کد خبر: ۱۷۱۱۶۹
زمان انتشار: ۰۸:۰۴     ۱۳ مهر ۱۳۹۲
در حالی که یک مشاور دکتر روحانی فعالیت وی در شبکه توییتر را تکذیب می‌کند، سایت نزدیک به مرکز تحقیقات استراتژیک مدعی اکانت روحانی در این شبکه شد.
آفتاب که از سوی حزب‌ اعتدال و توسعه (با دبیرکلی محمدباقر نوبخت) اداره می‌شود در خبری نوشت: «دیپلماسی شبکه‌ای بار دیگر بازتاب گسترده‌ای در بین رسانه‌های آن‌لاین داشته است. دیروز [پریروز] جک دورسی بنیانگذار توییتر اکانت حسن روحانی را منتشر کرد و نوشت: عصر بخیر آقای رئیس‌جمهور، آیا شهروندان ایرانی قادر به خواندن توییت‌های شما هستند؟ به نظر می‌رسد اشاره دورسی به فیلترینگ توییتر در ایران بوده است که البته جواب خوبی هم دریافت کرد.»
آفتاب می‌افزاید: اکانت حسن روحانی پنج ساعت بعد در پاسخ به این سوال گفت «عصر به خیر جک. همان‌طور که در گفت‌وگو با کریستین امان‌پور گفتم، همه تلاشم این است که مردم ایران بتوانند از همه اطلاعات موجود در سطح جهانی استفاده کنند، چون این حق آنهاست.» اگرچه هنوز اکانت حسن روحانی تایید رسمی نشده اما هنگامی که پاسخ با 5 ساعت تاخیر بوده نشان می‌دهد که بدون هماهنگی نبوده است. شاید این دیپلماسی شبکه‌ای راه را برای سهولت دسترسی به شبکه‌های اجتماعی- آن هم بدون محتوای مجرمانه- باز کند.
این خبر از سوی خبرگزاری‌ها و سایت‌های حامی دولت نظیر ایسنا، فرارو، عصر ایران و ... عینا منتشر شده است.
تلقی اینکه شبکه‌هایی نظیر فیس‌بوک و توییتر صرفا یک رسانه و شبکه اجتماعی هستند در حالی است که رژیم آمریکا در سال 1388 از این شبکه‌ها برای «سازماندهی» آشوب‌های خیابانی و مدیریت از راه دور آنها استفاده می‌کرد.
هیلاری کلینتون همان سال در مصاحبه با بی‌بی‌سی اظهار داشت: دولت آمریکا از بیرون هر حمایتی از دستش برمی‌آمد از معترضان در ایران کرد از جمله از توییتر خواست که انجام تعمیرات خود را مدتی به تعویق بیندازد اما در عین حال مراقب بود زیاده‌روی نکند(!)
او آگوست همان سال در مصاحبه با سی‌ان‌ان خاطر نشان کرده بود: ما در وزارت خارجه پشت صحنه از مخالفان و معترضان در ایران حمایت زیادی انجام دادیم. این یک وضعیت دشوار بود چون ما نگران بودیم که مقامات ایران از این ماجرا برای متحد کردن کشور علیه معترضان استفاده کنند. با این همه اقدامات زیادی برای تقویت مخالفان انجام شد و از جمله از توییتر خواستیم قطع خدمات برنامه‌ریزی شده خود را به تأخیر بیندازد.
وی همچنین طی سخنانی در ساختمان رونالد ریگان در وزارت خارجه آمریکا اظهار داشت: امروز ما از ابزارهای جدید استفاده می‌کنیم. برخی شاید ایام بعد از انتخابات ایران را به‌یاد داشته باشند که از طریق Twitter افراد می‌فهمیدند که باید کجا بروند و چه اتفاقی قرار است رخ بدهد.
کلینتون در ادامه گفت: برخی از همکاران ما در وزارت خارجه وقتی بنا به دلایل فنی قصد تعطیلی Twitter را داشتند اما آنها در تهران خواستار Twitter بودند و می‌گفتند شما نمی‌توانید این شبکه اینترنتی را تعطیل کنید چرا که تظاهرات‌کنندگان در تهران به آن وابسته هستند.
نکته قابل تأمل دیگر دیدار دیک کستالو مدیر سرویس میکروبلاگ توییتر با هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا در تاریخ 9 اردیبهشت 1391 بود. به گزارش خبرگزاری فرانسه «این دیدار به موضوع جایگاه رو به رشد فناوری‌های اینترنتی در مسائل جهان اختصاص داشته است، اما جزئیات بیش‌تری از موضوعات مورد بحث مدیر توییتر با وزیر امور خارجه آمریکا منتشر نشده است».
«دیک کستالو» این خبر را در حساب کاربری خود در توییتر این‌طور منتشر کرده بود؛ «لذت دیدار امروز با کلینتون و تیم توییتر وزارت امور خارجه». او اما جزئیات بیشتری منتشر نکرد.
مدیرعامل سرویس میکروبلاگ «توییتر» در خرداد 90 طی حکمی از سوی باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا به عنوان عضو کمیته مشاوران مخابراتی امنیت ملی (NSTAC) منصوب شده بود.
کلینتون همچنین می‌گوید: برخی از همکاران ما در وزارت خارجه وقتی بنا به دلایل فنی قصد تعطیلی توییتر را داشتند، در تهران خواستار این ابزار بودند و می‌گفتند که شما نمی‌توانید این شبکه اینترنتی را تعطیل کنید؛ چرا که تظاهرات‌کنندگان در تهران به آن وابسته هستند.
در هر صورت و فارغ از تأیید و تکذیب استفاده برخی دولتمردان از شبکه‌هایی مانند توییتر و فیس‌بوک، آنچه موضوعیت دارد توجه به این واقعیت است که به استناد صدها گزارش منتشره در رسانه‌های اروپایی و آمریکایی و به ویژه افشاگری‌های برخی جداشدگان در سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا، سازمان جاسوسی ایالات متحده، انگلیس و اسرائیل از شبکه‌های شبه جاسوسی برای انواع فعالیت‌های خرابکارانه، جاسوسی، سازماندهی عوامل میدانی و... استفاده می‌کنند، بنابراین باید در کنار کمک به دسترسی بهتر شهروندان از رسانه‌های جمعی مراقب این دام گستری‌های ضدامنیتی بود.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها