آمریکا در زمان وزارت دفاع ژنرالˈکالین پاولˈ درگفت وگو با ایرنا گفت: باعث تاسف است که بحث منفی فرانسه به یک روند مثبت ضربه زد. من فکر می کنم که تهران و واشنگتن نباید ناامید شوند بلکه باید به تلاش برای رسیدن به راه حل ˈبرد- بردˈ ادامه دهند.

وی که تحلیلگر امور نظامی و روابط خارجی آمریکا است، تاکید کرد: اسراییل زیر بار هیچ توافقی میان ایران و غرب نخواهد رفت،چرا که اساسا مساله نتانیاهو موضوع هسته ای ایران نبوده و مساله رقابت بر سر نفوذ و هژمونی در منطقه است.

** کار فرانسه بسیار احمقانه بود

فرمانده پیشین ستاد ارتش آمریکا با ابراز شگفتی از موضع فرانسه در جریان گفتگوهای ژنو گفت:نوع مخالفت فرانسه عجیب بود. آن ها بحث راکتور اراک را پیش کشیدند. راکتور اراک حتی هنوز راه اندازی نشده و برای بهره برداری آن یک تا یک سال و نیم دیگر زمان نیاز است و تکمیل این نیروگاه، نصب سانتریفیوژها و دستگاه فراوری آن نیز به زمان بیشتری نیاز دارد و برای همین این موضوع کاملا در مراحل بعدی قابل گفت وگو و حل بود.

وی تصریح کرد: اینکه فرانسه موضوع راکتور اراک را مطرح کرد بسیار بسیار احمقانه بود و به نظر من مساله آن ها چیزی دیگری است؛ ولی اگر واقعا مساله آن ها راکتور اراک است، باید بگویم حرفی بسیار مزخرف است.

**مذاکرات موفقیت آمیز بود

این مقام سابق پنتاگون درباره ارزیابی خود از گفتگوهای ژنو گفت : با وجود اینکه توافق در ژنو حاصل نشد، من فکر می کنم این دور مذاکرات بسیار موفقیت آمیز بود؛ چرا که دیدگاه های دو طرف بسیار به هم نزدیک شد و دو طرف قرار است بزودی مذاکره کنند.

وی افزود: همچنین ما شاهد عادی سازی روابط ایران و آمریکا هستیم. در این شرایط بسیار مهم است که وزرای خارجه ایران و آمریکا با هم مذاکره می کنند ما چنین دیداری در سی و چند سال گذشته نداشته ایم.

ˈبه نظرم پس از دیدار وزرای خارجه دو کشور در نیویورک و بعد در ژنو، دو طرف روند تازه ای را برای گفت وگوهای مستقیم بنا نهاده اند. درحالیکه بسیاری در تهران و واشنگتن و همچنین ریاض و تل آویو نشسته اند که کار مذاکرات را خراب کنند، این دیدارهای رو در رو اهمیت بیشتری پیدا می کند.

** رشوه ریاض به پاریس

لری ویلکرسن با طرح این احتمال که عربستان با رشوه وزیر خارجه فرانسه را خریده باشد، گفت: اسراییل و عربستان از روش های خود برای جلوگیری از توافق استفاده می کنند. مثلا فرانسه تلاش دارد عربستان را که از آمریکا عصبانی است به سوی خود جلب کند. عربستان از اینکه ما سوریه را بمباران نکردیم عصبانی شده است و به دنبال چاره ای می گردد. عربستان در این زمینه پول خرج کرده و بندر رییس سازمان امنیت عربستان هر روز بر این مساله کار می کند.

فرمانده سابق ستاد ارتش آمریکا گفت: یکی از کارهایی که عربستان می تواند انجام دهد این است که با رشوه یکی از اعضای گروه 1+5 را بخرد. ممکن است این کار را با فرانسه انجام داده باشند. البته من امیدوارم این موضع فرانسه جنبه تاکتیکی داشته و آن ها پس از این کار در دور بعدی منطقی ظاهر شده و به عربستان بگویند ما تمام تلاشمان را کردیم و بیشتر از این کاری از دست ما بر نمی آید.

**ائتلاف پنهان ریاض و تل آویو

معاون پیشین وزیر دفاع آمریکا در ادامه گفت: یک ائتلاف پنهان میان ریاض و تل آویو شکل گرفته است. هدف این اتحاد نامقدس سرنگون کردن حکومت بشار اسد در سوریه و تخریب روند گفتگو میان ایران و آمریکا است.

ویلکرسن با اشاره به اینکه ˈمن نمی توانم حکومتی دست راستی تر در اسراییل تصور نمایمˈ گفت: در اسراییل افرادی به مانند نتانیاهو و اویگدور لیبرمن به شدت مخالف توافق هستند. بنابراین با جریانی روبرو هستیم که نفوذ و امکانات مالی جدی برای برهم زدن توافق در اختیار دارند.

وی افزود: پایگاه اجتماعی نتانیاهو به گونه ای است که وی باید در چارچوب افراطی ترین گروه ها حرکت کند و به این معنا آن ها زیر بار هیچ توافقی با ایران نخواهند رفت. مساله آن ها هسته ای ایران نیست، مساله نفوذ در منطقه خلیج فارس است و اینکه چه کسی در منطقه هژمونی داشته باشد. مساله اصلی اسراییل همین جاست و نه پرونده هسته ای ایران.

ویلکرسن در پایان ابراز امیدواری کرد: اوباما و جان کری شجاعت و اراده لازم را برای مقابله با فشار این جریان های خارجی و تهدید کنگره داشته باشند.

** درک درست اوباما از تاثیرگذاری ایران در خاورمیانه

وی افزود: رییس جمهور آمریکا درک کرده که ایران باثبات ترین کشور منطقه به شمار می رود.اوباما می داند برای حل مسایلی که دامنه آن از سوریه وعراق تا افغانستان وخلیج فارس را در بر می گیرد، اسراییل و عربستان نمی توانند موثر باشند. تنها نیروی موثر ایران است. برای همین لازم است که مسایلش را باید با تهران حل کند تا بتواند از ظرفیت ایران استفاده نماید.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها