کد خبر: ۱۷۵۴۳۷
زمان انتشار: ۱۰:۱۰     ۳۰ مهر ۱۳۹۲
آنتی‌ویروس‌ها نمی‌توانند به تنهایی و بطور کامل از رایانه شما در برابر حملات جلوگیری کنند. اگر تا قبل از خواندن این گزارش به آنتی‌ویروس خود اطمینان کامل داشتید، باید بدانید که رایانه شما همچنان در خطر قرار دارد و با وجود آنتی ویروس نباید رعایت مسائل اولیه امنیتی را از یاد برد.
به گزارش 598 به نقل از ایسنا، اگر شما کاربری حرفه‌ای هم باشید باز هم به استفاده از یک برنامه آنتی ویروس نیاز دارید. علاوه بر ویروس‌های متداولی که به نیت‌های مختلف ساخته می‌شوند و روزانه با فلش‌ها و ایمیل‌ها جا‌به‌جا می‌شوند، بسیاری از اوقات شما در معرض آسیب‌پذیری‌های نرم‌افزاری خواهید بود.

حتی اگر مرورگر خود را اپدیت کرده باشید، امکان این موضوع وجود دارد که افزونه‌ای جدید و یا حتی بازدید از یک صفحه‌ی آلوده برای آلوده شدن کامپیوتر شما کافی باشد. اگرچه این امر چندان هم رایج نیست اما امکان آلوده شدن از این طریق هم وجود دارد. برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی یک آنتی ویروس که درحقیقت یک لایه مهم امنیتی است، می‌تواند به شما کمک زیادی کند.

فعال کردن UAC

UAC یا User Account Control مسوولیت تعیین سطح دسترسی‌های کاربران ویندوز را برعهده دارد و برای هر تغییر و تحولی در سیستم، از شما به عنوان مدیر اجازه می‌گیرد. با عرضه ویندوز ۷ و ۸، UAC دیگر بخش عجیبی برای کاربران به حساب نمی‌آید.

این قابلیت به شما کمک می‌کند تا از تغییرات ناخواسته توسط بدافزارها جلوگیری کنید. UAC نیز همانند آنتی ویروس لایه امنیتی مهمی برای حفاظت از رایانه محسوب می‌شود. این ویژگی بصورت پیش‌فرض فعال است و غیرفعال کردن آن احتمال آلوده شدن کامپیوتر کاربر را افزایش می‌دهد.

فعال کردن فایروال ویندوز

بهتر است فایروال کامپیوتر خود را بصورت کامل فعال کنید. این فایروال با مسدود کردن درخواست‌های اتصال نا‌خواسته، از ویندوز و سایر برنامه‌های روی رایانه شما در برابر بدافزارهایی که قصد سوء استفاده دارند، محافظت می‌کند. علاوه بر این بهتر است گزینه اشتراک‌گذاری فایل‌ها را غیرفعال نگه دارید.

حذف جاوا

این برنامه در گذشته کاربردهای فراوانی داشت اما درحال حاضر برنامه‌های کمی هستند که از جاوا برای اجرا شدن خود استفاده می‌کنند. علاوه بر این نسخه‌های قدیمی این نرم‌افزار حفره‌های امنیتی بسیاری دارد برای همین بهتر است یا این برنامه را از کامپیوتر خود بطور کامل پاک کنید، و یا از آخرین نسخه‌های ارائه شده‌ی ین نرم‌افزار استفاده کنید.

به روزرسانی نرم‌افزارها

همواره تمام برنامه‌های خود را به روز نگه دارید. معمولا در ابتدای عرضه هر محصول نرم‌افزاری، حفره‌های امنیتی جدیدی کشف می‌شود که می‌تواند برای کاربران خطر آفرین باشد. شرکت سازنده سعی می‌کند این حفره‌ها را پیدا کرده و با به روزرسانی نرم‌افزار خود سعی در رفع کامل آن‌ها داشته باشد. پس بهتر است تمامی نرم‌افزارهای خود را به روزرسانی کنید و در این بین از به‌روزرسانی افزونه‌های مرورگر اینترنتی خود نیز مطمئن شوید.

مراقب برنامه‌هایی که دانلود و اجرا می‌کنید باشید

بهتر است در دنیای اینترنت به هر برنامه‌ای اعتماد نکرده و تنها آن‌هایی را دانلود کنید که شناخته شده هستند. علاوه بر این موضوع بهتر است به فایل‌های پیوستی ایمیل‌هایی که بصورت ناشناخته برای شما ارسال می‌شود، اعتماد نکنید چراکه ممکن است این پیوست‌ها حاوی فایل‌های مخربی باشند.

در برخی از سایت‌ها، در کنار لینک اصلی برای دانلود نرم‌افزار، بنرهای تبلیغاتی با عنوان Download وجود دارند که شما را به اشتباه انداخته و با کلیک برروی آن‌ها، ممکن است شما را به صفحاتی هدایت بفرستند که اغلب یک فایل تقلبی حاوی بدافزار را برای دانلود در اختیار شما می‌گذارند.

کرک‌ نرم‌افزارها می‌تواند خطر آفرین باشد

البته اینکار در ایران با توجه به قیمت‌های نجومی نرم‌افزار‌های اصلی کمی دور از ذهن است اما دریافت فایل‌های کرک از سایت‌های نامعتبر می‌تواند برای کاربران خطراتی را بوجود آورد چراکه این فایل‌ها پسوند .exe درند و کاربر با اجازه اجرای چنین برنامه‌هایی امکان آلوده شدن سیستم خود را افزایش می‌دهد.

فیشینگ و مهندسی اجتماعی

فیشینگ‏ به تلاش برای بدست آوردن اطلاعاتی مانند نام کاربری، گذرواژه، اطلاعات حساب بانکی و... از طریق جعل یک وب‌سایت، آدرس ایمیل و... گفته می‌شود.

برای جلوگیری از افتادن در تله فیشینگ اطلاعات شخصی خود را در فضای مجازی با دقت منتشر کنید. پیش از ارسال و یا تکمیل فرم‌ها، مطمئن شوید که اطلاعات شخصی خود را در اختیار افراد و یا وب‌سایت‌های مشروع و مطمئن قرار می‌دهید. برای دسترسی به وب‌سایت بانک‌ها، آدرس را به صورت مستقیم در مرورگر خود وارد کرده و از کلیک روی لینک‌های پرداخت موجود در ایمیل‌ها که شما را به صفحه بانک منتقل می‌کند، بپرهیزید.

از تکرار کلمه عبور بپرهیزید

تصور کنید که جای یک هکر نشسته‌اید، حال رمز عبور و نام‌کاربری یک حساب اینترنتی در شبکه اینترنت را پیدا می‌کنید. طبیعتا این موضوع به ذهن شما خواهد رسید که ممکن است کلمه‌عبور این حساب کاربری با سایر حساب‌های این کاربر در سایت‌های دیگر تطابق داشته باشد، پس بهتر است برای جلوگیری از هک شدن چند حساب خود بصورت همزمان برای تمامی آن‌ها کلمه‌ی ورودی متفاوت ایجاد کنید و با اینکار احتمال هک شدن تمامی حساب‌ها خود را کاهش دهید.

اگر دارای حافظه ضعیفی هستید و یا تعداد حساب‌های کاربریتان زیاد است، راه حل مناسب برای شما استفاده از برنامه‌های مدیریت رمز عبور خواهد بود. از بهترین برنامه‌های مدیریت رمز عبور می‌توان به KeePass و افزونه کاربردی LastPass روی مرورگر فایرفاکس اشاره کرد.

استفاده از کلمه عبور ایمن

استفاده از رمز‌های عبور بسیار ساده نظیر ۱۲۳۴۵۶ یا abcdef می‌تواند شما را به راحتی به دام هکرها بیندازد چراکه آن‌ها می‌توانند با استفاده از نرم‌افزارهای کرکر به حدس زدن پسوورد ایمیل و یا سایر حساب‌های کاربری شما اقدام کنند.

علاوه بر این سعی کنید از سال تولد و یا چیزهایی کهع هکر به راحتی می‌تواند به آن‌ها دستزرسی داشته باشد پرهیز کنید. بهترین رمز عبور در این زمینه رمزی است علاوه بر تعداد کاراکترهای طولانی متشکل از حروف و اعداد باشد.

رعایت مواردی که به آن‌ها اشاره شد می‌تواند احتمال حمله به رایانه شما را کاهش دهد و از امنیت حفاظت از اطلاعات کاربران چه در کامپیوتر و چه در حساب‌های اینترنتی را زیاد کند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها