به گزارش 598 به نقل از جام ورزشی؛ شبکه بی بی سی در تحلیلی به جنجال های اخیر فوتبال ایران پرداخت. در گزارشی که این شبکه تهیه کرده آمده است:
محرومیت محسن قهرمانی داور بازی سپاهان و پرسپولیس، محمدرضا مولایی بدنساز تیم پرسپولیس و علی حاتم از مسئولان این تیم توسط ستاد تخلفات حرفه ای فدراسیون فوتبال واکنشهای مختلفی را در پی داشته است.
ستاد تخلفات حرفه ای فدراسیون فوتبال، حکم اولیه پرونده ای که فوتبال ایران را در دو هفته گذشته تحت تاثیر خود قرار داده اعلام کرد.
بر اساس این حکم محسن قهرمانی داور مسابقه پرسپولیس و سپاهان به همراه رضا کرمانشاهی و علیرضا ایلدروم کمک داوران آن، تا اطلاع ثانوی از "کلیه فعالیتهای مرتبط با فوتبال" محروم شدند.
علیرضا علیپور دبیر این ستاد، همچنین محمدرضا مولایی بدنساز تیم پرسپولیس و علی حاتم از مسئولان این باشگاه را، که به عنوان مطلع برای ارائه توضیحات به کمیته اخلاق سازمان لیگ برتر رفته بودند، تا اطلاع ثانوی محروم از فعالیتهای فوتبالی محروم کرد.
با وجود صدور حکم برای این بازی، برخی ناظران این گونه رسیدگی به جرائم مرتبط با فساد در فوتبال را ناکافی و مقطعی دانسته اند.
* واکنشها به صدور حکم
پس از اعلام ستاد تخلفات حرفه ای فدراسیون فوتبال، واکنشها به آن آغاز شد. محسن قهرمانی داوری که از کلیه فعالیت های مرتبط با فوتبال محروم شده، حاضر به گفتگو با رسانهها نشده است. او گفته است: «سکوتم دلیل بر گناهکار بودنم نیست.»
به نوشته رسانه ها، محمدرضا مولایی که به گفته خودش سابقه دوستی با محسن قهرمانی داور بازی پرسپولیس و سپاهان را داشته، سال گذشته و زمانی که او در باشگاه راه آهن به عنوان بدنساز مشغول به کار بوده، با او تماس گرفته است.
آقای مولایی در برنامه ۹۰ تلویزیون ایران در این باره اظهار داشت: «او گفت از راه آهن طلب دارد. می گفت سال قبل از آن یک بازی را برای این تیم در آورده بود. بخشی از پولش را قبل از بازی داده بودند اما بخشی دیگر از این پول مانده بود و به او ندادند. این اتفاق در زمان سرپرست سابق تیم رخ داده بود.»
مربی بدنساز پرسپولیس مدعی شد این موارد را با رئیس ستاد رسیدگی با تخلفات حرفهای در میان گذاشته ولی در نهایت او محروم شده است.
علیرضا علیپور درباره محرومیت محمدرضا مولایی مربی بدنساز پرسپولیس گفت: «ما از اینکه آقایان افشای تخلف کردند تشکر داشتیم، حکمی که صادر شد به این دلیل است. اما یک بخشی از حقایق را نگفتند.»
وی افزود: «مثلا درباره همین طلب آقای قهرمانی اگرچه شخص داور همه چیز را انکار می کند اما ما از طریق یک نفر سوم توانستیم به اسنادی برسیم که نشان می دهد همان روز پولی هم با آگاهی آقای مولایی و حاتم رد و بدل شده است. ما شماره کارت ها را داریم و هم می دانیم رسید این دو میلیون تومان واریزی به دست آقایان رسیده است. یک نفر سومی در این پرونده هست که بهزودی نام او هم مطرح می شود.»
آقای علیپور درباره "نفر سوم" در این پرونده گفت: «شاه کلید این ارتباط فعلا در دستان ماست. ما ضلع سوم این ارتباط را در اختیار داریم و به وقتش معرفی می کنیم اما فعلا به دلیل مسائل امنیتی و برای اینکه تسلط پرونده را از دست ندهیم، نمی توانیم او را معرفی کنیم.»
فدراسیون فوتبال ایران پس از اظهارنظر افراد مختلف در مورد ابعاد پرونده فساد در فوتبال ایران، با صدور بیانیهای از همه "اهالی خانواده فوتبال" در خواست کرده که موارد مرتبط را به صورت مکتوب و از طرق ستاد مبارزه با تخلفات حرفه ای فوتبال دنبال کنند.
در اطلاعیه، درباره صدور حکم صادر شده توسط این ستاد آمده است: «تعلیق شدن برخی از مخاطبان در پرونده اخیر، دلیل بر محکومیت و محرومیت آنان تلقی نمی شود و بدیهی است پس از تکمیل پرونده به منظور صدور رای نهایی به ارکان قضایی فدراسیون منعکس خواهد شد.»
* جرقه در انبار باروت
هنوز ۳ دقیقه بیشتر از زمان بازی سپاهان و پرسپولیس نگذشته بود که محسن قهرمانی، میثم حسینی مدافع پرسپولیس را اخراج کرد.
اخراجی مدافع پرسپولیس و شکست دو بر صفر این تیم در فولاد شهر اصفهان، منجر به واکنش های فراوانی شد.
محسن قهرمانی داور بازی پس از این مسابقه از سوی علی دایی سرمربی و محمد رویانیان مدیرعامل پرسپولیس به فساد متهم شد.
علی دایی، پس از بازی تیم خود با سپاهان در کنفرانسی خبری گفت: «وقتی داور ما را از دقیقه دو بازی ۱۰ نفره می کند معلوم است چه خبر است. خب فدراسیون از اول می گفت ما ۱۰ نفره به بازی می آمدیم. من از دیشب می دانستم که محسن قهرمانی آن وری غش کرده است.»
پس از این مصاحبهها، ستاد تخلفات حرفه ای فدراسیون فوتبال با دعوت از افرادی که ادعاهایی درباره داور این بازی دارند تشکیل جلسه داد.