کد خبر: ۱۷۷۶۷۲
زمان انتشار: ۱۹:۲۳     ۰۸ آبان ۱۳۹۲
وزرای خارجه و خزانه‌داری آمریکا در تلاشند نشست بسیار محرمانه‌ای را روز پنجشنبه با سناتورهای کنگره در خصوص ترغیب سناتورهای آمریکا برای تعلیق لایحه تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران برگزار کنند.

به گزارش 598،  خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اینترنتی «پالتیکو»، «جان کری» وزیر خارجه آمریکا و «جک لو» وزیر خزانه‌داری آمریکا روز پنجشنبه هفته جاری، جلسات محرمانه‌ای را با سناتورهای آمریکایی درباره تأثیر تحریم‌های آمریکا بر ایران در حالیکه کاخ سفید در تلاش است اقدامات جدید کنگره علیه ایران را متوقف کند، برگزار می‌کنند.

بر اساس این گزارش، کری و لو همچنین در نظر دارند روز پنجشنبه با رهبران دموکراتیک سنا دیدار کنند و کری روز چهارشنبه قرار است صبحانه خود را با سناتور «باب کراکر» از ایالت «ترسی» و اعضای برجسته کمیته روابط خارجی سنا صرف کند.

مقامات ارشد دولت اوباما قرار است روز چهارشنبه درباره برنامه هسته‌ای ایران، گزارشی را به روسا و مقامات عالیرتبه کمیته‌های سنا که مسئول موضوعات امنیت ملی هستند و همچنین رهبران سنا ارائه دهند.

«رابرت منندز» رئیس کمیته روابط خارجی سنا اعلام کرد قبل از حمایت از دور جدید تحریم‌ها، منتظر می‌ماند تا گزارشات و اظهارات مقامات دولت اوباما را بشنود اما وی درباره استدلالات دولت اوباما ابراز تردید کرد.

منندز به پالتیکو گفت: تا بحال، هر آنچه من دیدم این بوده است که ایران در حال پیشروی است و هیچ چیز را به حالت تعلیق درنیاورده است، نه سانتریفیوژ‌هایش و نه غنی‌سازی یا هرچیز دیگری و نمی‌فهمم که چطور یک طرف باید به طور یکجانبه اقداماتش را به تعلیق درآورد در حالیکه طرف دیگر پیشروی می‌کند. بنابراین باید یک نفر به من توضیح دهد که به چه دلیل این یک سیاست خارجی خوب است.

کاخ سفید که با گفت‌وگوهای چند جانبه با مقامات ایران در ژنو در خصوص برنامه هسته‌ای ایران مشتاق شده است، نمی‌خواهد دور جدیدی از تحریم‌ها در حال حاضر علیه ایران تحمیل شود اما کمیته امور عمومی اسرائیل و گروههای لابی اسرائیل در حال اعمال فشار به اعضای سنا و مجلس نمایندگان هستند تا اقدامات بیشتری علیه ایران تحمیل کنند و نمایندگان کنگره را در یک الزام سیاسی قرار می‌دهد.

طبق اطلاعیه‌ای که هفته گذشته در سنا توزیع شد، کری و لو در صدد هستند با اعضای کمیته بانکداری سنا روز پنجشنبه بعدازظهر دیدار کنند. کری و لو قرار است از این کمیته درخواست کنند تا هرگونه لایحه جدید علیه ایران را به حالت تعلیق درآورند و سناتورها را در خصوص جدیدترین تحولات مذاکرات ژنو به روز رسانی کنند.

به گزارش سخنگوی وزارت خزانه‌داری آمریکا، لو و کری در صدد هستند این مسئله را مطرح کنند که فشارهای دیپلماتیکی و اقتصادی کنونی که در چهار سال گذشته علیه ایران تحمیل شده است تأثیر مثبتی داشته است و به آمریکا و جامعه بین‌الملل فرصت تازه‌ای داده است تا این مسئله را آزمایش کنند که آیا یک راه‌حل دیپلماتیک بادوام برای جلوگیری ایران از دستیابی به تسلیحات هسته‌ای وجود دارد یا خیر؟

این مقام وزارت خزانه‌داری آمریکا افزود که دولت آمریکا از نزدیک با رهبران کنگره درباره برنامه هسته‌ای ایران مشورت داشته است.

«وندی شرمن» معاون وزیر خارجه آمریکا در امور سیاسی هفته گذشته در حین جلسه‌ای با کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا درباره وضعیت گفت‌وگوهای چندجانبه با ایران بحث کرد.

سناتور «تیم جانسون» رئیس کمیته بانکداری اعلام کرد که قبل از تصمیم‌گیری در خصوص لایحه تحریم‌های جدید علیه ایران، منتظر نتیجه نشست با کری و لو می‌ماند اما سناتور «مایک کارپو» از ایالت «آیداهو» یکی از مقامات ارشد کمیته بانکداری سنا اعلام کرد که هم‌اکنون زمان آن رسیده است که خیلی سریع درباره تحریم‌های جدید علیه ایران پیشروی کنیم.

مجلس نمایندگان آمریکا در ماه ژوئیه سال جاری میلادی با اکثریت آراء لایحه‌ تحمیل محدودیت‌های چشمگیر بر فروش نفت ایران را به تصویب درآورد اما مقامات دولت اوباما هم آشکارا و هم به صورت خصوصی از سناتورهای آمریکایی خواسته‌اند تا تحریم‌های جدید علیه ایران را به حالت تعویق درآورند.

«جن ساکی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا جمعه هفته گذشته اعلام کرد: بنابراین در حالیکه ما متوجه کنیم که کنگره احتمالاً تحریم‌های جدید را بررسی می‌کند، فکر می‌کنیم زمان یک توقف فرار رسیده است، تا ببینیم که آیا مذاکرات می‌تواند کشش داشته باشد. فکر می‌کنیم انعطاف‌پذیری در حال حاضر برای توقف در تحریم‌های جدید بسیار مفید است تا بررسی کنیم که آیا این فرایند در پیشبرد مسائل کمکی می‌کند یا خیر.

نشست ایران و 1+5 (آمریکا،انگلیس،فرانسه،روسیه،چین بعلاوه آلمان) قرار است 7 نوامبر (16 آبان) در ژنو برگزار شود.

طبق گزارشات رسانه‌ای، گفت‌وگوهای میان دولت ایران آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز که دوشنبه و سه‌شنبه هفته جاری در وین صورت گرفت نمایانگر نشانه‌هایی از پیشرفت بود.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها