کد خبر: ۱۷۶۴۵۵
زمان انتشار: ۱۳:۵۱     ۰۵ آبان ۱۳۹۲
کارشناس ارشد مسائل جهان عرب در گفتگو با پایگاه ۵۹۸:
اگر آقای بشار اسد بار دیگر در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند، قطعا با بیش از هفتاد درصد آراء در انتخابات پیروز خواهد شد. خود آمریکایی ها و غربی ها که مدعی دموکراسی هستند، به خوبی میدانند که آقای بشار اسد از سوی بیش از هفتاد درصد مردم سوریه حمایت میشود و در هر انتخاباتی پیروز خواهد شد، اما آمریکایی ها سعی میکنند که در کنفرانس ژنو دو مسئله ی انتقال قدرت و تشکیل یک دولت انتقالی را مطرح کنند تا مانع از این شوند که بشار اسد همچنان در آینده بخواهد در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند.
دکتر حسن هانی زاده  کارشناس ارشد مسائل جهان عرب در گفتگو با خبرنگار پایگاه 598 در خصوص صحبت ها و جوسازی های اخیر مقامات آمریکایی مبنی بر لزوم عدم کاندیداتوری بشار اسد در انتخابات آتی سوریه اظهار داشت: وضعیت میدانی سوریه در مقایسه با گذشته با توجه به پیروزی های درخشانی که ارتش سوریه بدست آورده تفاوت پیدا کرده و وضعیت میدانی اکنون به نفع دولت سوریه است و شهر های درعا و حمص و بخش هایی از حلب و رازقیه از وجود گروه های تروریستی پاکسازی شده و آثار شکست کاملا در میان گروه های تروریستی آشکار شده است.

وی گفت: اکنون سوری ها تلاش دارند که در یک عملیات گسترده، منطقه ی قلمون را که یک منطقه ی کاملا استراتژیکی است و گروه های تروریستی این منطقه را اشغال کرده اند، پاکسازی کنند که اگر این منطقه پاکسازی شود ارتباط گروه های تروریستی با شمال لبنان به کلی قطع خواهد شد. از طرفی دیگر پاکسازی منطقه درعا موجب شده که نیروهای مسلح سوریه در منطقه ی جنوبی درعا در مرز مشترک با اردن مستقر شوند و دومین منبع ارسال اسلحه برای گروه های تروریستی از اردن به داخل سوریه هم قطع شود.

دکتر هانی زاده افزود: تنها مناطقی در عدله در حقیقت هنوز در دست گروه های تروریستی است که این منطقه با ترکیه در ارتباط است و گروه های تروریستی، عمده ی سلاح ها و تجهیزات خود را از ترکیه و از طریق مرز عدله دریافت میکنند. همچنین با توجه به شرایط منطقه ی شرق سوریه در دیرالزور و هتکه، کردها به طور کلی تلاششان بر این است که از ورود گروه های تروریستی جلوگیری کنند. بنابر این در آستانه ی تشکیل کنفرانس ژنو دولت سوریه تلاش میکند تا از طریق تحقق یکسری پیروزی های میدانی و نظامی در کنفرانس ژنو دو بتواند با کسب امتیازات بیشتری حاضر شود. از آنجایی که موضوع خلع سلاح شیمیایی سوریه ابتکاری بود که به نفع دولت سوریه نیز تمام شد، لذا به نظر میرسد که سوریه  الان به موازات آمادگی برای حضور در کنفرانس ژنو دو در عرصه های میدانی و نظامی هم پیروزی هایی بدست آورده و این نشان میدهد که دولت سوریه در آینده تلاش خواهد کرد تا با استفاده از نیروهای نظامی، گروه های تروریستی سلفی را سرکوب کند.

کارشناس ارشد مسائل جهان عرب بیان داشت:در مورد این که آقای بشار اسد نباید در انتخابات سال 2014 شرکت کند، این موضوع در واقع خواست و نظریه ی آمریکا و رژیم صهیونیستی، عربستان، قطر و ترکیه است که این تصمیم به عهده ی ملت سوریه است. اگر آقای بشار اسد بار دیگر در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند، قطعا با بیش از هفتاد درصد آراء در انتخابات پیروز خواهد شد. خود آمریکایی ها و غربی ها که مدعی دموکراسی هستند، به خوبی میدانند که آقای بشار اسد از سوی بیش از هفتاد درصد مردم سوریه حمایت میشود و در هر انتخاباتی پیروز خواهد شد، اما آمریکایی ها سعی میکنند که در کنفرانس ژنو دو مسئله ی انتقال قدرت و تشکیل یک دولت انتقالی را مطرح کنند تا مانع از این شوند که بشار اسد همچنان در آینده بخواهد در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند.

وی با اشاره به تاثیر بالای جمهوری اسلامی ایران در وقایع سوریه اظهار نمود: در واقع جمهوری اسلامی ایران از ابتدای شروع بحران سوریه تلاش کرده از طریق راه حل های سیاسی بحران سوریه مهار شود و همچنان به دنبال این موضوع است، و طرح چهار ماده ی جمهوری اسلامی ایران برای برون رفت سوریه از بحران فعلی مورد توافق دولت سوریه و رهبران اپوزسیون غیر مسلح قرار گرفته و این نشان میدهد که اگر جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس ژنو دو شرکت کند خواهد توانست که یک راه حل کاملا مبتنی بر خواست و اراده ی ملت سوریه پیدا کند. اما هنوز بر سر شرکت جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس ژنو دو، میان بازیگران بحران سوریه اختلاف نظر وجود دارد اما حضور ایران در کنفرانس ژنو دو می تواند به تقویت موضع دولت سوریه منجر شود .

دکتر هانی داده در خصوص طرح دولت انتقالی در سوریه افزود: دولت انتقالی از نظر جمهوری اسلامی قابل قبول نیست. این طرحی است که عربستان سعودی، قطر و آمریکا پیشنهاد کردند که به نظر میرسد این مسئله به اراده و خواست مردم سوریه بستگی دارد و نباید یکسری راهکارها از سوی بازیگران بحران داخلی سوریه تعریف شود لذا باید دید که در آینده دوستان واقعی سوریه چه طرحی را به کنفرانس ژنو دو ارائه خواهند داد.

این کارشناس سیاسی بیان نمود: کنفرانس ژنو دو مسئله ی تشکیل دولت انتقالی مشترک میان دولت سوریه و همچنین مخالفین سوریه را به عنوان راهکاری برای حل بحران سوریه مورد توجه قرار داد، اما از آنجایی که گروههای تروریستی مخالف دولت سوریه با هرگونه راه حلی که متضمن حضور دولت فعلی سوریه باشد مخالفت کردند، این طرح عملیاتی نشد و الان به دنبال ایجاد طرح جدیدی هستند که هم گروه های مخالف دولت سوریه راضی باشند و هم دولت سوریه بتواند در یک فرآیند زمانی طولانی، قدرت را به دولت انتقالی واگذار کند اما از نظر روسیه و ایران و چین این طرح امکان پذیر نیست.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها