به گزارش 598 به نقل از تسنیم، علیاصغر پیوندی در نشست خبری مشترک سازمان نظام پزشکی تهران و روسای انجمنهای بیهوشی و متخصصان داخلی ایران که درباره تشریح بیماری (ترومبوآمبولی وریدی) اظهار داشت: بیماری (ترومبوآمبولی وریدی) به معنای لخته خون در رگهای وریدی بدن به عنوان یک بیماری و مرگ خاموش معروف است.
وی افزود: بیماری (ترومبوآمبولی وریدی) بسیار در حوزه نظام سلامت رخ می دهد و آمار دقیقی از آن وجود ندارد ولی خوشبختانه با کمک انجمنهای علمی و پزشکی و سازمان نظام پزشکی راهنمای بالینی تهیه شده است که انشاءالله مصوب خواهد شد و به بیمارستانها نیز ابلاغ میشود تا هم از هزینههای درمانی کاهش یابد و هم شاهد عواض کمتر در بیماران باشیم.
پیوندی در ادامه پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره وضعیت افزایش قیمت ویزیت پزشکی نیز عنوان کرد: شاید افزایش ویزیت را براساس رشد تورم دنبال کنیم ولی تا پایان سال هیچگونه افزایش ویزیت پزشکی نخواهیم داشت. ولی مسلما با وجود تورم کنونی چنین افزایشی نیز در آینده داشته باشیم امر طبیعی خواهد.
وی تصریح کرد: سازمان نظامی پزشکی تهران به عنوان بزرگترین سازمان نظام پزشکی کشور با دارا بودن 30 هزار عضو در رشتههای مختلف پزشکی برای دفاع از حقوق پزشکان از جمله دریافت کنندگان خدمات و گیرندگان آن تلاش میکند.
پیوندی بیان داشت: با توجه به اینکه در دوره جدید مسئولیت سازمان نظام پزشکی تهران از نظام پزشکی مرکز منفک شده است عنوان کرد: در این دوره یک فرصت مناسبی و هماهنگیهای بسیار خوب بین نظامپزشکی و وزارت بهداشت صورت پذیرفته که در طول سه دهه انقلاب سابقه نداشته است.
رئیس سازمان نظام پزشکی تهران اظهار داشت: در گذشته بین وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی و سازمانهای بیمهای چالشهایی وجود داشت و افراد مجبور بودند انرژی خود را صرف خنثی کردن این چالشها بگذارند. بنابر این پس از تایید نشدن انتخابات توسط رئیس جمهور سابق و در نهایت تایید این انتخابات در دوره جدید ریاست جمهوری در شهریورماه امسال یک همدلی در سازمان به وجود آمد.
پیوندی گفت: در جامعه پزشکی مشکلاتی وجود دارد از جمله باید یک رابطه معقول بین پزشک و بیمار وجود داشته باشد. موضوعی که امروزه بسیار بزرگنمایی روی آن صورت پذیرفته است پدیده زیرمیزی است نمیخواهم بگویم زیرمیزی وجود ندارد ولی با توجه به اینکه تعداد اندکی از پزشکان به چنین عملی دست میزنند نباید به صورت وسیع به آن پرداخت. البته پزشکانی که این کار را نجام میدهند به مردم ظلم میکنند ولی باید ریشه این مشکل که همان ناعادلانه بودن تعرفههای پزشکی است حل شود.
رئیس سازمان نظام پزشکی تهران ادامه داد: ما در حوزه صنفی هم مشکلاتی داریم بخصوص در زمینه اصلاح تعرفهها که به عنوان یک معمای حل نشده وجود داشته و بیشتر برای حل آن شعار داده شده است و میطلبد همه دست در دست هم برای همیشه این مسئله را حل کنیم. اگر ما دارای بیمهای قوی باشیم ارتباط بین پزشک و بیمار در زمینه مالی برطرف میشود.
پیوندی افزود: یکی دیگر از بحثها مسئله اشتغال پزشکان جوان و مشارکت جامعه پزشکی است که البته امیدواریم با توجه به اینکه در اینده برخی از اختیارات نظام پزشکی از وزارت بهداشت به این سازمان واگذار میشود بتوانیم این مشکلات را نیز برطرف کنیم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر سازمان نظام پزشکی تهران با توجه به جدا شدن از سازمان نظام پزشکی مرکز هنوز دارای یک ساختمان مشخص نیست و در آینده این ساختار کامل میشود افزود: ظرفیتهای این سازمان در گذشته از جمله در تولید داروها و حضور موثر در دوران دفاع مقدس به نیکی یاد کرد و ما نیز باید وظایف آموزشی و پژوهشی خود ارتقاء دهیم.
رئیس سازمان نظام پزشکی تهران درباره وضعیت اشتغال پزشکان نیز گفت: برخی پزشکان جوان هستند که هنوز در محل مناسب و همچنین شغل در خور شانشان را پیدا نکردهاند و پزشکانی نیز داریم که به کارهای غیرپزشکی نیز مشغول شدهاند. البته آمار دقیقی نمیتوانیم در این زمینه ارائه کنم.
پیوندی در ادامه پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره معضلات زیرمیزی پزشکان بیان داشت: پدیده زیرمیزی بیش ازحد بزرگنمایی شده است. باید با علت زیرمیزی برخورد شود که چرا پزشکان زیرمیزی میگیرند. که دلیل آن عادلانه نبودن تعرفهها است، مرجع رسیدگی به زیرمیزی نیز معاونتهای درمان دانشگاههای علوم پزشکی است و سازمان نظام پزشکی نیز به این معضل رسیدگی میکند. البته شکایات در این مقوله زیاد نیست ولی هرگونه شکایتی درباره زیرمیزی را به طور جد رسیدگی میکنیم.
رئیس سازمان نظام پزشکی تهران درباره کاهش هزینههای درمان نیز خاطرنشان
کرد: در سال گذشته بیش از 45 هزار میلیارد چرخش مالی حوزه بهداشت و درمان
بوده است که 15 میلیارد آن را دولت و بیمهها پرداخت کردهاند و بیش از 30
میلیارد آن را مردم از جیب پرداخت کردها ند. در حالی که براساس برنامه
پنجم توسعه باید مردم فقط 30 هزینه درمان را بپردازند. در حالی که این رویه
اکنون معکوس است و میطلبد بیمهها برای پوشش خدمات درمانی قویتر عمل
کنند.