کد خبر: ۱۶۹۲۱۲
زمان انتشار: ۱۸:۲۱     ۰۶ مهر ۱۳۹۲
دارنده شش مدال کشتی آزاد جهان و المپیک به تحلیل قهرمانی تیم ملی کشتی ایران در جهان پرداخت.

علیرضا حیدری در گفت‌وگو با خبرنگار کشتی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: باید قهرمانی کشتی آزاد ایران در جهان را تبریک بگویم و با حرف‌هایم هم نمی‌خواهم کار کسی را بی‌اجر کنم، اما خودتان بهتر می دانید که مشکلات زیادی در کشتی وجود دارد هر چند فدراسیون زحمت کشیده ، اما نتوانسته در حد خودش عمل کند. در این مدت آنقدر پرده دری صورت گرفته که کشتی ایران بی‌حیثیت شده است.

کشتی مثل خانواده پولداری شده که هیچ کس در محله به او احترام نمی‌گذارد

وی افزود: کشتی مثل خانواده پولداری شده که هیچ کس در محله به او احترام نمی‌گذارد. برای حل مشکلات مدیریتی کشتی باید کسی در راس باشد که اهل این ورزش باشد و کشتی را بشناسد. اگر وزارت ورزش و جوانان قوی داشتیم شاید این اتفاق نمی‌افتاد و جابجایی‌ها به موقع صورت می‌گرفت. البته امیدوارم در دولت جدید نگاه ویژه‌ای به ورزش اول کشور شود.

فکر نمی‌کردم قهرمان جهان شویم

حیدری با بیان این که در ابتدا فکر نمی‌کرد امسال ایران قهرمان جهان شود،‌ اضافه کرد: بچه‌ها زحمت کشیدند و مزد زحمات‌شان را هم گرفتند. در این مواقع دو نکته اهمیت دارد؛ یکی قهرمانی تیم و دومی تکرار عدم موفقیت‌های بعضی از کشتی‌گیران مثل تقوی و قاسمی. خیلی از اوقات این اتفاقات کوچک باعث می‌شود که عناوین خوب از دست برود. باید این نتیجه‌ نگرفتن را ریشه‌یابی و حل کرد.

تقوی مثل سالهای آخر کشتی من شده است

دارنده مدال برنز المپیک آتن، ادامه داد: مهدی تقوی باید بیشتر در خدمت تیم باشد و خودش را در اختیار کادر فنی بگذارد. این اتفاقی است که در سال‌های آخر کشتی برای من هم افتاد. در این مواقع کشتی‌گیر فکر می‌کند که همه چیز را می‌داند و رو به تکروی می‌آورد که این مساله باعث ایجاد استرس می‌شود و موج منفی ایجاد می‌کند. تقوی باید بداند که در بهترین روزهای زندگی ورزشی‌اش قرار دارد.

به تقوی گفتم اگر احساس خستگی می‌کنی کشتی نگیر

وی افزود: چند هفته‌ قبل با تقوی صحبت کردم و به او گفتم که اگر احساس خستگی می کنی امسال کشتی نگیر. بعضی اوقات کنار سکو ماندن و از دور نگاه کردن پیام روشنی به کشتی‌گیر می‌دهد که البته هر کسی نمی‌تواند این کار را انجام دهد. شاید صادق گودرزی کار درست‌تری انجام داد که امسال کشتی نگرفت، چون تقوی بعد از مدت‌ها تمرین دوباره شکست خورد و این باعث یاس و سرخوردگی می‌شود که در زندگی و روحش تاثیر می‌گذارد. در این جور مواقع کشتی‌گیر خالی می‌شود که باید از نظر روحی به او کمک کرد تا خودش را پیدا کند.

حیدری همچنین درباره کمیل قاسمی ، گفت: قاسمی بداند که حریفان سال به سال بهتر می‌شوند و در یک جا نمی‌مانند. آنها با تلاش و برنامه‌ریزی جلو می‌روند و نتیجه‌اش را می‌گیرند. متاسفانه در بعضی اوقات کشتی‌گیران ما بعد از گرفتن مدال غره می‌شوند و حتی جواب مربیان را هم نمی‌دهند یا با رسانه‌ها به مشکل می‌خورند که این مساله آسیب پذیرشان می‌کند. قاسمی و تقوی باید بدانند که در خدمت تیم بودن باعث ایجاد نظم خاصی می‌شود که کشتی‌گیر را از نظر روحی پوشش می‌دهد.

یزدانی اگر فکر کند که می‌بازد اگر آیه هم نازل شود خواهد باخت!

قهرمان سال 98 جهان در ادامه یزدانی را کشتی‌گیر خوبی دانست که کشتی‌اش به احساسش بستگی دارد و بیان کرد: یزدانی اگر فکر کند که می‌بازد اگر آیه هم نازل شود خواهد باخت، اما اگر توانایی برد را در خودش احساس کند کسی جلودارش نخواهد بود. او امسال می دانست که توانایی قهرمانی را دارد و به مدال طلا رسید. یزدانی معمولا به خودش می‌بازد، مثل المپیک. درست است که در لندن مصدوم شد، ‌اما می توانست کشتی را نگه دارد تا به فینال برسد و در آنجا کشتی نگیرد،‌ اما احساسش باعث شد که آن مصدومیت جلویش را بگیرد.

رحیمی نمره‌ی 20 را نگه دارد

وی با تبریک به رحیمی به خاطر مدال طلایش ، اظهار کرد: در کشتی نمره "20" خیلی مهم است. کسی که اول می‌شود یعنی همه کتاب را بلد است. رحیمی هم باید توانایی نگه داشتن این نمره 20 را در خود حفظ کند. اسماعیل پور هم با آمادگی جسمانی کشتی می‌گیرد که باید با پخته تر شدن بتواند به مدال‌های بهتری برسد. درست است که لشگری اگر به فینال می‌رفت تیم ایران قهرمان نمی‌شد، اما من مدال طلا را ترجیح می‌دهم، چون مزه خاص دیگری دارد.

صادق گودرزی حواسش باشد، اکبری جوان و جسور است

قهرمان سابق جهان در ادامه به جوانی عزت الله اکبری اشاره کرد و گفت: کشتی برای جوان‌هاست. صادق گودرزی باید بداند که تا بخواهد تکان بخورد ممکن است اکبری جوان جایش را بگیرد. در کشتی این فرایند زود اتفاق می‌افتد. اکبری جوان و جسور است و اگر قدر خودش را بداند و خوب تمرین و برنامه‌ریزی کند می‌تواند در آینده نتایج بهتری هم بگیرد.

نقش کادر فنی در این قهرمانی زیاد است

حیدری همچنین نقش کادر فنی در قهرمانی ایران را بالا دانست و افزود: نقش کادر فنی قطعا بسیار زیاد است. همین که با آن کمبود امکانات توانستند تیم را جمع و جور کنند و به مجارستان بفرستند کار خوبی بود. قطعا یک مربی خوب، فهیم و با اراده می توانست به کشتی‌گیران این تفکر را بدهد که قهرمان جهان شوند و به این هدف هم رسید.

زمانی کرایه ماشین نداشتم اما یک استادیوم برایم دست می‌زد

وی با بیان این که کشتی همیشه با زجر همراه است، گفت: من عدس پلو در اردو را تایید نمی‌کنم، ولی کشتی همیشه با زجر همراه است. هر چه سختی بیشتر باشد نتیجه‌ بهتری به دست می‌آید. کشتی ورزش سختی است و در سختی نتایج خوبی به دست می‌آید. خود من زمانی کرایه ماشین نداشتم و از کرج با اتوبوس به سالن می‌آمدم و یک استادیوم برایم دست می‌زد، اما وقتی بنز زیر پایم باشد دیگر حال کشتی گرفتن ندارم.

فکر نکنیم همه چیز کامل بوده است

قهرمان سابق جهان در پایان ، اظهار کرد: ممکن است این قهرمانی سال دیگر تکرار نشود و نباید هم انتظار داشته باشیم که حتما قهرمان دنیا شویم. در قهرمانی مسائل زیادی دخیل هستند . مثل بچه‌ای که تمام کتاب را می خواند و مطمئن است نمره لازم را می‌آورد ، اما ما بعضی اوقات چند فصل کتاب را نمی‌خوانیم ، اما به نتیجه‌ می‌رسیم، ولی این نباید باعث شود فکر کنیم که همه چیز کامل بوده است.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها