به گزارش 598، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، مساله نوع پوشش صورت زنان مسلمان پس از آن در دستور کامل دولت دیوید کامرون، نخستوزیر انگلیس قرار گرفت که یکی از قضات انگلیسی حکم کرد زنی نمیتواند در مقابل دادگاه با نقاب شهادت دهد و مدرسهای هم در این کشور تلاش کرد تا پیش از انتقادهای گسترده و تظاهرات پوشش حجاب را منع کند.
یکی از وزرای کابینه انگلیس همچنین پیشنهاد کرد که دولت این کشور باید مساله منع حجاب کامل را مد نظر قرار دهد.
کامرون به شبکه خبری بیبیسی و در اولین روز از کنفرانس سالانه حزب محافظهکار در منچستر گفت: ما یک کشور آزاد هستیم و مردم باید برای پوشش هر آنچه که تمایل دارند، آزادی داشته باشند؛ چه در مکانهای عمومی و چه در حریم شخصیشان.
وی با اشاره به 2.7 میلیون مسلمان انگلیسی گفت که به دنبال ادغام بهتر این افراد به جامعه بدون محدودیت حق آزادی بیان و اعتقادات مذهبی آنهاست و نمیخواهد از کشورهایی چون بلژیک و فرانسه در ممنوعیت حجاب صورت بانوان مسلمان تبعیت کند.
وی افزود: ما به دنبال حمایت از موسسات و نهادهایی هستیم که میخواهند قوانین خود را در این باره به مرحله اجرا درآوردند. در یک دادگاه، هیات منصفه نیازمند مشاهده صورت کامل فرد حاضر است.
دولت فرانسه منع پوشش کامل صورت در مکانهای عمومی را در سال 2010 میلادی ارائه کرد و میگوید که استفاده از نقاب و برقع برای پوشاندن صورت مغایر با ارزشها و سنتهای این کشور است.
اما این احکام و قوانین همچنان مورد مناقشه است و از ژوئیه سال جاری میلادی و پس از آنکه پلیس فرانسه زن جوان را که پوشش صورت داشت، مورد بازرسی قرار داد، اعتراضهایی در نزدیکی پاریس به وقوع پیوسته است.
قاضی انگلیسی نیز که اخیرا حکمی را در دادگاه صادر کرده گفته که امیدوار است پارلمان انگلیس یک حکم نهایی و دقیق صادر کند و کامرون نیز گفته که دستیابی به ضرورت خط مشیهای ملی برایش خوشحالکننده است.