به گزارش
سرویس اندیشه دینی پایگاه 598، شاخص اصلی بیان ولایت، خطبه غدیریه حضرت محمد (ص) است. پیامبر (ص) در فرازی از خطبه غدیریه به این آیه از قرآن اشاره میفرمایند: که همانا سرپرست شما خداوند و رسول او و کسانی هستند که ایمان آورده و نماز را به پا میدارند و در حال رکوع زکات میدهند. در این جا ممکن است این سؤال پیش آید که شاید منظور از جمله «وَ اَلَّذینَ آمَنوا اَلَّذینَ یقیمونَ اَلصَّلاهَ وَ یوتونَ اَلزَّکاهَ وَ هُم راکِعونَ» حضرت علی (ع) نباشد که این آیه را مورد بررسی قرار میدهیم.
بنابراین پیامبر (ص) در خطبه غدیر با قرائت آیه فوق از قرآن کریم و بیان جمله گهربار «مَن کُنتُ مَولاه فَهذا علی مَولاه» این را به اثبات رساندند که حضرت علی (ع) همانند ایشان دارای مقام ولایت بر مردم میباشند. زیرا همانگونه که خداوند متعال بر مردم ولایت دارد این مقام ولایت بر مردم را به پیامبر (ص) و ائمه (ع) که برگزیده از طرف او میباشند نیز عطا نموده است.
لذا در این خطبه نیز بیعت مطرح شده است که از بیعت با خداوند متعال شروع میشود و سپس بیعت با رسول خدا و ائمه معصومین (ع) مطرح میشود و این بیعت تا روز رستاخیز باقی است و یک اتمام حجت الهی نسبت به ولایت بر مردم تمام اعصار است. بیعت خطبه غدیریه بیعت با افضلیت حضرت علی (ع) و ائمه معصومین (ع) است. لذا این بیعت، بیعتی است که به خوبی، امامت حضرت علی (ع) بعد از رسول خدا را ثابت مینماید.
برای دیدن سایز اصلی اینفوگرافی بر روی آن کلیک کنید