به گزارش 598 به نقل از خبرگزاری فارس، «یوال دیسکین» رئیس سابق «شینبت» (اداره امنیت داخلی اسرائیل) روز جمعه نسبت به تبعات انقلابهای عربی برای اسرائیل و روند مذاکرات سازش هشدار داد و گفت ممکن است فلسطینیها علیه این مذاکرات دست به تظاهراتهای گسترده بزنند.
دیسکین در یادداشتی که در روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» منتشر کرده، فلسطینیهای کرانه باختری را «جمعیتی ناراضی» خوانده و نوشته است جوانان فلسطینی که هم به اسرائیل و هم به تشکیلات خودگردان بیاعتماد هستند، ممکن است به خیابانها بریزند و آتش جدیدی به پا کنند. وی همچنین تأکید میکند که این موضوع «سناریویی کاملا محتمل» است.
به گفته وی، انقلابهای عربی نشان داد که تودههای مردمی حتی بدون داشتن اکثریت در جامعه، میتوانند تغییرات بزرگی ایجاد کنند. این تودهها اکنون سرنگونی حکومتهای مختلف در منطقه را مشاهده کرده و به قدرت خود پی بردهاند.
رئیس سابق دستگاه اطلاعاتی رژیمصهیونیستی با بیان اینکه تحولات مصر نشان داد حضور گسترده مردم در خیابانها حکومتها را از برقراری ثبات ناتوان میکند، هشدار داده است: تمام شرایط برای اینکه تودههای فلسطینیها به پا خیزند، فراهم است.
وی همچنین نسبت به تبعات خشم فلسطینیها هشدار داده و نوشته است: آنها احساس میکنند که سرزمینشان از آنها گرفته شده، هر روز میبینند که شهرکهای جدیدی ساخته میشوند، و هر روز بیش از پیش پی میبرند که کشوری که آرزویش را دارند هر روز دست نیافتنیتر میشود.
دیسکین اشاره کرده است که با وجود بهبود نسبی اوضاع اقتصادی تشکیلات خودگردان، فلسطینیها همچنان با مشکلات مالی فراوانی روبرو هستند. همچنین این احساس که تحت ظلم و تبعیض روزافزون قرار دارند، به علاوه خرابکاری و بدرفتاریهای شهرکنشینهای افراطی موجب یأس در فلسطینیها شده است. این موضوع به این حس منجر شده که آنها هیچ آیندهای را برای خود متصور نیستند.
وی نسبت به خشم نسل جدید فلسطینیها هم هشدار داده و نوشته است آنها دیدهاند که «بهار عربی خاورمیانه را درنوردیده» و «به ضعف حکومت خود پی بردهاند». آنها همچنین تبعات اقتصادی ناشی از تحت اشغال بودن را نیز درک کردهاند و به همین دلیل به دنبال فرصتی هستند تا عصبانیت خود را ابراز کنند. به گفته دیسکین، این موضوع میتواند به اعراب اسرائیل هم سرایت پیدا کند و آنها نیز همپای فلسطینیها به خیابانها بیایند.
رئیس سابق «شینبت» سپس نسبت به احتمال وقوع انتفاضه سوم در پی خشم تودهها هشدار داده و نوشته است چنین امری میتواند دستیابی به صلح را غیرممکن کند.
وی در ادامه به مذاکرات سازش نیز گریزی زده و تنها راه دستیابی به موفقیت در این مذاکرات را تغییر نقشه سیاسی اسرائیل و ایجاد ائتلافی حامی صلح دانسته است. دیسکین از توقف کامل شهرکسازیها و آزادی تعداد بیشتری از اسرای فلسطینی از اقداماتی یاد کرده که میتواند به دستیابی به صلح کمک کند.
مذاکرات سازش بین نمایندگان تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیمصهیونیستی از ماه جولای بعد از وقفهای سه ساله از سر گرفته شده است. با وجود آنکه توقف شهرکسازیها در اراضی اشغالی کرانه باختری و قدس شرقی از شروط «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان برای ورود به مذاکرات بود، اسرائیلیها همچنان به گسترش شهرکهای صهیونیستنشین ادامه میدهند.
«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیمصهیونیستی هفته گذشته هم، تنها یک روز بعد از آزادی دومین گروه 26 نفره از مجموع 104 اسیری که قرار است در چارچوب مذاکرات سازش آزاد شوند، با ساخت 4800 واحد مسکونی جدید در اراضی اشغالی موافقت کرد.