کد خبر: ۱۶۹۱۶۰
زمان انتشار: ۱۳:۴۴     ۰۶ مهر ۱۳۹۲
رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خبر داد
رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: از سوی وزارت خارجه آمریکا با ما تماس گرفتند و گفتند هدیه‌ای برای ملت ایران در نظر گرفته‌اند که به اعتقاد آنها این هدیه در سال 2003 توسط کمیته مبارزه با قاچاق اشیای عتیقه در آمریکا ضبط شده است.

به گزارش 598 به نقل از خبرنگار جامعه فارس، محمد‌علی نجفی رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پس از بازگشت از نیویورک در جمع خبرنگاران حضور یافت و گزارش دستاوردهای سفر خود به نیویورک را تشریح کرد.

وی هدف اصلی از این سفر را آغاز فعالیت‌های دیپلماسی فرهنگی میان دو کشور دانست و گفت: در این سفر با مقامات فرهنگی آمریکا جلسات مختلفی را برگزار کردیم از جمله این جلسات جلسه با هیئت امنای انجمن آمریکایی مطالعات ایران بود و خوشبختانه ارتباط خوبی با آنها برقرار شد و صحبت‌هایی در زمینه تقویت آموزش زبان فارسی و تبادل پژوهشگر و استاد بین دو کشور انجام شد.

وی ادامه داد: همچنین جلسه دیگری با مسئولین موزه متروپولیتن آمریکا داشتیم و از مرکز اسلامی این موزه بازدید انجام دادیم.

مسئولان آن مرکز اذعان داشتند که کشور ایران از لحاظ قدمت فرهنگی و تاریخی در بقیه شرکت‌ها سیطره دارد و اگر عوامل ایران را از آنجا خارج کنیم دیگر چیز قابل توجهی برای آنجا نمی‌ماند.

نجفی ادامه داد: از چند موزه دیگر هم بازدید انجام دادیم و جلسه‌ای با شانزده نفر از مقامات موزه‌های آمریکا داشتیم. که در این جلسه نقش دیپلماسی فرهنگی برای ایجاد رابطه عمیق‌تر بین دو کشور مورد بررسی قرار گرفته است.

معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: در ادامه بازدید‌ها از دانشگاه نیویورک و بخش گردشگری آن دانشگاه بازدید انجام دادیم که جمعی از اساتید که بر روی حوزه گردشگری میراث فرهنگی و گردشگری اجتماعی فعالیت می‌کردند نیز حضور داشتند.

نجفی خاطر نشان کرد: برای حل برخی از مشکلات و محدودیت‌های ورود گردشگران آمریکایی و غیرآمریکایی به کشورمان در جلسه‌ای که با تورگردانان آنجا داشتیم مباحث خوبی مطرح شد. همچنین برنامه‌هایی برای آموزش جوانان ایرانی که در آمریکا متولد شده‌اند نیز مطرح شد.

وی تصریح کرد: در ادامه جلسات خود با ایرانیان مقیم آمریکا جلسات خوبی را برگزار کردیم و دانشگاهیان نخبه ایرانی در آمریکا نیز ملاقات‌هایی را داشتیم.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از ملاقات با یهودیان مقیم آمریکا خبر داد و گفت: یکی از خواسته‌های یهودیان مقیم آمریکا برگزاری تورهای خاص این افراد بود تا بتوانند به راحتی به ایران سفر کنند.

همچنین  جلسه با یکی دیگر از انجمن‌های ایران‌شناسی آمریکا و با مصاحبه با شبکه سی‌ان‌ان نیز در این سفر انجام شد.

نجفی در خصوص بازگرداندن جام شیر دال به کشور گفت: روز پنجشنبه از سوی وزارت خارجه آمریکا با ما تماس گرفتند و گفتند هدیه‌ای برای ملت ایران در نظر گرفته‌اند که به اعتقاد آنها این هدیه در سال 2003 توسط کمیته مبارزه با قاچاق اشیای عتیقه در آمریکا ضبط شده است.

وی افزود: به این ترتیب جام سیمین شیر دال به عنوان هدیه به ملت ایران بازگردانده شد. این جام در سال 2000 توسط یک عتیقه‌دار عرب از طریق کشور سوئیس به آمریکا برده شده بود. که برای اینکه بتواند آن را از گمرک خارج کند این شی عتیقه را به عنوان یک شیء سوری معرفی کرده بود. که با بررسی کارشناسان آمریکایی مشخص شد که این شیء تاریخی مربوط به ایران است و از غار معروفی در پل‌دختر لرستان کشف شده است.

نجفی اظهار داشت: این اقدام مسئولان آمریکایی حسن نیتی بود که دولت آمریکا نشان داده و در نوشته‌ای که همراه با این جام به ما داده شده بود نوشته شده بود که خوشحال هستیم که این جام را به ملت ایران بر می‌گردانیم.

نجفی در خصوص بازگرداندن الواح هخامنشی به کشور گفت: معاون مرکز شرق‌شناسی شیکاگو در نیویورک حضور داشت و با وی در این خصوص صحبت مفصلی انجام شد.

وی اذعان داشت: برای جابه‌جایی الواح هخامنشی یک مشکل حقوقی وجود دارد و آن این است که یک آمریکایی در خصوص الواح هخامنشی از ایران شکایت کرده است که براساس شکایت آن فرد دادگاه حکم توقیف آن الواح را صادر کرده است و به همین دلیل هم اکنون امکان جابه‌جایی آن الواح وجود ندارد.

نجفی ادامه داد: مسئولان مرکز شرق‌شناسی شیکاگو اظهار امیدواری کرده‌اند که مسئله توقیف هر چه زودتر برطرف شوند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری افزود: اما با تفاهماتی که انجام شد همکاری فرهنگی برای بررسی الواح هخامنشی مورد تفاهم ما و مرکز شرق‌شناسی شیکاگو بود و در سفری که یک ماه آینده رئیس این مرکز به کشورمان خواهند داشت جزئیات همکاری فرهنگی در خصوص بررسی این الواح مورد بررسی قرار می‌گیرد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها