به گزارش سرویس بین الملل پایگاه 598، سیاست خارجی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی اگر چه در دوره هایی کوتاه مدت -به علت کج سلیقگی برخی افراد که در مناصبی حضور داشتند- دستخوش ناملایماتی شد اما به یمن وجود رهبری فرزانه، روند کلی آن همواره صعودی و رو به جلو بوده است. این مدعا نه دیدگاهی صرفا خوشبینانه و دور از واقع است و نه اظهارنظری دهان پرکن و غیرمستند.
در واقع نتایج این امر به نحوی روشن و مشهود است که هیچکس نمی تواند آن را انکار کند. یکی از این نتایج، تزلزل در جبهه دشمن است که به اعتراف خود آنان با هوشمندی جمهوری اسلامی ایران حاصل شده است.
همه می دانند دشمنی ایالات متحده امریکا با ایران از قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تا اکنون که سی و چهارسال از انقلاب می گذرد همواره وجود داشته و هیچ عقل سلیمی منکر آن نیست. از سویی، پادشاهی عربستان که اولین متحد امریکا در منطقه از سال 1932 تا کنون است پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران با محوریت روحانیون شیعه و تبدیل شدن ایران شیعی به یک قدرت منطقه ای، احساس خطر فراوان کرده و ایران را دشمن درجه یک خود در منطقه غرب آسیا دانسته و به همین دلیل خصومت های پنهان و آشکاری با کشورمان داشته است.
بدین ترتیب اتحاد امریکا و عربستان علیه ایران می تواند زمینه ساز مشکلاتی علیه جمهوری اسلامی گردد که سالهای نه چندان دور نمونه آن را در قتل عام زوار خانه خدا دیدیم. اما اخیرا منابع اطلاعاتی نزدیک به سازمان اطلاعات عربستان از تغییر عمده در نوع تعامل ریاض و واشنگتن در زمینه سیاست خارجی خبر دادند.
اخیرا بندر بن سلطان در گفتگو با دیپلمات های اروپایی با انتقاد از رویکرد خارجی ایالات متحده گفته بود واشنگتن در حل بحران سوریه و همچنین مناقشه اسرائیل و فلسطین، ناکام بوده است و نزدیکی وی به ایران باعث احساس خطر برای عربستان شده است بنابراین ریاض به زودی در روابط خود با واشنگتن ”تغییری بزرگ" صورت خواهد داد. بن سلطان که هنوز هم از عدم حمایت کاخ سفید در پشتیبانی عربستان از شورشیان بحرین (2011) به شدت عصبانی است ایران را ریشه این تغییر رفتار کاخ سفید می داند.
حمایت ایران از مقاومت در بحرین، سوریه و فلسطین و ناکامی امریکا در مقابله و شکست جبهه پشت پرده (ایران) به حدی عربستان را عصبانی ساخته که ریاض تصمیم گرفته است در معاهدات نفتی خود با امریکا و همچنین خرید تسلیحات نظامی از این کشور تجدیدنظر اساسی داشته باشد. این امر نشانه اضمحلال تدریجی اتحاد در جبهه دشمن است که علت آن جز سیاست خارجی موفق جمهوری اسلامی در سالهای گذشته چیز دیگری نیست.
منابع اطلاعاتی که گفتگوی چند روز پیش وی با دیپلمات های اروپایی را کانون خبرهای خود قرار داده اند اظهار داشته اند هنوز مشخص نیست که رویکرد جدید بن سلطان مورد موافقت ملک عبدالله قرار بگیرد اما در هر حال تصمیم رئیس سازمان اطلاعات برای تقلیل سطح روابط خاص با امریکا کاملا جدی است.