کد خبر: ۱۷۹۸۵۸
زمان انتشار: ۱۹:۲۸     ۱۵ آبان ۱۳۹۲
«مسکن مهر» که سال 86 در دولت نهم تصویب و اجرایی شد، بی‌شک یکی از بهترین و ماندگارترین خدمات رئیس‌جمهور پیشین به مردم بود؛ طرحی که موجب شد بسیاری از خانوارها که سال‌های سال در انتظار داشتن سقفی بالای سر خود بودند و امیدی نیز برای خانه‌دار شدن نداشتند، صاحبخانه شوند.
به گزارش خبرنگار «وطن آنلاین»؛ اگرچه این طرح نیز با فراز و فرودهایی روبه‌رو بوده و ضعف‌های فراوانی داشت اما به گفته رئیس‌ اتحادیه املاک، اگر اجرا نمی‌شد امروز در هیچ نقطه‌ای از تهران خانه‌ای کمتر از متری 10 میلیون تومان پیدا نمی‌شد. در حال حاضر نیز این طرح با تغییراتی و رفع ضعف‌ها و مشکلات، بهترین راهکار برای خانه‌دار شدن مردم بویژه اقشار ضعیف است و در شرایطی که قیمت مسکن در کشور ما به هر دلیلی مدام در حال نوسان است، بهره‌مندی از این طرح موثر و مفید، می‌تواند مناسب باشد.

اما در حالی که طبق وعده‌های جناب حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی رئیس‌جمهور محترم در زمان تبلیغات انتخابات و بویژه در مناظرات که هم مکتوب و هم صوتی و تصویری آن موجود است، چندی است برخی وزرای محترم از جمله علی طیب نیا؛ وزیر اقتصاد و از ایشان هم بیشتر، عباس آخوندی؛ وزیر راه و شهرسازی بدون در نظر گرفتن مصالح کشور و مردم و بدون ارائه دلیل و منطقی که توقف این طرح پویا را توجیه کند و همچنین بی‌آنکه طرح جایگزین را تشریح کنند، با بیان مدام اینکه مسکن مهر متوقف می‌شود، آرامش روانی کسانی که هنوز خانه‌های خود را تحویل نگرفته‌اند و همچنین کسانی که واجد شرایط دریافت مسکن مهر هستند ولی هنوز موفق به ثبت‌نام نشده‌اند را به هم می‌ریزند.

اما به چه دلیل این موضوع توسط وزیری که متولی مسکن‌دار کردن مردم است و باید سالانه 2 میلیون واحد مسکونی احداث کرده و در اختیار مردم قرار دهد، این همه مطرح می‌شود؟

واقعیت آن است که جناب آقای آخوندی در دوره پیشین وزارت خود بین سال‌های 72 تا 76 نیز از ناموفق‌ترین و ضعیف‌ترین وزرایی بود که در دولت جناب آقای رفسنجانی بودند، دولتی که لااقل اعضای آن، خود را بهترین و کارآمدترین مدیران کشور می‌دانند اما در عمل از ایشان در دهه 70 هم چیزی دیده نشد. مدیران ضعیف به جای راهکار حل مشکل، صورت مساله را پاک می‌کنند ولی یک مدیر توانمند مشکلات را شناسایی کرده و برای حل آنها اقدام می‌کند. از انصاف دور است اگر بار دیگر بر این موضوع تاکید نکنیم که بر سر راه احداث، تکمیل و بهره‌برداری از پروژه‌های مسکن مهر مسائل مختلفی وجود دارد اما اصولا یک نفر وزیر یک حوزه می‌شود تا با استفاده از مشاوران توانمند اجرایی خود، مشکلات را حل کند و هر کسی به راحتی می‌تواند با فرافکنی یا تعطیل کردن یک طرح، به ظاهر آن مشکل را حل کند، بدون توجه به مشکلات عدیده دیگری که ممکن است به وجود‌ آید.

کمبود اعتبارات برای اجرای زیرساخت‌هایی چون گاز، برق و آب، کیفیت پایین ساخت و سازها و مصالح به کار رفته در آنها، کندی روند دریافت تسهیلات، ناتوانی بسیاری از متقاضیان در تامین مبلغ آورده، عدم آماده‌سازی سریع زمین، دو برابر تمام شدن هزینه ساخت مسکن مهر، دیرکرد در تحویل مسکن به متقاضیان و مشکلات تعاونی‌های مسکن مهر و... ازجمله معضلاتی است که در خود طرح در حال حاضر وجود دارد و در حالی که فلسفه مسکن مهر، تامین زمین مسکن از سوی دولت و پرداخت هزینه ساخت از سوی متقاضیان بود، عوامل مختلفی موجب شده در شرایط فعلی این طرح، به طور نسبی متوقف شود.

بی توجهی آخوندی در حالی است که دیروز جمعی از متقاضیان مسکن ویژه تهرانسر در مقابل مجلس تجمع کردند. نماینده تجمع‌کنندگان در تشریح دلایل تجمع در مقابل مجلس، گفت: در دولت دهم قرار شد که متقاضیان مسکن ویژه تهرانسر با پرداخت حدود 60 میلیون تومان و دریافت وامی صاحب خانه شوند، اما هم‌اکنون دولت یازدهم اعلام کرده است که متقاضیان باید حدود 65 میلیون دیگر برای دریافت خانه پرداخت کنند.

سید مهدی هاشمی؛ رئیس کمیسیون عمران با بیان اینکه ادامه یافتن ساخت مسکن مهر مطالبه عمومی است، خاطرنشان کرد: اگر قرار است پروژه دیگری جایگزین مسکن مهر شود ابتدا بایستی آن پروژه جایگزین فعالیت خود را آغاز کند و سپس مسکن مهر متوقف شود.

از سوی دیگر بسیج دانشجویی در واکنش به توقف مهر توسط وزارت مسکن و شهرسازی ضمن تذکر به وزیر راه و شهرسازی در تصحیح سخنان نگران کننده خود در خصوص توقف طرح مسکن مهر، با اعتقاد به کارآمدی این طرح در عین برخی از ضعفهای آن، پیگیری مطالبات مردم در خصوص تکمیل این پروژه و ادامه آن با اصلاحات لازم را تا حصول نتیجه لازم، ادامه خواهد داد.

دامادی؛ عضو کمیسیون عمران مجلس، با اشاره به لزوم تداوم مسکن مهر ارزان قیمت برای اقشار کم درآمد، گفت: ورود دولت به بخش ساخت و ساز از ابتدا نادرست بود، چراکه دولت هیچگاه نباید بنگاه سازنده باشد، اما با این وجود اگر قرار است دولت نیز مسکن گران قیمت را در اختیار مردم قرار دهد چه فرقی میان دولت و بنگاه‌های معاملاتی وجود دارد.

وی تصریح کرد: پروژه مسکن مهر از ابتدا برای اقشار کم درآمد جامعه پایه ریزی شد، لذا در این طرح باید تدابیری اتخاذ شود که به این اقشار جامعه آسیبی وارد نشود.

دامادی با اشاره به اینکه وزیر راه و شهرسازی در جلسه هفته آینده کمیسیون عمران مجلس حضور خواهد یافت، اظهار کرد: آخوندی هفته آینده میهمان کمیسیون عمران مجلس است، که در مورد طرح مسکن مهر و دیگر برنامه‌های خود پاسخگوی اعضای کمیسیون خواهد بود.

کندی احداث واحدهای مسکن مهر در دولت قبل و مدیریت‌نکردن نوسان ارز، موجب رنج این روزهای کسانی است که همچنان در انتظار دستیابی به مسکن خود هستند و دولت جدید هم به جای رفع این مشکلات و عمل به وعده‌های اقتصادی و باز کردن قفل‌ها توسط کلید، از زبان وزیر شهرسازی‌اش، عنوان می‌کند، کلید مسکن مهر شکسته است.

در نهایت نیز، دود این اتفاق به چشم متقاضیانی خواهد رفت که یا هنوز مسکن‌شان را دریافت نکرده‌اند یا واجد شرایط دریافت این تسهیلات ویژه هستند و با تغییر دولت به حقی که دارند، نمی‌رسند. براساس اعلام رسمی بانک مرکزی، هزینه مسکن در سبد خانواده‌های ایرانی، تا 45 درصد درآمد است که این رقم اگر بیشتر و بالاتر نباشد خود گویای نقش مسکن در سبد دخل و خرج خانوارها و نقش اساسی داشتن آن در رفع مشکلات خانوارهاست.

از مهم‌ترین مشکلاتی که آقای وزیر به جای توقف طرح باید با همکاری همکاران خود در بانک مرکزی و وزارت اقتصاد حل کند، دریافت بموقع تسهیلات است. به گواه متقاضیان مسکن مهر، برخی تعاونی‌های مسکن و بانک‌ها در زمانی که کار ساخت و ساز به مراحل نهایی خود نزدیک می‌شود، از پرداخت تسهیلات به افراد سر باز می‌زنند و به این ترتیب امیدهای مردم را نقش بر آب می‌کنند.

متوقف شدن احداث خانه‌ها به این دلیل و ناتوانی متقاضیان مسکن مهر در استفاده از پول خود آن هم با توجه به کاهش ارزش پول ملی در یکی دو سال اخیر، علاوه بر اینکه ارزش آورده آنان را پایین می‌آورد، چه بسا زندگی را برای آنهایی که به امید خانه‌دار شدن اجاره‌نشینی را تحمل کرده‌اند نیز مشقت‌بار می‌کند.

سخنان نابجای وزیر محترم شهرسازی در شرایطی عنوان می‌شود که هنوز هیچگونه طرح جایگزین پروژه مسکن مهر نیز وعده داده نشده و طرح «مسکن اجتماعی» نیز از حد اسم، فراتر نرفته است.

گفتنی است از دولت نهم تاکنون ساخت بالغ بر 4 میلیون و 400 هزار واحد مسکونی مهر شهری و روستایی شروع شده است. از این تعداد 2 میلیون و 200 هزار واحد مسکن‌مهر، روستایی بوده است که کار ساخت یک میلیون و 500 هزار واحد مسکونی روستایی تا پایان اردیبهشت 92 به پایان رسیده بود و 700 هزار واحد آن نیز مراحل نهایی خود را طی می کرد. از سوی دیگر 2 میلیون و 200 هزار واحد مسکن شهری نیز در دستور کار دولت احمدی نژاد بود که حدود 2/1 میلیون واحد آن افتتاح شده و مابقی در دست تکمیل شدن است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
ارسال نظرات
علی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۲:۵۹ - ۱۵ آبان ۱۳۹۲
۰
۰
ما هم به امید وام مسکن فرسوده خانه خود را خراب کردیم و رفتیم اجاره نشینی حتی تشکیل پرونده در بنیاد مسکن دادیم ولی بانک به علت نداشتن اعتبار یا دستور وام نمیدهد.حتما باید یه زلزله ای بیاد و خانه رو سرمون خراب بشه تا مسءولین فکری بکنند
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها