به گزارش 598 به نقل از بولتن نیوز، مؤمن نسب پس از ارائه مقدمهای کوتاه به سؤالات دانشجویان دانشگاه مازندران پاسخ داد:
**اینترنت ایران از سه Gateway عبور میکند!
وی در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان مبنی بر علت پایین بودن سرعت اینترنت در ایران گفت: کاربران ایرانی برای تمام کارهایشان جبراً از پهنای باند اینترنت بینالملل استفاده میکنندکه بسیار غیرمنطقی و نامعقول است. اکنون در اغلب کشور های جهان، از فناوری های پیشرفته برای تبادل اطلاعات استفاده میشود که این بستر در ایران به نام «شبکه ملی اطلاعات»نامگذاری شده است.
به گفته وی:اکنون اطلاعات درخواستی ما از طریق تامین کنندگان اینترنتبه Gatewayشرکت ارتباطات زیرساخت ارسال می شود، از Gateway به دلیل تحریم بودن کشورمان، به کشور همسایه و از کشور همسایه به آمریکا-مرکز اینترنت به اصطلاح بینالملل- میرود و سرانجام از آمریکا به سرور سایت رفته و اطلاعات دریافتی پس از طی نمودن تمام این مسیر، به ایران بازمیگردد؛ یعنی اطلاعات مردم ایران به جای یک Gateway، از سه Gatewayعبورمیکند.به خاطر همین ما ناچاریمبجز شرکت ارتباطاتزیرساخت، هزینه شرکت های مخابراتی چند کشور واسطه را نیز پرداخت کنیم و در آخر هم مبلغ هنگفتی را به حساب اقتصاد ورشکسته کشور دشمن، یعنی آمریکا واریز کنیم. در نتیجه پرداخت حداقل سه برابر هزینه معمول در ازای دریافت حداکثر یک سوم کیفیت برای اینترنت کنونی، طبیعی به نظر میرسد، ضمن اینکه بجز آمریکا، کشور های اطراف ما که به عنوان واسطهاندنیز می توانندیک بکاپ از اطلاعات کاربران ایرانی را نزد خود نگه دارند.
**«قطع ارتباط با جهان با آمدن شبکه ملی اطلاعات» یک دروغ بزرگ است
ایشان در پاسخ به سؤال دانشجوی دیگری که پرسیده بود «آیا با راهاندازی شبکه ملی اطلاعات دسترسی ما به اینترنت جهانی قطع میشود؟»گفت: این دروغ بزرگی است که به اعتقاد من دلالان اینترنت در ایران آن را منتشر کردند و در بوق و کرنا کردند که با روی کار آمدن شبکه ملی اطلاعات ارتباط ما با جهان قطع میشود،نه تنها اینطور نیست، بلکه با طی یک روند معقول و منطقی، سرعت سایت هایی که سرور آنها در داخل کشور است نسبت به سایت هایی که بیرون هستند چند برابر خواهد شد و از آنجا که در حال حاضر بعضی از سایت های داخلیاز پهنای باند بینالمللاستفاده میکنند، پس ازراهاندازی شبکه ملی اطلاعات، از پهنای باند بینالمللبینیازمیشوند و این باعث افزایش سرعت دسترسی به سایت های خارجی نیز میشود. البته باید دعا کرد مدیر جدید شبکه ملی اطلاعات (نصرالله جهانگرد)که بررسی نقطه نظرات قبلی ایشان این نگرانی را به وجود میآورد که اعتقاد قابلِ اتکایی به راهاندازی این شبکه ندارد، قانون را به درستی اجرا کند.
**سایت های آمریکاییِ گوگل و فیسبوک دچار «دولت زدگی افراطی»شدهاند
مؤمن نسب درباره معیارهای فیلترینگ به قانون جرائم رایانهای اشاره کرد و این نکته را افزود که: ما باید ابتدا قوانین کشور را مطالعه کرده و تلاش کنیم کارهایمان در چارچوب قانون باشد. به طور مثال همانگونه که مشاهده میکنیم سایت های آمریکایی اولین کاری که کردهاند، خودشان را با قوانین کشورشان تطبیق دادهاند.
وی با بیان اینکه «اسناد فوق سری اسنودن ثابت کرده است که دستگاههای امنیتی آمریکا به سرورهای سایت های مهمی چون گوگل و فیسبوک دسترسی مستقیم دارند» ادامه داد: شرکت های اینترنتی آمریکایی در بسیاری موارد پا را فراتر گذاشته و دسترسی های فراقانونی به دستگاههای قانونی کشورشان دادهاند که این پدیده جدید را میتوان«دولت زدگی افراطی»نامگذاری کرد.
مومن نسب ادامه داد: در ایران قانون جرائم رایانهای به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است و شورای نگهبان نیز آن راتأیید کرده و ماههای پایانی سال 1388 رسماً ابلاغ و اجرای آن آغاز شده است وبر اساس ماده 22 قانون جرائمرایانهای، کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با حضور نمایندگانی از سه قوه اصلی کشور، فهرستی را از بایدها و نبایدهای فعالیت در فضای مجازی از قوانین کشور احصاء و منتشر کرده که مطالعه این فهرست بسیار راه گشا است. این قانون و فهرست مصادیق را میتوانید درسایت این کارگروه به نشانیinternet.irمطالعه کنید و از طرفی دلیل فیلتر شدن سایت های مورد نظرتان را بپرسیدیا درخواست رفع فیلتر سایتی راارائه کنید.
**رژیم صهیونیستی غول فیلترینگ جهان است
وی در پایان ضمن نمایش نمودار زیر،شدت فیلترینگ در کشور های آمریکا، فرانسه و انگلیس را بسیار بالا دانستو ادامه داد: رژیم صهیونیستی بیش از 97% سایت های مهم جهان را در مرزهای خودفیلترکرده است. مطالعات نشان میدهد که استناد فیلترینگ این سایت ها اغلب به قانون برخورد شدید با تهدیدکنندگان امنیت و احساسات ملی، متهمانِ مخالفت با آرمان یهود و ترویج کنندگان اسرائیل ستیزی بوده که البته آنها بر اساس قوانین خود هرگونه فعالیت درآمدزا را بدون پرداخت مالیات ممنوع کردهاند و با هر وسیله تأثیرگذار خارجی بر افکار عمومی در کشورشان به شدت برخورد میکنند.