کد خبر: ۱۶۷۵۲
زمان انتشار: ۱۷:۱۶     ۱۰ مرداد ۱۳۹۰

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: مدعي هستم كه اگر يك كيلو گوشت در كشورهاي نسبتاً خوب و موفق دنيا چهار دلار توليد مي‌شود، قيمت تمام شده گوشت در ايران 10 دلار است.

به گزارش گروه فارس، آيت‌الله هاشمي رفسنجاني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در همايش انجمن علوم و صنايع غذايي ايران كه در دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقيقات و با حضور عبدالله جعفرعلي جاسبي رئيس اين دانشگاه برگزار شد، با بيان اينكه براي كارهاي خوبي كه تا امروز خدمتگزاران در بخش صنايع غذايي براي جامعه انجام داده‌اند و بخشي از صادرات ما را تأمين مي‌كنند ارزش قائلم گفت: امروز بخش زيادي از مردم دنيا از امنيت غذايي و سلامت برخوردار نيستند و حتي مي‌توان گفت از فضاي معمولي نيز برخوردار نيستند و نزديك به يك ميليارد انسان گرسنه در دنيا وجود دارد.

وي با بيان اينكه در بخش امنيت غذايي سال‌هاست كه تلاش‌هاي زيادي انجام مي‌شود اما نه تنها تعداد گرسنه‌ها كم نشده بلكه بيشتر مي‌شود، افزود: اگر به شرايط فعلي سومالي نگاهي بيندازيم شاهديم حدود هشت ميليون انسان گرسنه در اين كشور وجود دارد و هر روزه تعداد زيادي انسان از گرسنگي مي‌ميرند و در كنار آن به بهانه‌هاي سياسي و باندي مانع رساندن غذاهاي اهدايي دنيا به آن‌ها مي‌شوند.

هاشمي رفسنجاني با اشاره به وضعيت بد كشورهاي آفريقايي به لحاظ سلامت غذايي، خاطرنشان كرد: همچنين در كشورهاي نسبتاً مفرح بخش‌هايي از مردم به لحاظ امنيت غذايي دچار مشكل هستند.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به اينكه كار امنيت غذا از امور مهم انسان‌هاي مسئول در جهان به خصوص حكومت‌هاست كه مسئوليت بر عهده گرفته‌اند، تصريح كرد: در اين مسير دو بخش كشاورزي و صنايع غذايي از اهميت بسيار زيادي برخوردار هستند.

وي با اشاره به اينكه بخش صنايع غذايي غذاهاي خام را تبديل به غذاي مناسب مي‌كنند، گفت: نمي‌توان اهميت بخش كشاورزي را ناديده گرفت.

هاشمي رفسنجاني با بيان اينكه كشور ما مي‌تواند غذاي چند كشور ديگر را به خوبي تأمين كند، خاطرنشان كرد: در گذشته ملاقات‌هايي با مسئولان اين بخش داشته‌ام، آنها ضمن ارائه گزارش‌هاي خوب از وضع صنايع غذايي كشور از اشكالاتي كه در اين مسير وجود دارد سخن گفته‌اند.

وي افزود: 20 تا 50 درصد صنايع غذايي كشور در حال حاضر غيرفعال يا تعطيل است. در شرايطي كه مسئله غذايي تا اين اندازه براي دنيا اهميت دارد و كاربردي است، نبايد شاهد تعطيلي صنايع غذايي باشيم.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام به تعطيلي و غيرفعال شدن برخي صنايع خراسان اشاره كرد و گفت: اين مصيبتي براي جامعه ما است آن هم در شرايطي كه توليد از نان شب براي جامعه اقتصاد و زندگي ما اهميت بيشتري دارد.

رئيس هيئت مؤسس دانشگاه آزاد اظهار داشت: آمارهاي اعلام شده در رابطه با تعطيلي و غيرفعال بودن صنايع غذايي در بخش كشاورزي نشان‌دهنده كوتاهي‌ها در اين بخش است. مردم وقتي نتوانند توليد كنند، بخش مربوط به صنايع غذايي تعطيل مي‌شود و اوضاع براي كارگران بيكار ـ كه همه زندگي‌شان به حقوق آن‌ها وابسته است ـ سخت مي‌شود و نيروي فعال توليد از قدرت، انگيزه و شوق كار مي‌افتد يعني دلسرد مي‌شود كه اين سمي براي توسعه يك كشور و حتي زندگي عادي در آن كشور است.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به صحبت‌هاي برخي از مسئولان بخش‌هاي كشاورزي در هفته اخير تصريح كرد: رئيس مركز پژوهش‌هاي مجلس و كميسيون اقتصادي صنعتي مجلس رسماً هشدار دادند و ارقامي را مطرح كردند كه اين آمارها براي كشور دلهره‌آور است.

وي افزود: رييس خانه كشاورزي اعلام كرده است كه كشاورزي ما مرده است و يا در حال مرگ است البته حتماً در اين تعبير اغراق شده است اما چون ما دست‌مان در كشاورزي بوده است مي‌دانيم كه اين شرايط براي كشاورزان مشكل شده است. مركز پژوهش‌هاي مجلس ادعا مي‌كند وابستگي ما به محصولات كشاورزي در چهار ـ پنج سال گذشته از 35 درصد به 75 درصد رسيده است، البته سخت است اين آمار را قبول كنيم اما كليات آن را مي‌پذيرم؛ چرا كه سال‌هاست كه تلاش داريم در رابطه به محصولات كشاورزي و كالاهاي ضروري خودكفا شويم و صادرات داشته باشيم اما با توجه به مشكلات موجود تحقق آن غيرقابل باور است.

هاشمي رفسنجاني درباره آنچه مبني بر وابستگي در زمينه گندم مطرح مي‌شود، گفت: شايد بخش زيادي از اين وابستگي مربوط به خشكسالي باشد اما خشكسالي در كشور ما قابل علاج است و مي‌توان با آبياري تحت فشار آن را حل كرد چون ما كشوري خشك هستيم و جزو واجبات است كه آب را هدر ندهيم و اگر راندمان آبياري را با روش‌هاي پيشرفته قطره‌اي و انواع ديگر انجام دهيم دو ـ سه برابر بالا خواهد رفت. پس موضوع خشك سالي قابل حل است و با آشنايي كه با آمار و ارقام دارم اين موضوع را قابل حل مي‌دانم.

رئيس هيئت مؤسس دانشگاه آزاد با اشاره به اينكه سدهاي زيادي در كشور آماده بهره‌برداري است و آب‌هاي كشور مهار مي‌شود، تصريح كرد: اگر از آبياري قطره‌اي استفاده شود كاملاً مي‌توان كشاورزي را نجات داد و از اين زمين‌هاي خوبي كه خدا به ما داده است بهره گرفت تا محصولي چند برابر داشته باشيم.

وي در ادامه گفت: مدعي هستم كه اگر يك كيلو گوشت در كشورهاي نسبتاً خوب و موفق دنيا چهار دلار توليد مي‌شود، قيمت تمام شده گوشت در ايران 10 دلار است و اين سؤال پيش مي‌آيد كه چرا در كشور ما كه نيروي كارش مثل كشورهاي پيشرفته نيست و انرژي هم ارزان است كه با هدفمند شدن يك سوم قيمت كشورهاي ديگر هم نمي‌شود بايد چنين شرايطي وجود داشته باشد.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه امنيت غذايي در كشور جدي گرفته نشده است، اظهار داشت: شايد به خاطر وجود پول نفت به مساله صنايع غذايي توجه لازم نمي‌شود، چون نفت مي‌فروشيم و مواد را وارد مي‌كنيم اما اين كار نمي‌تواند طولاني مدت انجام شود و ادامه پيدا كند؛ چرا كه اگر اين رقم ادامه پيدا كند تا 7 يا 8 سال ديگر فقط مي‌توانيم از پول نفت استفاده كنيم در حالي كه در بخش كشاورزي و مواد غذايي شاهديم كه دنيا حاضر نشده است در تجارت جهاني و رقابت كنار رود و امتياز بزرگي براي ورود به تجارت جهاني قائل است در كشورهاي پيشرفته حاضر نمي‌شوند محصولات كشاورزي را وارد كنند و با يارانه‌ها هزينه‌هاي توليد را پايين مي‌آورند تا بتوانند محصولات خود را صادر كنند.

هاشمي رفسنجاني با اشاره به اينكه امنيت غذايي بايد بسيار جدي گرفته شود، خاطرنشان كرد: از دانشگاه آزاد تشكر مي‌كنم كه دانشكده صنايع غذايي و تغذيه را تقويت كرده و البته بايد بيشتر تقويت كند، اما مهم‌تر آن است كه نظام به طور كلي در سياست‌هايش به اين مساله توجه كند.

وي با اشاره به اينكه ما سياست‌هاي كلي را براي مقام معظم رهبري مي‌فرستيم كه مورد تأييد ايشان قرار بگيرد، گفت: در سياست‌هاي كلي اعلام شده بسيار بر موضوع خودكفايي غذايي تأكيد كرده‌ايم، همان‌طور كه در زمان جنگ نيز به مساله كشاورزي و صنايع غذايي اولويت مي‌داديم.

هاشمي رفسنجاني اظهار داشت: از ايرادهايي كه آقايان قانونگذار طي دو سه هفته اخير مطرح كرده‌اند واردات عجيب و غريب است كه صنايع غذايي را تحت فشار مي‌گذارد و اين موضوع با مصالح امت، ملت، كشور و آينده فرزندان‌مان نمي‌سازد.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام خطاب به حاضرين در همايش انجمن صنايع غذايي ايران خواست كه مساله صنايع غذايي را جدي بگيرند و افزود: صنايع غذايي امانت ملت در دست شماست و از مسئولان صنايع غذايي مي‌خواهم اگر مسئولان به موضوع امنيت غذايي توجه لازم را ندارند، شما توجه جدي را به بحث سلامت غذايي كشور داشته باشيد؛ گرچه افرادي با اقدامات منفعت‌طلبانه به دنبال بدنام كردن ديگران هستند.

وي با اشاره بر اصل تأمين مواد غذايي، امنيت غذايي، توليد و صرفه‌جويي در مصرف تصريح كرد: موضوع سلامت غذايي از اهميت بالايي در زندگي بشريت برخوردارند و ما ايرانيان مي‌توانيم از كشورهاي متوسط دنيا در تأمين و صادرات غذا و همچنين در بالا بردن سطح سلامت جامعه خودمان باشيم.

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني پيش از حضور در اين همايش از نمايشگاه توانمندي‌هاي صنايع غذايي ايران بازديد كرد و در اين بازديد عبدالله جاسبي رئيس دانشگاه آزاد، كريم زارع، حميد ميرزاده، مجيد عباسپور، هاشمي‌طبا و حسين كمالي، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام را همراهي مي‌كردند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۲
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۹:۵۰ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۰
۰
۰
خجالت هم خوب چيزيه . دقيقاً يادمه ايشان در نماز جمعه اوايل دهه هفتاد يا اواخر دهه شصت بود كه از تريبون نماز جمعه گفت تو كشورهاي ديگه آب خوردن رو از بنزين ما گرونتر ميخرند و همين نطق و افاضات ايشان باعث شد در عرض يك ماه قيمت گوشت دوبرابر شد به نظرم از كيلويي 250 تومان به كيلويي 500 تومكان رسيد . الان هم وقتي اين جماعت از درد و رنج محرومين و كنترل قيمتها و عدالت و .... حرف ميزنند حالم به هم ميخوره چون كارهاي گذشته اونها كاملا ضد عدالت و به ضرر محرومين بوده . الان هم بي زحمت برو تو خونه بشين يه فكري هم به آخرت سوخته ات بكن. دنيا كه ديگه به روت علي الخصوص در اين كشور نخواهد خنديد پس به فكر آخرتت باش و كمي گذشته خودت رو جبران كن
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۲:۵۳ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۰
۰
۰
ما كه درگندم خود كفا شده ايم با وجودي كه جمعيت ما نسبت به سال 70 بيست شايد سي مليون اضافه شده است الحمدالله سالي چند سد بزرگ با همت اين دولت زحمتكش افتتاح وازهدر رفتن آب جلوگيري ميشود انواع صنايع غذايي هم به وفور ديده ميشود .متاسفانه بعضي توليد كنندگان وبعضي فروشندگان بي تقوا هستند واكثرا بيدليل ويا با ساخت شايعات دروغ اجناس خودرا هر روز گرانتر ميفروشند.اين آقا كه خود روحاني است وازمقامات ارشد حكومتي بوده وهست پاسخ دهد تابه حال براي اينكه مردم اعمال خود رادرمنظر خدا بدانند وهر عمل ناشايست وهر گفتار ناشايستي رانزنند وخود رامسئول رفتارهايخود بدانند..چه كار كرده اند ايشان از اول انقلاب تاكنون مسئول بزرگ بوده اند وهمه انحرافها وناهنجاريهاي اخلاقي ومادي شدن آدمها اززمان مسئوليت ايشان درپست رئيس جمهوري شروع شد واگرايشان ملت راازسمت ارزشهاي اسلامي منحرف نميكرد وبه سوي جامعه ايي صرفا مادي هدايت نميكرد اكنون پس از گذشت 30 سال انقلاب ما جامعه ايي داشتيم متقي ومومن واين همه تظلمات واجحاف وحق كشي ونابساماني نداشتيم.حالا كه دولتي آمده كه ميخواهد خطاهاي آنها را جبران كند به جاي همكاري با او هي سنگ مياندازند هي تبليغ دروغ ميكنند...خدا را ناظر بر اعمال خود بانيد...مردم شما راميشناسند...
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها