کد خبر: ۱۷۳۶۲۳
زمان انتشار: ۱۸:۲۳     ۲۱ مهر ۱۳۹۲
در پی تحولات اخیر در زمینه بحران سوریه و به ویژه از میان رفتن چشم‌انداز حمله نظامی به این کشور، اینک تغییر موازنه نیرو‌ها در عرصه میدانی سوریه به حقیقتی ‌انکار‌ناشدنی تبدیل شده است. با این حال، به نظر می‌رسد، ترکیه هنوز از سیاست‌های آرمانی خود درباره سوریه دست برنداشته و در این راستا، همچنان به اتهام‌زنی علیه ایران ادامه می‌دهد.
به گزارش 598 به نقل از تابناک، روزنامه «تودی زمان» ترکیه با انتشار مطلبی، مدعی ارتباط میان ایران و سازمان تروریستی القاعده شده است. این روزنامه ادعا می‌کند ‌به باور «کار‌شناسان»، میان ایران و گروهک ‌«دولت اسلامی عراق و شام» (وابسته به القاعده) ارتباط وجود دارد.

بنا بر ادعای «کار‌شناسان» مورد اشاره تودی زمان، ایران تلاش دارد با ‌ارتباط خود با این گروهک تروریستی، در مبارزات اپوزیسیون در سوریه شکاف انداخته و ترکیه را در عرصه بین‌المللی در موضع دشواری قرار دهد.

در این باره، «محموت آکپینار»، دانشیار دپارتمان علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه «تورگوت اوزال» در گفت‌وگو با تودی‌زمان‌ اظهار داشته، گروه‌های مسلح وابسته به القاعده، بیش از هر چیز در راستای منافع ایران و دولت بشار اسد عمل می‌کنند!

همچنین ‌«عارف کیسکین»، پژوهشگر مرکز مطالعات راهبردی خاورمیانه در ترکیه، پا را از این فرا‌تر گذاشته و می‌گوید: ایران «همیشه» زمینه لازم ‌برای فعالیت‌های القاعده را فراهم کرده است. به ادعای وی، ایران هر زمان که منافعش ایجاب کند، با این سازمان همکاری می‌کند.

از همه جالب‌تر، اظهارنظر «جرج صبرا»، رئیس ائتلاف مخالفین سوریه است که مدعی شده، ارتش اسلامی عراق و شام اصولاً به دست دولت اسد و ایران تشکیل شده تا به «انقلاب سوریه» صدمه بزند! صبرا و شماری دیگر از اعضای اپوزیسیون سوریه می‌گویند ایران می‌خواهد «انقلاب سوریه را بدزدد».

تودی زمان در ادامه مطلب خود، مجموعه ادعاهای دیگری را نیز در همین زمینه علیه ایران مطرح و تلاش کرده ‌با ارجاع مطلب به اظهارات به اصطلاح «کار‌شناسان» ترکیه‌ای، اتهامات خود را موجه نشان دهد.

اما این ادعا‌ها و اتهام‌زنی‌ها در حالی از سوی این روزنامه ترکیه‌ای و «کار‌شناس»‌هایش مطرح می‌شود که در تاریخ شکل‌گیری القاعده و به طور خاص از زمان حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به بعد، این سازمان تروریستی ‌به مثابه ‌یکی از مهم‌ترین تهدیدات علیه منافع و امنیت ملی ایران عمل کرده است.

شدت این تهدید برای جمهوری اسلامی ایران تا حدی بود که در زمان حمله ناتو به افغانستان در سال ۲۰۰۱، ایران حتی حاضر شد، برای براندازی طالبان با آمریکا و دیگر کشورهای غربی همکاری کند و در عراق نیز آمریکا با درک همین سود مشترک با ایران، بیش از هر چیز برای رفع خطر گروه‌های تروریستی از ایران تقاضای کمک کرد.

درباره گروه ترویستی ‌«دولت اسلامی عراق و شام» نیز باید اشاره کرد که این گروه طی فعالیت اندک چند ماهه خود، ‌یکی از مهم‌ترین گروه‌های افراطی وهابی شناخته شده که «شیعه‌کشی» را در صدر دستور کار خود قرار داده است؛ بنابراین، اصولاً هیچ عقل سلیمی وجود کوچک‌ترین ارتباط میان ایران با این گروهک را نمی‌پذیرد.

اما در طرف مقابل، بر هیچ کس پوشیده نیست که این خود دولت ترکیه است که در بیش از دو سال اخیر، به عنوان یکی از مهم‌ترین حامیان گروه‌های شورشی مخالف دولت سوریه، بیشترین سهم را در ناامنی بیشتر سوریه و تداوم بحران در این کشور داشته است. اخبار مربوط به آموزش نیروهای مسلح شورشی در خاک ترکیه و بازگشت آن‌ها به سوریه برای مبارزه علیه اسد، تاکنون بار‌ها از سوی رسانه‌های معتبر جهانی منتشر شده است.

به این ترتیب، به نظر می‌رسد آنچه بیش از هر چیز انگیزه انتشار این گونه گزارش‌ها را در مطبوعات ترکیه برانگیخته، احساس خطر این کشور از تغییر شرایط در سوریه به ضرر نیروهای شورشی است؛ احساس خطری که زمینه خیال‌پردازی دولت ترکیه و رسانه‌های وابسته به آن را تا اندازه‌ای فراهم کرده که نه توان شناخت دوست و دشمن را دارند و نه می‌توانند برای جلوگیری از تهدید منافع خود در سوریه کاری کنند.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها