کد خبر: ۱۷۲۲۳۰
زمان انتشار: ۱۸:۵۳     ۱۶ مهر ۱۳۹۲
پیشکسوت فوتبال ایران با اشاره به اتفاقات اخیر به شدت از رواج "بی‌اخلاقی و فساد" در فوتبال ایران انتقاد کرد و گفت: تهمت‌ و تهدید جای مودت و محبت را در فوتبال گرفته و شدت فساد از ضریب خوبی‌های آن بیشتر است.

همایون شاهرخی سال‌ها در فوتبال ایران به عنوان بازیکن و مربی با اخلاق شناخته می‌شد، او که چند سال است به دلایل مختلف ، دیگر در عرصه فوتبال ایران حضور ندارد، در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به شدت از رواج فساد در فوتبال ایران انتقاد کرد. یکی از دلایل عمده خروج شاهرخی از فوتبال ایران این بود که روحیه او با بی اخلاقی‌های موجود در فوتبال ایران سازگار نبود.

شاهرخی در پایان حرف‌هایش آرزو کرد که پایان شب سیاه فوتبال ایران، سپید باشد.

* در ایران فقط تظاهر به بازی جوانمردانه می‌کنند

شاهرخی درباره وضعیت اجرای "بازی جوانمردانه" در ایران، اظهار کرد: یکی از مصادیق این کار وقتی است که بازیکن یک تیم زمین خورده و سایرین توپ را به بیرون می‌زنند تا پزشکان به او رسیدگی کنند، اما در ایران متاسفانه به این مساله تظاهر می‌کنند و در اصل تظاهر به بازی جوانمردانه بیشتر از خود آن است.

وی ادامه داد: بازیکنی که تیمش از نظر تعداد گل از حریف پیش است، ناخودآگاه در گوشه‌ای از زمین، می افتد و توقع دارد که توپ را به بیرون بزنند. بازی جوانمردانه خوب است، اما به شرطی که همه تیم‌ها، مربیان ، بازیکنان و داوران به آن اعتقاد داشته باشند.

* صداقت و سلامت در فوتبال ایران گم شده‌اند

سرمربی سال‌های نه چندان دور تیم فوتبال پاس تهران همچنین، گفت: صداقت و سلامت در فوتبال ایران گم شده است. بازی جوانمردانه یکی از اجزای گم شده فوتبال است.

* در فوتبال ایران قانون فقط برای ضعیفان اجرا می‌شود

شاهرخی در ادامه با انتقاد از نحوه اجرای قوانین انضباطی در فوتبال ایران، اظهار کرد: در این جا قانون فقط برای ضعیفان اجرا می‌شود. اگر روال کار همین گونه باشد،‌هیچ وقت عدالت اجرا نمی‌شود. این مساله هم به کمیته‌ انضباطی باز می‌گردد. وقتی یک فرد ضعیف تخلفی می‌کند دو سال محروم می‌شود، ولی فرد قدرتمندی که باید 20 سال محروم شود، با هر جلسه محرومیت تمامش می‌کنند وآن را هم آنقدر با اما و اگر و حواشی رسانه‌ای توام می‌کنند که می‌بخشند!

وی ادامه داد: اعتقاد شخصی من است که تا وقتی در فوتبال ما قانون نباشد، اوضاع روز به روز بدتر می‌شود. مصاحبه‌ای از رییس فدراسیون دیدم که در پاسخ به سوالی گفت شاید امروز معلوم شود یا هفته‌ دیگر یا ماه دیگر یا سال دیگر! بعد هم پوزخند زد. این کار ممکن است برخی را به خنده بیندازد، ولی در اصل با این کار مردم را "نادان" فرض می‌کنند.

شاهرخی همچنین گفت: هرگز در زندگی‌ام غیبت کسی را نکرده‌ام، اما حالا به حال ورزش ایران گریه می‌کنم که می‌بینم آن اتفاقات در کشتی، دوومیدانی ، هندبال و سایر رشته‌ها رخ می‌دهد. این مسائل نشان می‌دهد که از بازی جوانمردانه دم زدن در ورزش ایران فقط تظاهر است.

* رفتارها بر اساس سیاست بازی است نه سیاست واقعی

سرمربی اسبق تیم ملی فوتبال ایران همچنین به انتقاد از برخی رفتارها و صحبت‌های مطرح شده علیه اهالی فوتبال پرداخت و گفت: در 40 سالی که در فوتبال بوده ام از کسی اسم نبرده‌ام، اما مساله این است که هر انسانی ممکن است اشتباه کند. اگر کسی در جامعه مرتکب خلاف شود، کارش از کلانتری شروع و به دادگاه ختم می‌شود. این روند در فوتبال بر عهده کمیته‌ انضباطی است. این کمیته‌ است که بر اساس سند و مدرک درباره بازیکن ، مربی، مدیر یا داور قضاوت می‌کند. متاسفانه رفتارها در فوتبال ایران بر اساس "سیاست بازی" است نه سیاست واقعی و تا وقتی این گونه است، هیچ چیزی بهتر نمی‌شود. صداقت و سلامت در ورزش ما یا کم است یا راحت‌تر بگویم اصلا نیست.

