کد خبر: ۱۷۰۲۳۳
زمان انتشار: ۱۳:۵۹     ۰۹ مهر ۱۳۹۲
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان ادامه داد: امروز آمریکا در مقابل یک آزمون بزرگی قرار دارد که چه میزان توان ایستادگی و مقاومت در مقابل جنگ‌طلبان دارد هرچه این توان بیشتر باشد امکان تعامل با آمریکا و حرکت به سمت رویکردهای سازنده قابل بررسی خواهد بود.
به گزارش 598 به نقل از ایسنا، مرضیه افخم در پاسخ به سوالی درباره انتشار اخباری مبنی بر اظهارات وزیر خارجه بحرین در مورد ترور سید حسن نصرالله گفت: ما نیز این‌گونه اخبار را دیدیم. اگر این خبرها درست باشد و این اظهارنظری که از سوی وزیر خارجه بحرین بیان شده است صحت داشته باشد، در درجه اول جای تعجب است. این کلمات نشان دهنده نوعی همسویی گفتمانی با رژیم صهیونیستی است.

افخم ادامه داد: طرح این اظهارات از سوی یک مقام رسمی یک کشور مسلمان درباره یک مقام و شخصیت لبنانی که کاملا شناخته شده و مورد حمایت ملت‌های منطقه است، نوعی ترویج تروریسم دولتی است.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان اضافه کرد: امیدواریم که این اظهارات درست و دقیق منتشر نشده باشد و مقامات بحرینی نسبت به آن واکنش نشان دهند.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارنظر مقامات کانادایی در مورد بهبود روابط ایران و کانادا، گفت: سابقه اتفاقات رخ داده میان ایران و کانادا در طول دو سال گذشته کاملا آشکار است. آنها در طی یک اقدام عجولانه و یک جانبه روابط خود را با ایران قطع کردند. متاسفانه بعد از رژیم صهیونیستی تنها مسوولان کانادایی هستند که چنین اظهارات تلخی را درباره ملت بزرگ ایران و دولتی که برخاسته از آرای باشکوه مردم است بیان می‌کنند.

افخم در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا پس از دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه همچنان گزینه نظامی درباره ایران باقی است، گفت: ما همچنان انتظار داریم که مقامات آمریکایی بر اساس سیاست واقع‌بینانه با جمهوری اسلامی ایران رفتار کرده و با ملت ایران با تکریم صحبت کنند.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان ادامه داد: امروز آمریکا در مقابل یک آزمون بزرگی قرار دارد که چه میزان توان ایستادگی و مقاومت در مقابل جنگ‌طلبان دارد هرچه این توان بیشتر باشد امکان تعامل با آمریکا و حرکت به سمت رویکردهای سازنده قابل بررسی خواهد بود.

وی خاطر نشان کرد: البته نباید فراموش کنیم که فشار رژیم صهیونیستی به دلیل منزوی شدن بوده و عصبانیت آنها از این است که سیاست‌های دولت اعتدال در سطح جهان پذیرفته شده و ادامه خواهد داشت. صهیونیست‌ها فشارهای خود را در حوزه‌های مختلف ادامه خواهند داد، تبلیغات و سناریوهای تکراری آنها ادامه پیدا خواهد کرد و نه تنها ما بلکه بسیاری از تحلیلگران در سطح جهان این روش و برخورد رژیم صهیونیستی را برای اعمال فشار و تکرار سناریوهای نخ نما شده مشاهده می‌کنند. فقط باید گفت که آزمون بزرگ دولت آمریکا برای ما ملاک است و توان ایستادگی آنها در برابر اینگونه تبلیغات.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا ایران با ۱+۵ صرفا درباره موضوع هسته‌یی مذاکره خواهد کرد یا اینکه مسائل مربوط به روابط دو جانبه نیز در دستور کار قرار خواهد داشت؟ گفت: آنچه بین ایران و آمریکا در قالب تفاهمی صورت گرفته این است که وزیران خارجه در چارچوب مذاکرات ۱+۵ بحث‌هایی داشته باشند و در آن چارچوب بحث هسته‌یی قابل تعریف است. براساس تعامل ایران و آمریکا در چارچوب مذاکرات هسته‌یی رویکرد آنها مشخص خواهد شد. هیچ‌گونه ورودی به مباحث دو جانبه و موضوعاتی که ریشه‌های عمیق تاریخی و اختلافات عمیق بین دو کشور را همراه دارد فعلا قرار نیست مطرح شود. این تعامل تست و آزمونی است که از جدیت‌،‌ صداقت و اراده آنها به تکریم ملت ایران و تایید حق ایران در داشتن فناوری صلح‌آمیز هسته‌یی برسیم.

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: بنابراین بحث‌های دیگری درباره روابط ایران و آمریکا و چارچوب‌هایی از این دست که در رسانه‌ها مطرح می‌شود و گمانه‌زنی می‌شود اصلا به هیچ وجه فعلا مطرح نیست. تنها آزمون ما چارچوب مذاکرات هسته‌یی است و نوع تعامل آمریکا در این مذاکرات گویای گام‌های بعدی خواهد بود.

افخم افزود: قرار است در مذاکرات ژنو چارچوب و چشم انداز مذاکرات ایران و آژانس مشخص شود. این چارچوب تعیین‌ کننده‌ حرکت ها و گام‌های بعدی خواهد بود. ما خواستار این هستیم که براساس این چارچوب نقطه آغاز و پایان مذاکرات روشن شود و نقطه پایان مذاکرات برای ما حقوق هسته‌یی ملت ایران است که شامل غنی سازی است و در حق غنی‌سازی هیچ‌گونه مذاکره‌ای از نظر ما پذیرفته نیست.

وی ادامه داد: لغو تحریم‌های ظالمانه علیه ایران بخش دیگری از خواسته‌های ما است و به طور متقابل هم اعلام کرده‌ایم براساس مقررات بین‌المللی و پادمان‌های موجود و تعهداتی که داریم در مسیر کامل شفاف‌سازی پا به پای هم حرکت کنیم و نگرانی‌های منطقی طرف‌های مقابل را درک کنیم. بنابراین این چارچوب ملاک و گام اول برای مذاکرات است. امیدواریم در مذاکرات ژنو دو طرف به این چارچوب و تفاهم برسند و بر مبنای آن اقداماتی که باید انجام شود تعیین خواهد شد و امیدواریم گام اول گام مثبت باشد.

وی درباره اخبار منتشر شده مبنی بر دعوت از روحانی برای شرکت در مراسم حج خاطر نشان کرد: هنوز وزارت خارجه هیچ دعوت‌نامه رسمی برای انجام این سفر دریافت نکرده است و چنین دعوتی از طریق مجامع دیپلماتیک صورت نگرفته است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها