به گزارش 598 به نقل از بانک جهانی، تخمین زده میشود که بیش از 400 میلیون دلار آمریکا به عنوان باج به دزدان دریایی در فاصله ماه های آوریل 2005 تا دسامبر 2012 پرداخت شده و 179 کشتی در همین بازه زمانی در سواحل سومالی و شاخ آفریقا ربوده شده باشند.
دزدان دریایی سومالی قرن 21 نه تنها مشکلات بسیاری در منطقه به وجود آوردهاند، بلکه در سطح جهانی نیز مشکل آفرین شدهاند.
دزدی دزیایی بلامنازع نه تنها تهدیدی برای ثبات سیاسی است، بلکه تهدیدی برای امنیت بینالمللی نیز به شمار میرود، همچنین این اقدامات دورنمای رشد جهانی را تضعیف میکند.
تا کنون، کمتر به ردیابی و اخلال در جریان مالی دزدان دریایی پرداخت شده است.
در تحقیقی مشترک توسط سازمان پلیس جنایی بین المللی، نهاد مواد مخدر و اقدامات جنایی دفتر سازمان ملل متحد و بانک جهانی، تلاشی برای درک جریان های مالی غیر قانونی فعالیت دزدان دریایی در شاخ آفریقا صورت گرفته است.
این تحقیق بر کشورهای جیبوتی، اتیوپی، کنیا، جزایر سیشل و سومالی متمرکز شده است.
در این تحقیق مشخص شده است سه گروه از دزدی های دریایی سود میبرند:
_حامیان مالی دزدی دریایی: این گروه از سرمایه داران در مرکز دزدی دریایی قرار گرفته اند. این بازیگران پولدار،سرمایه گذاران و ذینفعان تجارت کثیف دزدی دریایی به شمار می روند و به طور متوسط 30 تا 50 درصد از کل مبالغ باج گرفته شده به آنان میرسد و به صورت فردی یا گروهی کار میکنند.
_دزدان دریایی خرده پا: این «سربازان پیاده» که به طور معمول بین 30 تا 75 هزار دلار برای ربودن هر کشتی دریافت میکنند، تنها به طور میانگین بین 0.01 درصد تا 0.025 درصد از باج پرداختی به آنها تعلق پیدا می کند.
_ جامعه محلی ارائه کننده کالا و خدمات به دزدان دریایی: این گروه از اجتماع به تامین مواد غذایی، ارائه خدمات تعمیرات و تهیه دارو برای دزدان دریایی می پردازد.