کد خبر: ۱۷۸۷۰۲
زمان انتشار: ۱۳:۰۱     ۱۲ آبان ۱۳۹۲
پس از تعارض مواضع و سیاست‌ها میان آمریکا و عربستان سعودی که به تیرگی روابط میان این دو کشور انجامیده، به نظر می‌رسد که این موضوع هم اکنون دامنگیر روابط عربستان با فرانسه شده است.

به گزارش 598 به نقل از گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری لبنانی المنار، اوضاع میان فرانسه و عربستان سعودی در هیچ از پرونده‌ها و موضوعات آنگونه که باید پیش نمی‌رود و به اصطلاح بر وفق مراد نیست.

توافق این دو کشور در مورد جنگ علیه سوریه و تلاش مشترک برای سرنگونی نظام در این کشور را اختلاف طرفین در مورد لبنان و  ایران تحت الشعاع قرار داده است.

این دو کشور دارای اختلافات غیرعلنی هستند؛‌ ولی اختلاف‌شان در مورد پرونده لبنان و پرونده‌های دیگر به ویژه ایجاد فضای باز برای حزب الله از سوی طرف فرانسوی و شرایط فعلی دولت لبنان شدید است.

فرانسه لبنان را مقر ثابت و واقعی نفوذ خود در شرق و در جهان عرب به شمار می‌آورد. عوامل زیادی در موضع تضاد و تعارض این کشور با سیاست‌های عربستان سعودی قرار دارد که مهمترین آنها فشارهای واتیکان به فرانسه است و‌ نتایج این فشارها بعد از روز «دعا برای سوریه» آشکار شد که پاپ «فرانسیس اول» به آن فرا خوانده بود.

در واقع بعد از این روز میزان و تعداد مخالفان جنگ علیه سوریه در فرانسه به 70 درصد افزایش یافت. منابع فرانسوی اعلام کردند که واتیکان بارها به مسئولان فرانسه اعلام کرده که سیاست‌های پاریس در سوریه نگران کننده است و در نهایت منجر به حضور مسیحیان در شرق خواهد شد.

منابع فرانسوی به اختلافات عربستان سعودی و فرانسه درباره لبنان اشاره می کنند و می‌نویسند که پاریس بعد از حمایت از قرار دادن شاخه نظامی حزب الله در لیست گروه‌های تروریستی در ماه جولای گذشته، کانال‌های ارتباطی با حزب الله ایجاد کرده و این ارتباط خشم آل سعود را بر انگیخته است.

این رسانه‌های فرانسوی در این راستا به واکنش حکومت سعودی و ناراحتی ریاض از اقدام پاریس در استقبال مقامات فرانسوی از نماینده حزب الله در ساختمان وزارت خارجه این کشور اشاره می‌کنند که ریاض آن را به اطلاع مسئولان فرانسوی نیز رسانده است.

همچنین فرانسه با نظر «بکرکی» مبنی بر مخالفت اصولی و ابتدایی با تمدید ریاست جمهوری لبنان موافقت کرده بود، در حالی‌که عربستان سعودی می‌خواهد موضوع تمدید ریاست جمهوری «میشل سلیمان» را به عنوان برگ برنده‌ای همچنان در دست داشته باشد.

سعودی‌ها از سلیمان می خواهند، دولتی تشکیل دهد که حزب الله خارج از مدار قدرت در بیروت قرار گیرد، از این رو ریاض در سطح بین المللی و عربی در صدد تمدید ریاست جمهوری میشل سلیمان در لبنان است.

منابع مذکور به درخواست ریاض از پاریس در آگوست گذشته مبنی بر اسقرار ناوهای جنگی آمریکا در دریای مدیترانه و عدم موافقت فرانسه با این درخواست‌ نیز اشاره می‌کنند. این ناوها قرار بود، از مراکز و نقاط نفتی عربستان سعودی و همچنین نفت‌کش‌های این کشور در دریا در مقابل واکنش‌های احتمالی ایران و سوریه محفاظت کنند. سعودی‌ها از مسئولان فرانسوی خواسته بودند که این درخواست را تقدیم طرف آمریکایی کنند.
آل سعود طبق عادت همیشگی خود  خشم و غضب خود را از طریق اقدامات اقتصادی خود علیه شرکت‌های فرانسوی که رابطه تجاری با آن دارند، فرو ریخت، تا از این طریق پاریس را به تغییر موضع خود در قبال لبنان وادار کند که به کلی با سیاست‌های آل سعود در تناقض و تعارض قرار داشت.

منابع مذکور افزودند: شرکت برق « او. دی. اف» فرانسه که طبق وعده‌های شاهزاده «بندر بن سلطان»، رئیس دستگاه اطلاعات رژیم سعودی و شاهزاده «سعود الفیصل»، وزیر خارجه این کشور در جریان سفر به پاریس در ژوئن گذشته، قرار بود تا دو قرارداد برای ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در عربستان سعودی امضا کند، از ماه‌ها پیش از طرف شرکت جهانی «صروف» که مالک آن شاهزاده «بندر بن عبدالله بن عبدالعزیر آل سعود» است، با مشکلات و موانع بسیار در عقد این دو قرارداد می‌بیند.

شرکت صروف نماینده و ضامن عربستانی شرکت «او. دی. اف.» فرانسه در فعالیت‌هایش در عربستان به شمار می‌رود و با مشکلات و چالش‌های کنونی پیش رو، به نظر می‌رسد که مناقصه ریاض به یک شرکت انگلیسی برسد.

منابع فرانسوی در این ارتباط اظهار می‌کنند: «مازن الصواف» بازرگان عربستانی که در شرکت عمرانی «بن لادن» فعالیت می‌کند و یکی از دلالان فرانسه در عربستان به شمار می‌رود از طرف رئیس شرکت عمرانی «بن لادن» یعنی «باقر بن لادن» اعلام کرده است که مسئولان بلند پایه عربستانی درحال حاضر تصمیم به کاهش پروژه‌های فرانسه در کشور خود گرفته‌اند.

از سوی دیگر باید گفت که آل سعود از نزدیکی میان فرانسه و ایران به ویژه بعد از تصمیم دولت فرانسه مبنی بر بازگشایی دفتر تجاری در سفارت فرانسه در تهران و تصمیم سندیکای مالکان شرکت‌های فرانسوی مبنی بر اعزام بازرگانان فرانسوی به ایران در ماه نوامبر جاری خشنود نیستند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها