کد خبر: ۱۶۹۴۵۹
زمان انتشار: ۱۲:۰۷     ۰۷ مهر ۱۳۹۲
سرمربی تیم فوتبال فولاد خوزستان در گفت‌وگو با فارس از هر دری از جمله آرزوی قهرمانی با فولاد در لیگ سخن گفت.

به گزارش 598 به نقل از خبرگزاری فارس، حسین فرکی از معدود مربیانی است که هنوز نتوانسته در فوتبال ایران به آنچه که مستحقش است برسد.

فرکی که سال ها کنار برانکو ایوانکوویچ سرمربی وقت تیم ملی حضور داشت پس از اینکه از تیم ملی کناره‌گیری کرد تا چند سال در دنیای مربیگری حضور نداشت اما با حضور در تیم نفت تهران بار دیگر به سر زبان‌ها افتاد.

فرکی با تیم تهرانی توانست حتی برای گرفتن سهمیه آسیا رقابت  خوبی با مدعیان داشته باشد.

وی سال گذشته تیم فولاد خوزستان را به عنوان تیمی که هدایت آن را بر عهده بگیرد انتخاب کرد و اتفاقا در اولین سال حضورش در این تیم توانست سهمیه آسیایی را کسب کند و شاید اگر خوش‌اقبال‌تر بود حتی می‌توانست قهرمان شود هر چند که خیلی‌ها معتقدند قهرمان واقعی مسابقات فولاد بوده چرا که فوتبالی که این تیم ارائه می‌کند لایق قهرمانی بود. امسال ظاهرا فولاد راه هموارتری را برای رسیدن به قهرمانی طی می‌کند، آنها با 25 امتیاز صدرنشین هستند و  در آستانه قهرمانی در نیم‌فصل به سر می‌برند.

فرصتی دست داد تا خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس در مورد مسائل مختلف با حسین فرکی صحبت کند، متن این مصاحبه به شرح زیر است:

فارس: مثل اینکه باید کم‌کم فولاد را به عنوان قهرمان نیم‌فصل معرفی کنیم.

چون فردا رسد فکر فردا کنیم، اعتقادم این است که ما تا اینجا توانسته‌ایم طبق برنامه‌ای که در پیش داشتیم عمل کنیم.

فارس: تیم فولاد سال گذشته هم مدعی قهرمانی بود اما امسال به نظر با عزمی راسخ‌تر وارد مسابقات شده‌اید.

باشگاه فولاد یک ساختاری دارد که بر اساس چارچوب‌های این ساختار فوتبالش را ادامه می‌دهد، برنامه‌ریزی که برای رسیدن به اهداف شده در حال نتیجه دادن است، در این دو سال مشخص شده که این باشگاه کارهای اساسی را دنبال می‌کند و می‌خواهد به اهدافش برسد، مهم این است که تفکر جاری در فولاد در حال نتیجه دادن است البته در سالهای گذشته هم فولاد این رویه را داشته اما برای مدتی دچار وقفه شد ولی دوباره به جریان افتاده است، ما هم در حال استفاده از این شرایط هستیم، ما مجموعه‌ای بسیار با انگیزه داریم.

فارس: نقش خود شما در رسیدن به این هدف چیست؟

هیچ نقشی ندارم.

فارس: چنین چیزی که امکان ندارد.

به اندازه خودم سهم دارم، باشگاه تشکیلات منسجمی دارد و متفاوت از سایر تیم‌ها کار می‌کند آنها فقط به دنبال اداره کردن تیم بزرگسالان نیستند، مطمئنا هر یک از افرادی که در این مجموعه مشغولند سهم خود را دارند، مسلما تیم بزرگسالان نماد فولاد است و این خود بازیکنان هستند که تلاش می‌کنند، اگر آنها شرایط را فراهم نکنند من چطور می‌توانم تأثیرگذار باشم، همچنین همکاران من ساعت‌ها برای کارشان وقت می‌گذارند و البته از تجربه خودم در این چند سالی که در فوتبال بودم استفاده کردم.

فارس: به مورد خوبی اشاره کردید، از تجربیاتتان گفتید، شما چند سالی در رده باشگاهی فعالیت نمی‌کردید، دلیلش چه بود؟ آیا باید بگوییم که مافیایی مانع از حضور مربیان با دانش ما می‌شود؟

مطمئنا خیلی اتفاقات باعث شده تا در مدتی طولانی نباشم و من معتقدم که در فوتبال ما خیلی‌ها هستند که به حق واقعی خودش نرسیده‌اند که البته این ایراد از خود ماست. خیلی‌ها هستند که در این فوتبال سابقه‌ای نداشتند اما همیشه بوده‌اند یا آنهایی که مدیریت فوتبال می‌کنند همین شرایط را دارند، مشخص است که در چنین شرایطی امثال من نتوانند به  حق خود برسند ولی بعد از برهه‌ای که باز می‌گردیم یک دفعه هم یادشان می‌افتد که من با دانش و با اخلاقم اما همین آدم با اخلاق و با دانش سالها در پشت پرده باقی مانده بود البته این را هم بگویم همیشه قرار نیست همه به چنین جایگاهی برسند، قرار نیست هر کسی که بازیکن بوده مربی شود، ما باید هر کس را در جایگاه خودش قرار دهیم ولی این مدل هم درست نیست که یک نفر 7 سال در تیم ملی باشد هم به عنوان بازیکن و هم به عنوان مربی در جام جهانی حضور داشته باشد ولی پس از آن به مدت 3 سال در خانه باشد و  کسی یادش نیفتد. کسی نمی‌گوید که سالها روی این مربی سرمایه‌گذاری شده، این نشان می‌دهد که ما باید مدیرانی داشته باشیم که انتخاب‌های درستی داشته باشند.

 

فارس: شما معتقدید که برای اعتماد به مربیان ایرانی از مربیان خارجی نباید استفاده شود مثل برهه‌ای که گفتند برای تقویت گلرهای ایرانی از دروازه‌بان خارجی استفاده نکنید.

من اصلا به چنین چیزی اعتقاد ندارم، عصر، عصر  ارتباطات است و ما نمی‌توانیم با دنیای فوتبال در جهان قطع رابطه کنیم. اتفاقا معتقدم بازیکن و دروازه‌بان خارجی باید در لیگ باشد، همان سالی که ورود دروازه‌بانان خارجی را ممنوع اعلام کردیم به این نیت بود که دروازه‌بان‌های تیم ملی خود را تقویت کنیم اما چون ساختار درستی در پرورش دروازه‌بان نداشتیم چنین اتفاقی برای ما نیفتاد و آن سال هیچ گلر خوبی نداشتیم، وقتی دروازه‌بان نداشته باشیم می‌‌گوییم دروازه‌بان خارجی نیاید و آن وقت قیمت دروازه‌بانان ایرانی بالا رفت، سال بعد برای جلوگیری از این قیمت سقف قرارداد گذاشتیم و بعد به این نتیجه رسیدیم که سقف قرارداد خوب نیست، همه این اتفاقات در فوتبال ایران رخ می‌دهد و هیچ کجای دنیا شما شاهد چنین تصمیم‌گیری‌هایی نیستید، مسلما باید خارجی‌ها‌یی باشند تا سایرین رقابت کنند ولی حرف من این است که ما باید از بهترین‌های خارجی استفاده کنیم نه مربی که مثل خودمان است. ما نمی‌توانیم ارتباطمان را با دنیا محدود کنیم ولی می‌توانیم از بهترین‌ها استفاده کنیم.

فارس: سرمربی فعلی تیم ملی ما کارلوس کی‌روش که یکی از بهترین‌ مربیان دنیا است مدتی است در ایران نیست و قطعا بازی خیلی از بازیکنان این فصل را ندیده است، به نظر شما به این مسئله نباید نقد شود؟

بله من به این مسئله نقد دارم، چنین چیزی نمی‌تواند اتفاق بیفتد، فوتبال ملی نماد هر کشوری است، چرا به نماد کشور ما توجه نمی‌شود. امیدوارم که در لیست جدید تیم ملی از بازیکنان فولاد هم استفاده شود ولی اگر هم نباشد یک مسئله عادی است چون کسی که باید فوتبال‌ها را از نزدیک ببیند در ایران نیست و وقتی هم که نباشد مسلم است که چه کسی یا چه کسانی باید انتخاب شوند البته همکاران کارلوس کی‌روش به استادیوم‌ها می‌روند و حتی در تمرینات ما هم شرکت  کردند اما حضور کی‌روش برای هر بازیکنی انگیزه است چون می‌دانند که خود سرمربی آنها را زیر نظر دارد.

فارس: البته کارلوس کی‌روش خیلی کم به شهرستان‌ها سفر می‌کند و حتی در مواقعی که در ایران است ترجیح می‌دهد بازی‌های داخل تهران را تماشا کند.

شاید او دلایل خاص خودش را داشته باشد ولی حضور خود سرمربی در ایران انگیزه ایجاد می‌کند و بازیکن می‌داند که او از نزدیک کارش را دنبال می‌کند اما باید بگویم که تیم ملی ما اکنون در خواب است البته شاید کی‌روش حرف‌هایی برای گفتن داشته باشد و این حق را هم باید به او داد ولی از نگاه ما و مقایسه‌ای که با دوران برانکو من انجام می‌دهم این صحبت‌ را می‌کنم، نهایت مرخصی که برانکو آن زمان داشت 5 الی 10 روز بود که البته همان هم دادکان به سختی موافقت می‌کرد. دادکان همه چیز را به عنوان یک فرد فوتبال دنبال می‌کرد و من یادم هست که علاوه بر اینکه اعضای کادر فنی در بازی‌ها حضور پیدا می‌کردند خود برانکو نیز به ورزشگاه‌ها می‌رفت.

فارس: فولاد امسال با چه سیستمی بازی می‌کند؟

ما الگوی ثابتمان 4-2-3-1 است اما همه چیز بستگی به بازی‌ها و شرایط بازیکنان دارد.

فارس: پس چرا آنچه که در باشگاه‌ها رخ می‌دهد در تیم ملی دیده نمی‌شود؟

در همه جای دنیا سیستم بازی تیم ملی مطابق با نوع بازی لیگشان است اما این را باید بگویم بازیکنی که در سطح ملی است باید خصوصیاتی داشته باشد که اگر تیم ملی با شیوه متفاوت از باشگاهش بازی می‌کند خودش را وفق دهد. ما در زمان برانکو با همین شیوه 4-2-3-1 بازی می‌کردیم که البته خود برانکو این شیوه را برای اولین بار در ایران پیاده کرد و هر جا که به مشکل می‌‌خوردیم به سیستم 3-5-2 رو می‌آوردیم که اتفاقا با همین شیوه هم نتیجه گرفتیم، در مجموع می‌خواهم بگویم این بازیکنان هستند که سیستم را تغییر می‌دهند.

فارس: پس چرا تیم ملی ما خوب بازی نمی‌کند؟

این یک بحث دیگری است، بازی خوب کردن ربطی به سیستم ندارد، شاید یکی از دلایل اینکه تیم ملی ما خوب بازی نمی‌کند این باشد که مدت کمی بازیکنان در اختیار سرمربی تیم ملی قرار می‌گیرند.

 

فارس: اگر قرار باشد مدت زیادی بازیکنان در اختیار کادر فنی باشند باشگاه‌ها معترض می‌شوند.

خب این به این دلیل است که در ایران هیچ چیز ما با هم جور نیست، در همه جای دنیا مسابقات رأس زمان تعیین‌شده برگزار می‌شود و اردوهای تیم ملی هم به موقع اجرا می‌شود ولی شما نگاه کنید از وقتی لیگ ما شروع شده چند بار برنامه تغییر کرده است، تا زمانی که این اتفاقات درست نشود فوتبال ما همین است.

فارس: تیم استقلال هم چهارشنبه مقابل اف‌سی‌سئول قرار می‌گیرد، شما هم معتقدید کار استقلال مقابل این تیم سخت است و پیروزی بر تیم اف‌سی‌سئول غیرممکن است؟

در فوتبال «نشدنی» وجود ندارد، نمونه آن را در تیم ملی دیدیم، این تیم باید تلاش خود را انجام دهد، قلعه‌نویی یا هر کس دیگری که سرمربی باشد نقش اصلی را بازی نمی‌کند بلکه این بازیکنان هستند که شرایط‌شان مهم است و خود قلعه‌نویی هم می‌داند تفکرات او بخشی از کار است.

فارس: خیلی‌ها معتقدند که امیر قلعه‌نویی مربی بین‌المللی نیست و سالها است که او را شماتت می‌کنند.

به نظر من این برخورد اشتباه است و ما نباید با مربیان خودمان چنین برخوردی کنیم‌ و فکر نمی‌کنم کسی هم چنین ادعایی داشته باشد مگر اینکه کسی مدعی باشد که آن بحثش فرق می‌کند. امیر قلعه‌نویی هم به عنوان یک مربی کارنامه‌دار کار خودش را می‌کند، شاید ما مربیان با همدیگر ارتباط نزدیک و صمیمانه‌ای نداشته باشیم ولی نمی‌توانیم منکر این شویم که نتایج چطور به دست می‌آید. قطعا سالها برای نتیجه‌گیری زحمت کشیده شده است و بقیه آن قضاوت با مردم است.

فارس: می‌گویند شما  هم مربی میلیاردی شده‌اید.

نمی‌دانم خدا کند که این طور باشد، این هم به پاس جبران سالهایی که در این فوتبال دو ریالی بودیم و در عوض عده‌ای همان موقع میلیاردی یا میلیونی بودند البته در این حدی هم که می‌گویند نشده‌ایم، من راضی‌ام به رضای خدا و دوست ندارم بحث مالی اولویت کارم باشد چون با توجه به سختی کاری که داریم دوست دارم آبرو و محبت مردم که با لطف خدا بوده حفظ شود. گاهی فکر می‌کنم کار ما خیلی سخت است چون هر لحظه آن استرس است‌ نمونه آن را هم همین چند روز قبل دیدید که آقای کوروش باقری دچار چه مشکلی شد یا مهدی محمدی در کرمان به دلیل فشار کاری جان خود را از دست داد، در چنین حالتی این پول چه فایده‌ای دارد.

فارس: در رویاهایتان به قهرمانی با فولاد فکر می‌کنید؟

آرزویم قهرمانی با فولاد است ولی البته برای همه رقبای خود این حق را قائل هستم.

فارس: چرا تماشاگران اهوازی از بازی‌های فولاد استقبال نمی‌کنند، مگر شما صدرنشین نیستید، مگر قرار نیست چند وقت دیگر در آسیا بازی کنید؟

ما از آنها مدام دعوت می‌کنیم که به ورزشگاه بیایند اما می‌دانم که آنها هم مشکلات خاص خودشان را دارند، مثلا چون اینجا هوا گرم است آب کافی در ورزشگاه نیست، بهای بلیت هم برای آنها سنگین است، ما به حمایت آنها در بازی‌های لیگ و آسیا نیازمندیم و امیدواریم که هر چه زودتر استقبال بیشتری از بازی‌ها کنند.

فارس:  از اینکه در چند وقت اخیر صحبت‌هایی در مورد مافیای داوری در ایران مطرح می‌شود بی‌انگیزه و کسل نمی‌شوید؟

قطعا چنین صحبت‌هایی روی روحیه همه ما تأثیر می‌گذارد و فقط تأسف می‌خوریم. ما در یک کشور اسلامی زندگی می‌کنیم و برای ما خوب نیست که با وجود چنین چیزهایی رسانه‌های خارجی روی آن زوم کنند البته برای خود من تا به حال چنین چیزی اتفاق نیفتاده و یا اگر هم بوده به آن فکر نکردم چون معتقدم آدم برای صحبت‌هایش باید مدرک داشته باشد مثلا یک بار در بازی با ذوب‌آهن اشتباه از سوی کمک داور بازی رخ داد و من نمی‌توانستم با قاطعیت بگویم عمدی بوده یا سهوی ولی آن کمک داور که از دوستان من هم بود از کارش خداحافظی کرد. در مجموع معتقدم اگر کسی از مافیای داوری چیزی می‌داند و نگوید خیانت می‌کند و اتفاقا موافق این هستم که با چنین افرادی باید شدیدترین برخوردها شود چون چنین چیزهایی باعث بی‌انگیزگی می‌شود.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها