به گزارش 598، به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نظر میرسد جنگ داخلی در سوریه تاثیر شدیدی بر افراطیون آلمان گذارده و آنها را به سوی خود جذب میکند. نشریه آلمانی اشپیگل درباره سفرهای متعدد تندروهای آلمان به سوریه گزارشی منتشر کرده است.
اشپیگل به نقل از گزارشهای محرمانه اداره فدرال حفاظت از قانون اساسی آلمان گزارش داد، تاکنون ۲۰۰ تندروی آلمانی یا در جنگ داخلی سوریه شرکت کردهاند یا قصد دارند در آن شرکت کنند.
در این گزارش آمده که بیشتر مسلمانان افراطی آلمان از ایالت نورد راین وستفالن این کشور به سوریه میروند. گفته میشود بیش از نیمی از این افراد دارای تابعیت و گذرنامه آلمانی هستند.
تخمین زده میشود که شمار افراد داوطلب در جنگ سوریه در سطح اروپا حدود یک هزار تن باشد. این در حالی است که این تعداد در پایان سال ۲۰۱۲ حدود ۲۵۰ تن بوده است.
گفته میشود این افراد به طور عمده از بلژیک، انگلیس، آلمان، دانمارک و کوزوو به این کشور میروند. منابع امنیتی آلمان همچنین اعلام کردهاند که تاکنون هشت داوطلب که از آلمان به سوریه رفته بودند در این جنگ کشته شدهاند.
اشپیگل بر مبنای اطلاعات محرمانهای که به دست آورده، مینویسد که در شمال سوریه اردوگاه مخصوص آلمانیها به نام "جرمن کمپ" برقرار شده که در آن کسانی که به زبان آلمانی تسلط دارند، فعالیت میکنند.
گفته میشود "اداره فدرال حفاظت از قانون اساسی آلمان" که نهاد اطلاعات و امنیت داخلی این کشور است، نگران آن است که این افراد در سوریه از راه اینترنت مراکزی برای تبلیغ «جهاد» به زبان آلمانی بوجود آورند.
نگرانی از بازگشت تندروها به آلمان
هانس گئورگ ماسن، رئیس اداره فدرال حفاظت از قانون اساسی آلمان، ماه پیش اعلام کرد که شمار مسلمانان جوان آلمان که خواستار رفتن به سوریه و جنگیدن در کنار مخالفان مسلح سوریه با بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه هستند، افزایش یافته است.
ماسن نگرانی شدید خود را از بازگشت این افراد که به سوریه رفتهاند ابراز داشته است و این افراد را خطری برای جامعه آلمان میداند.
هانس گئورگ ماسن در این باره گفت: این افراد به احتمال زیاد تجربیات جنگی پیدا کردهاند و با برنامهای مشخص برای اجرای عملیاتی تروریستی به آلمان بازمیگردند.
بورکهارد فرایر، رئیس اداره حفاظت از قانون اساسی آلمان در ایالت نورد راین وستفالن نیز در نهم اکتبر سال جاری نسبت به خطر بازگشت این افراد رادیکال آلمانی که به سوریه رفتهاند، هشدار داده بود.
فرایر گفت این افراد دوره کارآموزی با سلاح را گذراندهاند و به دلیل پایبندی شدید به ایدئولوژی اسلامی در محافل تندروهای آلمان از احترام فراوانی برخوردارند و الگوی دیگران هستند.
رئیس بخش نورد راین وستفالن اداره فدرال حفاظت از قانون اساسی آلمان در ادامه گفت که سن بیشتر آنهایی که به سوریه رفتهاند زیر ۳۰ سال است.