به گزارش 598 به نقل از باشگاه خبرنگاران، روزنامه يديعوت آحارونوت نوشت: رايس در مصاحبه با برنامه "GPS" شبکه تلویزیونی سی ان ان مدعي شد: ما به برنامه هسته اي ايران مشکوک هستيم.
وي افزود: اوباما وقتي مي گويد ايران حق دارد اورانيوم غني شده داشته باشد ولي حق ندارد خودش اورانيوم را غني سازي کند، با دقت سخنان خود را بر زبان مي راند.
مشاور امنيت ملي آمريکا مدعي شد اگر ايران به تعهدات خود در قبال آژانس بين المللي انرژي اتمي و قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل متحد عمل کند، حق دارد انرژي هسته اي صلح آميز داشته باشد.
رایس مدعی شد سلاح هسته ای ایران برای رئیس جمهور آمریکا به هیچ وجه پذیرفتنی نیست و افزود: فاکتورهای متعددی برای "چرخش احتمالی" روابط ایران و آمریکا وجود دارد که عبارتند از فشارها و تحریم های بین المللی که با انتخاب حسن روحانی بعنوان رئیس جمهوری میانه روی ایران احتمال بررسی آنها وجود دارد.
وی افزود: اکنون فرصت برای حل دیپلماتیک موضوع هسته ای ایران وجود دارد.
مشاور امنيت ملي آمريکا در خصوص مکالمه تلفنی روسای جمهور دو کشور نیز اظهار نظر کرد و آن را "سازنده خواند.
وی مدعی شد درخواست تماس ابتدا از سوی رئیس جمهور ایران مطرح شده و افزود: "امروز اتفاق شگفت انگیزی افتاد و ما مطلع شدیم گه رئیس جمهور روحانی می خواهد پیش از بازگشت به کشورش با رئیس جمهور اوباما مکالمه ای داشته باشد.و ما این ارتباط را برقرار کردیم و تماس سازنده ای بود."
رایس ادامه داد: هنوز خیلی زود است که درباره دورنمای توافق هسته ای با ایران که امیدواریم به آن دست یابیم، سخن بگوییم ولی نمی توان امکان آنرا نادیده گرفت.
وی مدعی شد: "اگر قطعنامه صلح آمیزی درباره برنامه هسته ای ایران داشته باشیم و به حمایت ایران از تروریسم(!) و دیگر رفتارهایی که سال ها جهان را نگران کرده، پایان دهیم، سپس میتوانیم گفتگوهای جدی را درباره آینده آغاز کنیم.
مشاور امنيت ملي آمريکا درباره دیدار روز پنجشنبه وزرای خارجه ایران و آمریکا هم گفت: ایرانی ها قول دادند که برنامه هسته ای صلح آمیز خود را دنبال کنند و سلاح هسته ای تولید نکنند. وی افزود: آمریکا تأکید دارد که ایران باید به تعهداتش در قبال جوامع بین المللی عمل کند و تا آن زمان، تحریم ها به قوت خود باقی خواهند ماند.
رایس ادامه داد: "ما و جوامع جهانی حق داریم به برنامه هسته ای ایران مشکوک باشیم و ایران را محک بزنیم و در عین حال هر توافقنامه ای در مورد ایران باید الزام آور باشد."
وی همچنین به هشدارهای رئیس جمهور رژیم صهیونیستی در قبال ایران اشاره کرد و گفت: ما در تماس مستقیم با اسرائیل و دیگر هم پیمانانمان هستیم تا اطمینان حاصل کنیم که برنامه هسته ای ایران مصارف نظامی نخواهد داشت.