به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ترکی الفیصل، رییس پیشین اطلاعات جاسوسی عربستان در گفتوگو با روزنامهی واشنگتن پست در پاسخ به این که " وضعیت ایران را چگونه میبینید؟" گفت: وقتی حسن روحانی به عنوان رییسجمهور انتخاب شد ملک عبدالله، پادشاه عربستان یادداشت تبریک برای او فرستاد و تمایلش به داشتن رابطهی مفیدی با ایران را ابراز کرد و روحانی نیز به همین ترتیب پاسخش را داد. از آن زمان وی چندین بار دربارهی تمایلش به بهبود روابط با عربستان صحبت کرده است. این در حالی است که در زمان (محمود ) احمدینژاد (رییسجمهور پیشین ایران) روابط بسیار پرتنش بود.
ترکی مدعی شد: ملک عبدالله در آن سالها علنا از ایران خواست در امور کشورهای عربی دخالت نکند. همانطور که از لبنان تا سوریه، عراق و بحرین میبینید زنجیرهای از اقدامات توسط ایران برای دخالت در امور کشورهای عرب وجود دارد. یک جنبهی دیگر موضوع منع اشاعه هستهیی است. عربستان همواره از مواضع گروه 1+5 در سازمان ملل علیه ایران و تحریمها حمایت کرده است. موضع عربستان این است که ما باید بیانیهای در شورای امنیت برای برقراری یک منطقه عاری از تسلیحات کشتار جمعی داشته باشیم.
او ادامه داد: این بیانیه باید شامل 5 عضو دائم شورا باشد که یک چتر امنیتی هستهیی را برای اعضای آن منطقه فراهم کنند، کاری که آمریکا برای آلمان و ژاپن میکند.
رییس پیشین اطلاعات جاسوسی عربستان تاکید کرد که یک تضمین دیگر که آنها باید ارائه کنند این است که هر کسی که در منطقه برای تولید تسلیحات کشتار جمعی تلاش میکند را تحریم کنند و در پاسخ به این ادعای روزنامهی واشنگتن پست مبنی بر این که "ولی مشکل اصلی اکنون این است که ایران در حال تولید یک سلاح هستهیی است" گفت که نباید فراموش کرد که رژیم صهیونیستی نیز دارای سلاح هستهیی است.
وی در پاسخ به این که آیا روحانی در حال فریب غرب است؟ گفت: هنوز برای گفتن این مساله زود است. روحانی بسیار باهوش است. داشتن توانایی تعامل با ایران چیز خوبی است. ولی کلمات شیرین او باید به اقدام منجر شود.
ترکی در پاسخ به این که "آیا عربستان تبدیل شدن به یک قدرت هستهیی را در نظر میگیرد؟" با تکرار اتهامات غرب مبنی بر نظامی بودن برنامهی هستهیی ایران مدعی شد : من دو سال پیش پیشنهاد دادم که اگر ایران به سلاح هستهیی دست یافت کشورهای شورای همکاری خلیج فارس نیز به طور جدی همه گزینهها از جمله دستیابی به سلاح هستهیی را در نظر بگیرند.
وی در پاسخ به این که "ترکیه را جا انداختید" مدعی شد: اگر ایران هستهیی شود، ترکیه نیز تواناییهای هستهیی پیدا خواهد کرد.
رییس پیشین اطلاعات جاسوسی عربستان در بخش دیگری از این گفتوگو در پاسخ به این که "آیا شما طرفدار اقدام نظامی علیه ایران هستید؟" گفت: نه، عواقب آن فاجعهآمیزخواهد بود. نخواهید توانست ایران را از توسعهی تواناییهای هستهییاش بازدارید. اقدام نظامی مردم ایران را تشویق میکند که به دنبال یک بازدارندهی هستهیی باشند. اگر به آنها حمله کنید، آنها نهایت تلاششان را برای دستیابی به بازدارندهی هستهیی خواهند کرد. اگر این کار را نکنید، میتوانید از طریق منطقه عاری از تسلیحات کشتار جمعی به صورت دیپلماتیک کارتان انجام را دهید.