وی ادامه داد: قضاوت در هر زمینه‌ای شکل می‌گیرد. ممکن است یک داور،‌ بازیکن، مربی یا مدیر تخلف داشته باشند که مراجع ذی صلاح درباره آنها قضاوت می‌کنند. اگر داور اشتباه کند، کمیته‌ داوران او را محروم می‌کند و اگر سایرین مرتکب خلاف شوند با کمیته‌ انضباطی طرف هستند.

* تهمت و تهدید جای مودت و محبت را گرفته‌اند

شاهرخی در ادامه به دعواهای رسانه‌ای مربیان و مدیران فوتبال ایران اشاره کرد و گفت: محبت و مودت در ورزش ایران کم شده و تهمت و تهدید بیشتر شده است. باید افراد در ورزش با محبت به یکدیگر نزدیک شوند، چون از قدیم گفته‌اند که "از محبت خارها گل می‌شود."

* اگر بگویم در فوتبال ایران فساد نداریم، بی‌مورد گفته‌ام!

وی همچنین درباره وجود یا نبود فساد در فوتبال ایران، گفت: فساد از زمان خلقت آدم تاکنون در همه جا بود، ولی شدت و ضعف داشته است. اگر بگویم در ورزش ایران فساد نیست، بی‌مورد گفته‌ام و اگر بگویم که خودم هیچ فسادی ندیده‌ام هم بی‌مورد گفته‌ام! البته فوتبال ما خوبی‌هایی هم دارد، اما فعلا در فوتبال ایران ضریب فساد بیشتر از خوبی‌ها است.

* مفسدان فضا را باز می‌بینند

وی ادامه داد: این مساله به مدیریت‌ها باز می‌گردد. نمی گویم که در دوره‌های گذشته فسادی وجود نداشته ، اما به این شدت نبوده است. اکنون مفسدان فضا را بازتر می‌بینند و رشدشان بیشتر می‌شود، چون می دانند که در صورت گرفتار شدن ، جریمه چندانی نمی‌شوند.

شاهرخی ادامه داد: اگر خلافکاران بدانند که در صورت انجام تخلف، مادام العمر محروم می‌شوند و کارشان به دادگاه‌های عمومی کشیده می‌شود و ممکن است زندان در انتظارشان باشد، خلاف نمی‌کنند. چه اشکالی دارد کسی را که پول بیت المال را خرج کرده و اسم بزرگی هم دارد به دادگاه بکشانند؟ خیلی اسم‌های بزرگ بوده‌اند که در حقیقت حیوانی بیش نبوده‌اند که نقاب انسان داشته‌اند.

* همه می‌دانیم که فساد و تبانی وجود دارد

شاهرخی در ادامه با لحنی بسیار جدی، گفت: باید خشت اول را درست بگذاریم. قانون باید از رییس فدراسیون تا دروازه‌بان را شامل شود. خودمان خوب می‌دانیم که تبانی و دسته بازی وجود دارد. می‌دانیم که دم بازیکن را قبل بازی می‌بینند و سال بعد به تیم خود می‌برند. می‌دانیم که ممکن است برخی داورها تخلف کنند، اما همه داوران بد نیستند. همه مربیان و بازیکنان هم همین طور. می‌دانیم که یک مربی برای آن که سال بعد به تیم خاصی برود، چهار بازیکن اصلی‌اش را برابر آن تیم بازی نداده است. اگر فضا برای تخلف خوب نباشد، هیچ کس این کارها را نمی‌کند، مگر این که دیوانه باشد.

* مدیران متخلف از بی‌قدرتی کمیته‌ انضباطی استفاده می‌کنند

شاهرخی در ادامه با بیان این که مخالف ورود دستگاه‌های نظارتی خارج از فوتبال به آن است، گفت: گره‌ای را که با دست باز می‌شود، نباید با دندان باز کنیم. دستگاه‌های نظارتی مثل قوه قضاییه بزرگ‌تر از آن هستند که وارد فوتبال شوند ، اما در شرایطی خاص ناچاریم به ورود آنها تن دهیم. مثلا وقتی مدیری چک بی محل می‌کشد، کمیته‌ انضباطی در نهایت پول را از حق تلویزیون باشگاه کم می‌کند و مدیر عادت می‌کند. وقتی مدیری از بی قدرتی کمیته‌ انضباطی استفاده کند و چک و سفته بکشد و کلاهبرداری کند، باید نهادهای نظارتی خارج از فوتبال دخالت کنند.

* تهدید و تهمت جوانان را از ورزش دور می‌کند

وی در پایان، گفت: وقتی تیم ملی والیبال یا هر رشته دیگری موفق می‌شود ، دیدن این موفقیت انسجام، روحیه و پشتکار باعث خوشحالی مردم می‌شود و باعث می‌شود جوانان به ورزش گرایش پیدا کنند، اما همین جوانان وقتی می‌بینند که در ورزش تهمت و تهدید وجود دارد، از ورزش دور می‌شوند. وزیر ورزش و جوانان باید افراد متخصص را در راس فدراسیون‌ها به کار گیرد و آنها هم به نوبه خود افراد متخصص و متعهدی را به کار بگیرند. ان‌شاءالله که پایان شب سیاه فوتبال ایران، سپید باشد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها