به گزارش 598 به نقل از فارس، سیدحسن نصرالله امشب طی سخنانی که اظهاراتش به طور مستقیم از شبکه خبری المنار پخش می شد، در ابتدای سخنانش از استقرار نیروهای امنیتی در ضاحیه (حومه) جنوبی بیروت استقبال کرد و آن را تصمیمی ملی ارزیابی کرد.
دبیرکل حزب الله لبنان افزود: تمایل دارد که در مقام مسئول حزب الله استقبال خود از این اقدام را اعلام کند و از آن به عنوان تصمیمی ملی تشکر کند.
وی ابراز امیدواری کرد که دولت و مسئولان آن وظیفه قانونی خود در قبال همه مناطق لبنان انجام بدهند.
دبیر کل حزب الله لبنان افزود: موضوع ضاحیه حساس است چون هدف قرار گرفت و هنوز هم مورد هدف است اما اقدام مطلوب آن است که کشور و مسئولان در قبال همه مناطق کشور احساس مسئولیت کنند. ما از درخواستهایی که در طرابلس مطرح شد حمایت میکنیم و امیدواریم که همه مناطق در حمایت نیروهای کشور قرار بگیرد.
مردم ضاحیه با نیروهای امنیتی نهایت همکاری را داشته باشند
نصرالله خطاب خود را به سوی مردم ضاحیه قرار داد و گفت: از همه ساکنان ضاحیه و کسانی که به آنجا میروند میخواهم که نهایت همکاری را با اقدامات نیروهای امنیتی بکنند و از دادن هر کمکی دریغ نکنند. از زمان وقوع دو انفجار (که در ضاحیه و طرابلس رخ داد)، مسئولیت خود را بر عهده گرفتیم. برخی بیانیههایی صادر و اعمال امنیت خودمختاری را محکوم کردند. البته ما هم امنیت خودمختاری را رد میکنیم (و قبول نداریم). این موضوع هیچ وقت جزء برنامههای ما نبوده و هیچگاه امنیت خودمختاری اعمال نکردهایم. ما زمانیکه اقدامات امنیتی در ضاحیه اعمال کردیم، مجبور بودیم، برای اینکه مانع ورود خودروهای بمبگذاری شده شویم.
حزبالله به دنبال امنیت خودمختاری در ضاحیه نیست
وی افزود: برخی حزب الله را متهم کردند که میخواهد با امنیت خودمختاری، دولت کوچک خود را کامل کند. اتفاقات امروز این اتهامات را رد میکند. اگر حزب الله میخواست کشور کوچک خود را تکمیل کند، امروز به آنچه جریان دارد، توجهی نمیکرد.
نصرالله در رد این اتهامات همچنین تأکید کرد: ما از زمان وقوع انفجار با دولت تماس گرفتیم اما دولت گفت که برای انجام مسئولیت خود به زمان نیاز دارد.
وی افزود: اما در خصوص کسانی که اقدامات حزب الله (برای حفظ امنیت) را محکوم میکنند، باید بگویم که این احساس به ما دست داد که اینان از کشته شدن مردم در ضاحیه خوشحال میشوند. تاسفبار است که کینهتوزی برخیها به جایی میرسد که طرز تفکرشان به این سطح میرسد.
دبیر کل حزب الله لبنان در ادامه این موضوع همچنین گفت: تأکید میکنیم که مسئولیت (این امور) فقط با دولت است و هر کجا دولت ورود کند، ما (مسئولیت را) واگذار میکنیم.
تکفیریها عاملان انفجار ضاحیه هستند
وی در خصوص تحقیقات صورت گرفته درباره عاملان انفجار ضاحیه نیز گفت: به نتایج نهایی رسیدهایم و برای ما کاملا آشکار شده است که چه کسانی عاملان انفجار "رویس" هستند و کجا هستند و چه کسانی حمایت کننده آن هستند. آنها، تکفیریهایی هستند که در قالب "معارضان سوریه" فعالیت میکنند و نقطه آغاز فعالیتشان خاک سوریه است و نهادهای رسمی هم به همین نتیجه رسیدند.
شرط 14 مارس برای عدم حضور حزب الله در دولت، شرط عربستان است
دبیر کل حزبالله لبنان با تأکید بر اینکه جریان 14 مارس روند گفتوگو را مختل کرده است، تأکید کرد که عربستان سعودی برای انتقامگیری از حزبالله شرط عدم حضور حزب را در دولت جدید مطرح کرده است اما پیشنهاد ما تشکیل دولت وحدت ملی است.
به گزارش خبرگزاری فارس، سید حسن نصرالله در خصوص مسائل داخلی لبنان به اتهام ایجاد شبکه ارتباطی در زحله پرداخت، و گفت: حزب الله هیچگاه برنامهای برای ایجاد شبکه ارتباطی کابلی، در زحله نداشته و ندارد و در آینده هم نخواهد داشت. مناطق بقاع و بعلبک بخشی از (منطقه) جنگ(ـی) با دشمن است. چند سال پیش، کابلی در یک سوی شهر زحله و به موازات شهر ونه در داخل آن، کشیده شد. کابل برای اتصال خطوط بود نه چیزی بیشتر از این. وآنچه چند روز پیش رخ داد این بود که جوانان مشغول عملیات تعمیر ونگهداری آن بودند.. برخی وارد جنگی توهمی درباره آنچه در زحله در جریان است، شدهاند.
نصرالله افزود: رئیس یکی از احزاب جریان 1 مارس گفت که شبکه ارتباطی حزب الله در امور خصوصی مردم وارد شده است و امیدواریم که از یک مسئول امنیتی بخواهد که معنای شبکه ارتباطی ما را برای او شرح دهد.
اگر رئیس جمهور ما را به گفتوگو دعوت کند، در آن شرکت میکنیم
نصرالله در خصوص مذاکرات داخلی لبنان برای حل مشکلات نیز گفت: آقای نبیه بری (رئیس پارلمان) ابتکاری را آغاز کرد و ما و جریانهای (سیاسی) زیادی آن را تایید کردیم اما صدای برخیها را شنیدیم که خواستار تحریم گفتوگو بودند و شروطی گذاشتند. این گروهها روند گفتوگو را مختل کردند و شرط استعفای دولت میقاتی را مطرح کردند. اما استعفا که انجام شد، به پای میز گفتوگو بازنگشتند.
دبیر کل حزب الله گفت: همه میدانند که چه کسی روند گفتوگو را در لبنان مختل میکند. ما صرفنظر از اینکه چه کسی در گفتوگو شرکت خواهد کرد، حاضریم در آن شرکت کنیم.
نصرالله تصریح کرد: اگر رئیس جمهور ما را دعوت کند، حاضریم در گفتوگوها شرکت کنیم و موضوع دخالت در سوریه را و اینکه چه کسی دخالت کرده است، بررسی کنیم. آیا بیانیه نوشتن و نامه نوشتنی که از اوباما میخواهد تا به سوریه تجاوز نظامی کند دخالت محسوب نمیشود؟ تجاوزی که اگر صورت بگیرد، پیامدهای خطرناکی برای همه دنیا، بخصوص لبنان خواهد داشت.
دبیر کل حزب الله افزود: میخواهیم در گفتوگوها بررسی کنیم که کدام یک خطرناکتر است. اینکه (آنان = 14 مارس) از اوباما میخواهند در سوریه دخالت (نظامی) بکند خطرناکتر است یا کاری که جوانان ما در سوریه انجام میدهند... پاکستان اکنون دستبهگریبان پیامدهای جنگ افغانستان است. امروز ترکیه خطر بحران سوریه را کم کم احساس کرده است. دولت (لبنان) برای مقابله با این خطری که لبنان و لبنانیها را تهدید میکند، چه کار کرده است؟
وی تصریح کرد: ما آماده مشارکت در گفتوگو و بررسی هر موضوعی هستیم. لبنانیها هیچ راهی جز بررسی موضوعات ندارند.
ما تشکیل دولت وحدت ملی را پیشنهاد میکنیم
نصرالله در خصوص تشکیل دولت و نحوه ترکیب کابینه از جریانهای مختلف لبنان نیز گفت: بر خلاف اجماع لبنانیها بر ضرورت تشکیل دولت،اما این کار هنوز انجام نشده است. از زمانیکه آقای "تمام سلام" مسئول تشکیل دولت و کابینه شد، حزب المستقبل و برخی متحدانش اعلام کردند که آنان خواستار مشارکت حزب الله در دولت نیستند.
دبیر کل حزب الله گفت: اینها همچنین معادله "ارتش، ملت و مقاومت" را نپذیرفتند. ما هیچ مانعتراشی نکردیم. پس چه کسی تشکیل دولت را مختل میکند؟ حرف آنان همیشه این است که فقط ماییم (حزب الله) تشکیل دولت را مختل میکند.. سپس گفتند، با دو شرط حضور حزب الله را در دولت میپذیریم و آن این که معادله "سهگانه" و "یکسوم تعیینکننده" (از ترکیب دولت) را قبول نداریم.
نصرالله گفت: ما شرطی آشکار و بسیار روشن داریم. آن،این است که هر جریان سیاسی به تناسب حجم پارلمانیاش، در ترکیب کابینه حضور داشته باشد.
وی افزود: ایده دولت 8-8-8 غیر واقعی است. نخستوزیری که ما با تعیین او موافقت کردیم از جریان 14 مارس است و وزیری که تعیین خواهد کرد با او در اتخاذ تصمیمهای سیاسی هماهنگ و همسو خواهد بود. این، یعنی اینکه 14 مارس 10 وزیر خواهد داشت. پس اینجا دیگر معادله سههشت (8-8-8) وجود نخواهد داشت. در نتیجه ما تشکیل دولت وحدت ملی را بر حسب حجم پارلمانی پیشنهاد میکنیم.
دبیر کل حزب الله افزود: مصحلت کشور، خروج این گروه از اتلاف وقت، و شروع تشکیل دولت وحدت ملی بر اساس حجم واقعی پارلمانی آنان است.
نصرالله در خصوص دخالت کشورهایی مانند عربستان نیز گفت: برخی کشورهای خلیج (فارس) و مشخصا عربستان سعودی حزب الله را به "اشغال سوریه" متهم میکنند. و بر اساس همین اتهام، میگویند که آنچه در سوریه در جریان است، درگیری کشورها و طرحها(ی منطقهای) نیست. بلکه نیروی اشغالگری و نیروی مقاومتی در دو سوی موضوع هستند و وظیفه کشورهای عربی است که به نیروی مقاومت در برابر این اشغالگری کمک کنند.
وتوی 14مارس در عدم مشارکت حزب الله در دولت ، وتوی عربستان است
نصرالله در آخرین بخش سخن خود در خصوص مسائل داخلی لبنان گفت: بر اساس همین اتهام، در پی انتقام گیری از حزب الله هستند. وتوی جریان 14 مارس و شرط آن برای عدم مشارکت حزب الله در دولت جدید لبنان، شرط و وتوی عربستان سعودی است و مجازات لبنانیها، به دست کشورهای (عرب) خلیج (فارس) تحت عنوان مجازات حزب الله است.
نصرالله: ادعای ارسال سلاح شیمیایی سوریه برای حزبالله خندهدار است
دبیرکل حزبالله لبنان تأکید کرد ادعای معارضان سوری درباره انتقال سلاحهای شیمیایی سوریه به حزبالله لبنان خندهدار و مضحک است.
به گزارش خبرگزاری فارس، «سید حسن نصر الله» دبیر کل حزب الله لبنان با اشاره سخنان «جان کری» وزیر خارجه آمریکا که بعد از توافق با روسیه بر مسئله سلاح های شیمیایی سوریه گفته بود: نباید اجازه داد که این سلاح ها به لبنان منتقل شوند، گفت: روز بعد از سخنان کری مسئولان ائتلاف معارضان سوری گفتند که حکومت سوریه سلاح های شیمیایی خود را به حزب الله منتقل کرده است این اتهامی «خنده دار و مضحک» است زیرا جابه جایی سلاح شیمیایی مثل جابه جایی آرد و گندم نیست.
وی افزود: ولی متاسفانه برخی در لبنان از لحاظ رسانه ای به این مسئله دامن زدند و کار به جایی رسید که برخی از آنها از رسیدن سلاح های شیمیایی سوریه به حزب الله ابراز نگرانی کردند.
استفاده از سلاح شیمیایی در جنگ روانی هم جایز نیست
دبیر کل حزب الله لبنان افزود: ما از برادران سوری خود نخواستهایم که برای ما سلاح شیمیایی ارسال کنند و در آینده نیز نخواهیم خواست زیرا ما خط قرمز هایی در دین خود داریم و مسئله برای ما تمام شده است و استفاده از این نوع جنگ افزار حتی در جنگ روانی نیز جایز نیست.
وی با رد اتهام های کشورهای عرب منطقه بویژه عربستان علیه حزب الله و ایران گفت: برخی کشورهای عربی و به طور مشخص عربستان به حزب الله اتهام می زنند که سوریه را اشغال کرده است.
نصرالله افزود: این کشورها مدعی هستند که سپاه پاسداران ایران و حزب الله سوریه را اشغال کرده اند و براساس این برداشت خود میگویند که آنچه در سوریه می گذرد جنگ داخلی نیست بلکه نیروهای اشغالگر این کشور را اشغال کرده اند و نیروهای مقاومت در برابر آنها مقاومت می کنند و کشورهای عربی باید از این مقاومت سوری در مقابل اشغالگران حمایت کنند و عربستان از مقاومت در سوریه حمایت می کند و دعوت می کنند که ارتش و هواپیما و .. بفرستند.
ادعای اشغال سوریه توسط حزب الله و ایران توهم است
سید حسن نصر الله در اشاره به برخی ادعاهای کشورهای عربی درباره اینکه سوریه به دست حزبالله و ایران اشغال شده، گفت: اولا درباره سپاه پاسداران باید بگویم که شمار آنها از دهها نفر بیشتر نیست که اینها هم از سالیان پیش در لبنان بوده اند آیا اینها (با این تعداد اندک )اشغالگرند؟ آیا انسان عاقلی در لبنان و یا سوریه باور می کند که حزب الله قدرت این را دارد که سوریه را اشغال کند؟ روشن است که پایه های ادعاهای آنها سست و ضعیف است.
وی افزود: این افراد شکست خود را با این ادعا که حزب الله سوریه را اشغال کرده توجیه می کنند، آنچه ائتلاف معارضان سوری نامیده می شود آیا تندروها را به اشغال سوریه متهم نمی کند؟آیا این اشغال نیست؟ چه کسی پشت پرده این ماجراست؟ کسی که از اشغال سوریه سخن می گوید از جهان نمی خواهد که نیروهای خود را برای اشغال سوریه به این کشور بفرستد.
عربستان و ترکیه در موضع خود در قبال سوریه بازنگری کنند
دبیر کل حزب الله لبنان گفت: در سایه تحولات اخیر در سوریه و جهان و منطقه و در پی تجربیات اخیری که منطقه با آن روبرو شده بود از عربستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس و ترکیه می خواهم که در مواضع خود بازنگری کنند زیرا امید بستن به راهکار نظامی و پیروزی آن شکست خورده و ویرانگر است ؛ از شما می خواهم که کینه های خود را کنار بگذارید و به ملت های منطقه فکری کنید زیرا راه نجات سوریه و همه ملت های منطقه و بستن راه بر فتنه ها با راهکار سیاسی قابل حل و فصل است.
وی به هشدار عبدالله گل رئیس جمهوری ترکیه درباره فعالیت گروههای تندرو در شمال سوریه و خطر آن برای ترکیه اشاره کرد و گفت: به عبدالله گل گفته شد که وضعیت پاکستان به خاطر دخالت آنکارا در سوریه برای ترکیه تکرار خواهد شد.
وی افزود: امروز ما میخواهیم که همه دستان خود را دراز کنند زیرا بحران سوریه با گفتوگو و راهکار های سیاسی به پایان می رسد.
علما و کشورهای اسلامی درباره اوضاع خطرناک بحرین وارد عمل شوند
دبیر کل حزب الله لبنان در ادامه سخنرانی خود به اوضاع بحرین نیز اشاره کرد و از علما و کشورهای اسلامی خواست تا در قبال اوضاع خطرناکی که در بحرین در حال روی دادن است واکنش نشان دهند.
به گزارش خبرگزاری فارس، سید حسن نصرالله در ادامه سخنان خود درباره توصیف کردن حرب الله لبنان به عنوان سازمانی تروریستی و همچنین اصرار حکومت بحرین درباره جرم شناختن هرگونه ارتباط با حزب الله گفت که این موضعی سیاسی بوده و دلیلش این است که زمانی که اکثریت ملت بحرین جنبشهای مسالمت آمیز خود را آغاز کردند و مطالب واقعی خود را مطرح کردند مورد تایید رسانهای و سیاسی تعدادی از گروههای بینالمللی قرار گرفتند که ما یکی از این سازمان ها بودیم.
کشورها در قبال تحولات جاری در بحرین سکوت پیشه کردهاند
وی در ادامه گفت: بسیاری از دولت ها درباره رویدادهایی که در بحرین روی می دهد سکوت پیشه کرده اند این در حالی است که هیچکدام از این کشورها برای حل موضوع بحرین به گزینه نظامی روی نمی آورند و همچنان بر راهکارهای مسالمت آمیز برای رسیدن مردم بحرین به درخواستهایشان اصرار دارند که این مورد با تایید و پوشش دولت بحرین همراه بوده است.
دبیر کل حزب الله لبنان در ادامه گفت: از روزی که دولت بحرین تصمیم به اخراج لبنانی ها از سرزمین خود کرد این اقدام هیچ ارتباطی به ما ندارد. دولت بحرین همچنین اقدام به تعطیلی خطوط پروازی میان بحرین و لبنان کرده و این دلیل بر ضعف و سستی دولت بحرین است. من به دولت و وزیر دادگستری بحرین می گویم که موضع ما دینی و سیاسی بوده و باید تاکید کنم که تصمیمها در بحرین مستقل بوده و این جنبش به هیچ طرف یا محوری وابسته نیست بلکه مستقل می باشد.
ایران در تحولات بحرین دخالت ندارد
وی با اعلام اینکه «ایران در روند اوضاع در بحرین دخالت نمی کند و تصمیمات مخالفان مستقل و داخلی است» خطاب به رژیم حاکم بر این کشور گفت: اما شما اهل ضعف و سستی بوده و این شما هستید که مداخله خارجی را برای سرکوب ملتتان به کار می گیرید.
جنبش مردمی بحرین مسالمت آمیز و شرافتمندانه به راه خود ادامه خواهد داد
سیدحسن نصرالله گفت: تمامی علمای مسلمان و تمامی دولت ها و کشورهای عربی را دعوت می کنم که درباره رویدادهایی که در بحرین روی می دهد و بسیار خطرناک بوده صحبت کنند. اقدامات خطرناکی که شامل لغو تابعیت و تخریب مساجد است.
وی با ستایش از صبر و بردباری و استقامت ملت بحرین در طول این دوسال گذشته گفت: این جنبش مردمی مسالمت آمیز و شرافتمندانه به راه خود ادامه خواهد داد اما رژیم بحرین از این سرکوبگری تنها ناامیدی نصیب آنها خواهد شد زیرا شرایط تغییر کرده است.