کد خبر: ۱۷۷۱۰
زمان انتشار: ۱۹:۲۸     ۲۵ مرداد ۱۳۹۰
قرارداد طرح توسعه میدان نفتی جفیر به ارزش تقریبی نیم میلیارد دلار به دلیل اختلاف شرکت بلاروس نفت به عنوان بزرگترین شرکت اروپایی فعال در صنعت نفت ایران و شرکت ملی نفت به حالت تعلیق درآمد.

به گزارش 598 به نقل از خبرنگار مهر، قرارداد طرح توسعه میدان نفتی جفیر به عنوان نسل جدید قراردادهای بیع متقابل ایران شهریور ماه سال 1386 بین شرکت ملی نفت ایران و بلاروس نفت به امضا رسیده بود.
بر اساس این قرارداد، این شرکت اروپایی باید در مدت کمتر از 36 ماه و با حفاری و تعمیر چهار حلقه چاه طرح تولید زودهنگام نفت از میدان جفیر را با ظرفیت تولید روزانه هزار بشکه اجرایی می کرد.
 
در نهایت با گذشت سه سال از امضای قرارداد، طرح توسعه زودهنگام نفت از میدان جفیر با ظرفیت تولید حدود سه هزار بشکه در روز مرداد ماه سال گذشته در مدار بهره برداری قرار گرفت.
 
همزمان با آغاز تولید زودهنگام نفت از میدان جفیر، به دلیل اختلاف نظر بین مسئولان شرکت ملی نفت و شرکت بلاروس نفت در مورد نحوه بهره برداری، چگونگی بازپرداخت منابع حاصل از توسعه میدان و برخی از مسائل فنی طرح توسعه فاز نخست این میدان نفتی به حالت تعلیق درآمده است.
 
پیگیری خبرنگار مهر از شرکت ملی نفت ایران نشان می دهد که بلاروس نفت از تیر ماه امسال به تمامی فعالیتهای نفتی خود در ایران پایان داده است و پیش بینی می شود امروز 25 مرداد ماه قرارداد این شرکت اروپایی برای توسعه فاز یک میدان نفتی جفیر فسخ شود.
 
دلایل تعلیق قرارداد میدان جفیراز نگاه شرکت ملی نفت
 
ناجی سعدونی در گفتگو با مهر درباره دلایل توقف فعالیتهای شرکت بلاروس نفت در طرح توسعه میدان نفیت بلاروس با بیان اینکه بر اساس قرارداد قرار بود در طرح تولید زودهنگام روزانه بیش از سه هزار و 500 بشکه نفت از میدان جفیر استخراج شود، گفت: اما عملا امکان تولید پایدار بیش از دو هزار و 800 بشکه در روز فراهم نشده است.
 
مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با اعلام اینکه اخیرا بلاروس نفت به دلیل اقتصادی نبودن طرح از توسعه میدان نفتی جفیر کناره گیری خود را اعلام کرده است، تصریح کرد: پیش بینی می شود امروز در کارگروه ویژه نفت ضمن تسویه حساب منابع مالی، اختیارات توسعه فاز یک میدان جفیر از این شرکت اروپایی سلب شود.
 
به گزارش مهر، بر اساس اهداف کلان شرکت ملی نفت ایران قرار بود در فاز نخست طرح توسعه میدان جفیر روزانه 15 هزار بشکه نفت در فاز دوم توسعه 25 هزار بشکه نفت با حفاری 11 حلقه چاه در فاز یک و 6 حلقه چاه جدید در فاز دوم به ظرفیت تولید نفت کشور افزوده شود.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها