کد خبر: ۱۷۳۳۶۲
زمان انتشار: ۱۹:۴۸     ۲۰ مهر ۱۳۹۲
معاون قهرمانی وزارت ورزش و جوانان گفت: وزارت ورزش و جوانان بنایی برای تغییر مدیران عامل دو باشگاه استقلال و پرسپولیس ندارد و رویانیان و فتح‌الله‌زاده به کارشان ادامه می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نصرالله سجادی در نشست خبری در پاسخ به این پرسش که آیا مدیرعاملان دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تغییر می‌کنند، اظهار کرد: خیر. هیچ دستی به ترکیب مدیریتی دو باشگاه نمی‌زنیم، مگر این‌که بر اساس آیین‌نامه‌ها ضرورت داشته باشد.

وی از همیت وزارت ورزش و جوانان برای واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تا پایان سال خبر داد و یادآور شد: تصمیم وزارتخانه این است که قطعا این دو تیم از مسیرهای قانونی واگذار شوند که احتمالا این روند طولانی است. ما فقط واگذار کننده نیستیم. سازمان خصوصی‌سازی و بخشی از دولت هم نقش دارند. از زمانی که صالحی امیری به وزارتخانه آمده زمان‌بندی کردیم که تا پایان سال واگذاری قطعا انجام شود. وزارت ورزش نباید تیم‌داری کند؛ چرا که در شأن آن نیست. تا کنون اگر هم این روال وجود داشته صحیح نبوده است.

بازگشت روسای برکنار شده منتفی است

سجادی در واکنش به اظهار نظر خبرنگاری که گفت ارسال نامه جدید IOC و صدور مجوز برگزاری انتخابات‌ها یعنی مقوله بازگرداندن روسای بازگردانده شده کاملا منتفی است، خاطرنشان کرد: ما اصلا بر اساس بررسی اسناد بین‌المللی کارهایمان را انجام می‌دهیم. ما موظفیم دستورالعمل‌های بین‌المللی را بپذیریم. گاهی می‌خواهیم سلایقمان را پیاده کنیم که درست نیست. آن‌چه را که اساسنامه می‌گوید باید اجرا کنیم. اساسنامه فدراسیون‌ها مربوط به IOC نیست بلکه مربوط به فدراسیون‌های بین‌المللی است. ما در ورزش یک دوره بحرانی داشتیم که آن هم مربوط به اساسنامه کمیته المپیک بود. آن‌چه مسلم است طبق منشور المپیک، حرف می‌زنیم. فدراسیون‌های بین‌المللی باید به منشور المپیک احترام بگذارند و آن را بپذیرند. بر اساس نامه‌ای که IOC اخیرا برای ما ارسال کرده است از رای‌اش در مورد بازگرداندن روسای برکنار شده عدول کرده و گفته‌اند که مجامع انتخاباتی فدراسیون‌ها برگزار شود.

سجادی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این‌که آیا روسای کنار گذاشته شده اجازه‌ی حضور در انتخابات پیش روی فدراسیون‌هایشان را دارند، تصریح کرد: IOC از تصمیمش عدول کرده و عملا بازگشت روسای برکنار شده منتفی است اما این روسا اجازه دارند برای شرکت در انتخابات ثبت نام کنند. افراد بازنشسته هم برای مدیریت در ورزش راهکار قانونی دارند. اگر بتوانند مصوبه بگیرند می‌توانند مدیریت کنند. ما انتخابات را بر اساس قانون انجام می‌دهیم. حال باید دید که دولت مصوبه می‌دهد یا نه.

متاسفانه بیش از 90 درصد نیازهای ورزش حرفه‌ای از طریق دولت تامین می‌شود

رییس مرکز توسعه ورزش‌های قهرمانی وزارت ورزش و جوانان درباره‌ی مشکلات مالی حاکم بر فدراسیون‌های ورزشی و تدبیر وزارتخانه برای حل آنها یادآور شد: آن‌چه که در کشورمان شکل گرفته این است که ورزش حرفه‌ای نیاز صد در صدی به منابع دارد. شاید این مقوله در مجموع به نفع ورزش نباشد. ورزش حرفه‌ای همه‌ی پولش را از دولت نمی‌گیرد. متاسفانه امروز بیش از 90 درصد نیازهای ورزش حرفه‌ای از طریق دولت تامین می‌شود. باید 80-70 درصد کار بر عهده‌ی بخش خصوصی باشد. سخت است اما باید این اتفاق بیفتد. در وهله‌ی نخست هم واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را داریم که در دست انجام است.

طبق قانون بودجه، دادن پول به استقلال و پرسپولیس خلاف است

وی در واکنش به خبرنگاری که پرسید آیا در این دولت به دو باشگاه استقلال و پرسپولیس پول داده‌اید، اضافه کرد: این باشگاه‌ها ردیف بودجه ندارند. طبق عرف، کمک‌هایی به آنها شده که خیلی کم است. از زمانی که من به وزارت ورزش و جوانان آمدم این اتفاق نیفتاده است. طبق قانون بودجه، دادن پول به این باشگاه‌ها خلاف است؛ چرا که آن‌قدر قابلیت دارند که با مدیریت خودشان تامین منابع کنند. در غیر این صورت واگذاری‌شان اصلا کار صحیحی نیست. برند دو باشگاه ارزش دارد. من اطلاع دارم که وزارتخانه کمکی به این باشگاه‌ها نکرده است.

رییس مرکز توسعه ورزش‌های قهرمانی وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این‌که در واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تا چه حد مستقل هستید، یادآور شد: معلوم نیست که این باشگاه‌ها حتما به بخش خصوصی واگذار شوند.

ما وارث نابسامانی در فدراسیون کشتی هستیم

سجادی در واکنش به اظهارنظر خبرنگاری که پرسید فدراسیون کشتی بدهی‌ها و تعهدات مالی زیادی دارد، سایر فدراسیون‌ها هم با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می‌کنند، برنامه وزارت برای حل این مشکلات و سامان دادن به حاشیه‌هایی که در کشتی شاهدش هستیم چیست؟ یادآور شد: اساس این‌که انتخابات فدراسیون کشتی را خیلی زود برگزار می‌کنیم همین موضوع است. باید مسوول فدراسیون کشتی مشخص شود. یک مقدار نابسامانی در این فدراسیون وجود دارد که ما وارث آن هستیم. فکر می‌کنم در بحران هستیم. متاسفانه فدراسیون‌ها تعهدات مالی به جا گذاشته‌اند. حدود دو هفته قبل مبلغ زیادی را به فدراسیون‌ها تزریق کردیم. بودجه مصوب امسال برای فدراسیون‌ها 97 میلیارد تومان است. تا 15 شهریور تنها 6 میلیارد از این مبلغ پرداخت شده بود. اخیرا صالحی امیری 30 میلیارد تومان پول برای ورزش گرفت تا برای فدراسیون‌هایی که مسابقات مهم و اردو دارند توزیع شود.

پنج ماه هیچ پولی در ورزش تزریق نشد

وی ادامه داد:‌ پنج ماه هیچ پولی در ورزش تزریق نشده بود. فرض کنید با شرایط مالی که در کشور هست 60 میلیارد تومان دیگر اعتبار داریم که نمی‌دانیم چقدر از آن تخصیص پیدا می‌کند. ما ناگزیر هستیم در این مسیر حرکت کنیم. صالحی امیری تاکید کردند که همه‌ی هزینه‌ها برای برگزاری مسابقات جهانی و آسیایی و تدارک تیم‌ها تامین شود. ما با این دید جلو می‌رویم. متاسفانه تعهداتی که در فدراسیون‌ها به جای گذاشتند خیلی زیاد است و به گردن کسانی می‌افتد که باید مدیریت جدید را بر عهده بگیرند. ما با یک بدهی روبه‌رو هستیم که کاری نمی‌توانیم در قبالش انجام دهیم. باید آن را مدیریت کنیم و به فدراسیون‌ها کمک کنیم که برنامه‌های رسمی‌شان را انجام دهند. با تجربه ای که دارم زمان برای بازی‌های آسیایی اینچئون اندک است.

او در پاسخ به خبرنگاری که گفت برای ورزش استان‌ها و شهرستان‌ها چه برنامه‌ای دارید، یادآور شد: بخشی از بودجه‌ای که اعلام کردند برای هیات‌ها در نظر گرفته شده است. اگرچه این مبلغ کم بوده ولی یک دوم از آن‌چه که پیش‌بینی شده در اختیار هیات‌ها قرار گرفته است که به نظرم توزیع خوبی نبوده است. در جلسه‌ای که با نوبخت داشتیم بحث این بود که بودجه‌ی ورزش خیلی کم است اما توقع‌ها از آن زیاد است. منابع انسانی، کاربردی، تجهیزات همگی مهم هستند. چون نگاه برنامه‌ای داریم باید به این مقوله‌ها توجه کنیم. فقط پول مشکل را حل نمی‌کند.

قهرمانان طرد شده باید در چارچوب قانون به تیم‌های ملی برگردند

سجادی در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر این‌که چه برنامه‌ای برای بازگرداندن المپیکی‌های مدال‌آور که از ورزش طرد شدند دارید، تصریح کرد: ما به این جریان آشنا هستیم و این مساله یکی از اولویت‌های کاری ماست. در حال رسیدگی هستیم و نتایجش را به زودی می‌بینید. مدال‌آوران وزنه‌برداری، کشتی و سایر المپیکی‌ها برای ما عزیز هستند و سرمایه‌های ملی به حساب می‌آیند. باید از آنها حمایت کنیم تا به تیم‌های ملی برگردند اما این بازگشت باید در چارچوب قانون باشد. اگر ورزشکاری بخواهد خارج از چارچوب اصولی عمل کند کار صحیحی نیست.

سجادی با بیان این‌که ما از طرف بخشی از فدراسیون‌های بین‌المللی تهدید به تعلیق شدیم، اضافه کرد: ملاک ما برای برگزاری انتخابات فدراسیون‌های ورزشی اساسنامه‌های قبلی است. اعتبار ثبت نام از کاندیداهای فدراسیون‌ها شش ماه است. ما بهترین شیوه را انتخاب کردیم. ما به کسی نگفتیم که برای شرکت در انتخابات فدراسیون‌ها ثبت نام کند یا نکند. ما به ثبت نام‌های کاندیداهای احراز پست ریاست فدراسیون‌های شنا، کشتی، موتورسواری و سوارکاری احترام گذاشتیم و گفتیم مجامعشان را برگزار کنند. فعالیت فدراسیونهایی هم که طول مدت سرپرستی آنها بین 6 ماه تا 2 سال است، غیرقانونی بوده و ما اعلام کردیم که 25 مهر در روزنامه‌های رسمی مهلت نام‌نویسی از کاندیداها آگهی شود.

وی ادامه داد: از شنبه 27 مهر هم ثبت نام فدراسیون‌های کوهنوردی، سه‌گانه، قایقرانی، بدنسازی، هنرهای رزمی، نابینایان و پهلوانی و زورخانه‌ای آغاز می‌شود. برخی فدراسیون‌ها هم همین امسال دوره‌ی مدیریت چهار ساله‌شان به پایان می‌رسد که فدراسیون اسکی، تیراندازی، تکواندو، هاکی، کبدی، بوکس و جانبازان را شامل می‌شود. همزمان با موقعی که دوره‌ی چهار ساله به اتمام می‌رسد انتخابات فدراسیون‌های مربوطه را برگزار می‌کنیم. از یک ماه و نیم قبل برای ثبت نام آگهی می‌دهیم و با این شیوه 21 فدراسیون داریم که طبق اساسنامه‌هایشان حتما انتخاباتشان برگزار می‌شود.

صحیح نیست وزارتخانه در کوچک‌ترین امور فدراسیون فوتبال دخالت کند

وی درباره‌ی راه‌اندازی کمیته اخلاق در فدراسیون فوتبال تاکید کرد: اساسنامه فدراسیون، آنها را آزاد گذاشته که این کمیته را راه بیندازد. این کمیته باید بنا به مقتضیات و نیازهایش راه بیفتد. اگر وظیفه‌ی فدراسیون باشد کمیته اخلاق باید تشکیل شود. من نمی‌خواهم وارد بحث فدراسیون شوم. مشکلات زیادی وجود دارد که حاصل کار یکی دو ساله نیست. جریانی است که به وجود آمده و متاسفانه ریشه دوانده است. قطعا باید فرصتی باشد تا به این سمت حرکت کنیم و بتوانیم کمک کنیم تا این مسائل کنار برود. من ادعا ندارم که یک شبه مشکل حل می‌شود. فدراسیون به عنوان مسوول موظف است. ما هم وظیفه‌ی نظارتی داریم. صحیح نیست که وزارتخانه در کوچک‌ترین امور فدراسیون دخالت کند؛ چون در این صورت نهاد عمومی غیردولتی نیست. از موضع قانون، فدراسیون اجازه دارد این کمیته را راه بیندازد اما قطعا ما نظارت پررنگ‌تری خواهیم داشت.

رییس مرکز توسعه ورزش‌های قهرمانی وزارت ورزش و جوانان در واکنش به خبرنگاری که پرسید آیا برنامه‌ای برای جلوگیری از پناهنده شدن یا حضور ملی‌پوشان ایرانی در تیم‌های ملی کشورهای دیگر دارید، گفت: این مساله یکی از مواردی است که دفتر نظارت و ارزشیابی وزارتخانه به دنبال آن است. این موضوع باید در شورای عالی ورزش که 10 سال است تشکیل نشده بررسی شود. به ما قول دادند که این شورا تا پایان امسال تشکیل شود. سال 1378 اساسنامه تصویب شده، چهار پنج مورد آیین‌نامه هم داریم که باید در آن تجدیدنظر شود. سعی داریم در فاصله‌ی زمانی کم همه چیز را آماده کنیم تا سر موعد مقرر در مراجع مربوطه به تصویب نهای برسد. یکی از موارد هم حمایت از قهرمانان است. آنها خیلی پناهنده نمی‌شوند. استثناها در ورزش زیاد نیستند.

او در پاسخ به این پرسش که اساسنامه فدراسیون‌ها چه زمانی به تصویب می‌رسد، تصریح کرد: موضوع اساسنامه طی سال‌های گذشته در برخی از فدراسیون‌ها با چالش‌های جدی روبه‌رو بوده که در عرصه بین‌المللی هم کشیده شده است. ما قطعا اساسنامه‌ها را با همفکری فدراسیون‌ها بازنگری می‌کنیم. طبیعی است که آنچه که نوشته می‌شود، براساس منشور المپیک است. ممکن است بارها مواردی به آن اضافه و کم شود. قطعا اساسنامه‌ها با توجه به مسائلی که در کشور از نظر قانونی وجود دارد، بازنگری می‌شوند. ما توجه داریم که اساسنامه‌ها منطبق بر اساسنامه‌های جهانی باشند. برخی مجامع مانند فیفا اعتقاد دارد که مفاد آنها باید رعایت شود که این اتفاق در اساسنامه فدراسیون فوتبال افتاده است. برخی از مجامع هم حساسیتی نشان نمی‌دهند.

سجادی درباره‌ی وضعیت ورزش در فاصله‌ی 11 ماه تا بازی‌های آسیایی اینچئون گفت: اقداماتی برای تدارک و آمادگی تیم‌ها صرفا برای بازی‌های آسیایی اینچئون صورت گرفته که کافی نیست. ما نیاز به بازنگری مجدد داریم. طی 11 روزی که کارم را در وزارت ورزش شروع کردیم به عنوان یک محور اصلی این بازی‌ها را دنبال کردم. نزدیک به 11 ماه فرصت داریم و می‌دانیم به مسابقاتی می‌رویم که میزبان مدعی اصلی است و در بیشتر رشته‌هایی که ما شانس داریم آنها هم شانس دارند. در جلسه با روسای فدراسیون‌ها اعلام کردم که از این هفته جلسات کاری عملیاتی با تک تک فدراسیون‌ها خواهیم داشت. با همکاری کمیته المپیک و فدراسیون‌ها ان‌شاءالله تیم‌های اعزامی را آماده می‌کنیم. برای المپیک هم بعد از اتمام بازی‌های آسیایی کارمان را شروع می‌کنیم. اکنون فرصت را از دست داده‌ایم اما به این معنا نیست که نمی‌توان کار کرد. قطعا میدان المپیک بسیار سخت‌تر از آسیایی است. به موازات این مسابقات کارها را جلو می‌بریم. از طرفی بازی‌های المپیک نوجوانان را هم پیش رو داریم. باید در سازماندهی تیم‌های اعزامی تجدیدنظر کنیم. بازی‌های المپیک و آسیایی با هم فرق دارند. در وهله‌ی اول باید به فکر کسب سهمیه باشیم؛ چرا که کسب سهمیه خودش نوعی موفقیت برای ورزش به حساب می‌آید. پس از آن هم باید خوب ظاهر شویم.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها